Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já myslím, že problém je asi hlavně v tom, že embryo může při těch stazích dělohy při orgazmu odcestovat například do rohu dělohy nebo do vejcovodu a z toho je pak mimoděložní těhotenství. Embryu jako takovému orgasmus nejspíš neublíží, jde nejvíc o to „odcestování“ do nevhodného místa.
Většinou po ET říkají týden bez sexu, pak týden s kondomem kvůli případné infekci a pak už normal. Až je prcek hezky zakousnutý a čím je větší a větší, tím víc se mu při orgasmu líbí, protože ho ta děloha hezky obejme a stiskne - takhle jsem to četla ![]()
@Maky.p díky za odpověď, ptala jsem se spíš ze zvědavosti, jak to doopravdy je ![]()
Orgasmus skutečně může být problém - ty stahy dělohy prostě nemusí po ET dělat dobře.. Jak říkám já měla ač jinak naprosto bezproblémový začátek těhotenství (bez špinění, krvácení,..) po orgasmu velmi silné menstruační bolesti a rozhodně mi z toho nebylo dobře.. Taktéž ta horká vana ale to je jedno s druhým.. Do vany chodím asi od 10tt denně a neřeším to a sex jsme doma naordinovali až po zjištění srdeční akce plodu - v CARu ho striktně zakázali 14dní po ET a pak nedoporučili.. Orgasmus (ze spaní) jsem po ET měla asi 3× (??) a jak říkám - mimino čekám ale zaváděli jsme dvě embrya - co když se to jedno nechytlo proto? Ale to nezjistíme
Tohle je něco co se nedá ovlivnit takže zakladatelko hlavu vzhůru ![]()
@Almira-Alm přesně tak, neovlivníme nic
tudíž jsem odpočatá až nad hlavu a jdu se pomalu pustit do žehlení ![]()
Já myslím, že už anonym být ani nemusíš
Zase tak intimní to na tomhle fóru taky není a stejně už víme ![]()
Jinak teď už jen čekat, jestli se ti usídlí na správném místě nebo ne, stejně tak může jedno být tam kde má a druhé ne, protože se za ty dva dny ještě nestihlo zakousnout. Podle mě nemá cenu nad tím přemýšlet, uvidíš na utz. Holt se stalo, takovej orgasmus ze spaní je např. u mě celkem běžný, ale ten první týden jsem ho neměla, až ten druhý týden a to už byl malej zabydlenej.
@Maky.p víš to jen ty a ta druhá protože jí zuávidím že je doma a nechodí do práce
ale že já se válím doma a za prachy to už nevidí ![]()
Hele maky díky moc za odpověd, jen jsme se v noci s tím pocitem proudila, víc jsme to neřešila ráno jsem se o tom bavila s mužem tak se ptal, tak jsem se zeptala, dále to neřeším, když to nevyjde ted a vyjde to příště, věšět se nebudu
ráda bych byla to bez pochyby ![]()
měj se ![]()
máš moc krásné bříško ![]()
Mě do toho netahejte, stačilo mi to ve skupině. Jinak myslím, že..x.. rozhodně nic nezávidí ![]()
K tomu orgasmu, po tom ze spaní můžou být dost silné křeče, jak se prcek uhnízdí, ale nic to nemusí znamenat. Já jsem lezla bolestí po zdi. Ale po sexu byl orgasmus v pohodě. Jen tak, aby jsi třeba věděla, kdyby náhodou,..
Já jsem měla strašně silné menstruační křeče asi první dva měsíce. Z ničeho. Třeba že jsem chvíli seděla a pak vstala…Byly to bolesti, že za normálních okolností bych do tebe už lupla prášek…A zatím…ťuk ťuk…je vše v pořádku
@Maky.p nene ona nezávidí, ale já závidím jí že je doma
prý nemůže za to, že nejsem doma
a jak to může vědět kouká k nám oknem? zrovna ted si válim šunky na gauči a budu ještě nějakou dobu ![]()
Díky, ale sex mít nebudu a chtění orgasmus též ne, až budu vědět jak je to OK ![]()
@Anonymní tak na to nemysli, nebo se ti to promítne do snu a už to bude ![]()
@RencaVlkova - Reni, já taky, pak to začalo postupně slábnout a cca od toho 9tt už bolest po orgasmu není. Ale když si na to vzpomenu, co to bylo za šílené křeče, fakt hrůza, fuj ![]()
@RencaVlkova jako to že si válím šunky
na to já nemyslím
ani na manžela nemůžu myslet nebo by to tu bylo zas
jooo holky, jdu něco dělat stojí mi tu žehlící prkno a říká pojď pojd
tak já tedy na chcilinku jdu ![]()
Ahojky mám dotaz měla jsem den pí ET orgasmus je to veliky problém? Bolest necítím
.
nevanuju, jen se sprchuju, orgasmus je po ET zakázaný a to i sex, že ho někdo má a dělá je už jen na něm, ale pak se nesmí divit že to náááhodou nevyjde..každého věc..