Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě ženy bacha, pokud máte cervikální orgasmus, tak o tuto schopnost odstraněním děložního čípku přijdete..
@Kelen píše: Více
Tak jsem to zkusila a docela to funguje, ještě když u toho zároveň stáhnu svaly pánevního dna, tak je to fakt dobry, diky ![]()
@lucad77 píše: Více
Ještě mě napadlo, zkus kotvičník, je to přírodni testosteron a na tu intenzitu to pomáhá, je divné, že už to máš tak dlouho a nelepší se to…
@Anonymní píše: Více
Tak mě evidentně chybí ty stahy dělohy a tu mám pryč, tak jak se to může lepšit? Zvykla jsem si no.
@lucad77 píše: Více
za zkoušku nic nedáš, ale je to samozřejmě na tobě…
Ahoj holky, jsem po hysterektomii a toto téma jsem diskutovala přímo s lékařem. Řekl, že za orgasmus je zodpovědná orgastická manžeta v pochvě, ze které pak jdou stahy přes pochvu do dělohy, někdo ty stahy dělohy prociťuje více a někdo méně a v tom jsou pak ty rozdíly, že někdo na orgasmu po hysterektomii nevidí změnu a někdo ji pociťuje velkou, bavíme se o orgasmu přes klitoris. Vaginální orgasmus způsobuje uterovaginální nervový plexus a o ten žena bohužel hysterektomií, pokud se odstraní i děložní čípek, přijde. Jinak na celkový prožitek mohou mít vliv i hormony, takže pokud jsou zachované vaječníky, či se nasadí substituce, je situace o něco lepší ( i když i to je individuální).
Ale celkově to neznamená, že si žena nemůže užít kvalitní sex…některa si to dokonce užije i více, když ji vymizí problémy, které s dělohou měla…já si to stale uzivam ![]()
No uprimne, je mi pres 50, prodelala jsem hysteroktomii, i s vajecniky. Do te doby jsem byla vice " zhavejsi," i masturbace probehla. Ted mi staci sex s partnerem a ty stahy delohy mi chybi..ano jsem jinde nez pred operaci nee ze by me to vubec nebavilo i mokry irgasmus probehne, ale je to jine.
Musím napsat, že posledních pár dní mám ty orgasmy fakt bezva a začíná se mi to dokonce i líbit
, nevím, jestli jsem víc v klidu nebo jestli to fakt chce čas na hojení, někde jsem četla, že to může trva i 1-2 roky než si to úplně sedne…ale posledních pár dní je to supr ![]()
Prodělala jsem operaci před rokem a je to opravdu všechno hodně jiné, stahy dělohy mi velmi chybí…před tím jsem měla orgasmy, které mě vystřelily do vesmíru, teď mě vystřelí tak maximálně na střechu bungalovu ![]()
Orgasmus bez dělohy už prostě nikdy nebude tak intenzivní, to je prostě fakt, děloha při nem hraje výraznou roli, může být sice dost podobný, ale vždy bude o něco horší…
@Meduza543 píše: Více
zásadně nesouhlasím
u mne 100% stejný… (vaječníky ponechány)
@Meduza543 díkybohu ![]()
ovšem můžu ti říct, že i kdyby to bylo trochu jinak, tak bych neváhala, protože rok krvácet (jako občas i velmi brutálně) - v kuse, tak to bych nějaký ten kousek orgáčku i ráda oželela za ten krásný klid a pohodu bez všech myslitelných menstr. pomůcek celého světa ![]()
a to jsem fakt zkoušela cokoliv, od bylin, homeopatik, přes hormony - nepomohlo nic z toho, naopak to snad bylo ještě horší a poslední měsíce už to nezastavil ani norethisteron…
děkuji, stačilo.. ![]()
Vaječníky nemam, ale mám substituci, ale podle mého průzkumu se zatím ukazuje, že na ten orgasmus ani tak vaječníky nemají vliv tolik, jako ta odstraněna deloha
,hormony vaječníku se dají nahradit, ale ty mechanické stahy dělohy žádná substituce nenahradí…škoda, že o tom lékaři většinou vůbec ženy neinformují…