Orgasmus po hysterektomii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Meduza543
10.11.24 09:43
  • Citovat
  • Upravit
Meduza543
21.11.24 08:21
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.25 21:37

Jaký je orgasmus po hysterektomii? no…ta děloha tomu prostě výrazně chybí…, chybí mi takový ten celotělový zážitek a pocit absolutní relaxace…a to jsem ani před operací ty stahy necítila, tak jsem si myslela, že mě to moc neovlivní, ale ovlivnilo…

Příspěvek upraven 12.03.25 v 18:27

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.25 17:05

Po hysterektomii normálně sexuálně žiji, baví mě to pořád, ale prostě, ať si každý říká co chce, orgasmus - i když není špatný, tak s tím s dělohou se nedá absolutně srovnat, byla jsem opravdu hodně napojená na své tělo, takže s touto „ztrátou“ jsem se musela vyrovnávat dlouho…, ale stále neztrácím naději a doufám, že někdo někdy na to vymyslí nějaké řešení :kytka: (vaječníky mi zůstaly).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.25 13:16
@Anonymní píše: Více

Je to normální, zjistila jsem, že na vině je zřejmě hypogastrický nerv, který vede signály z dělohy do mozku a má mimo jiné vliv na pocit relaxace a uvolnění po orgasmu, když se mu ta dráha hysterektomií přeruší, tak mozek neví, že má spustit ty úžasné, uvolňující procesy, proto ti teď ty pocity chybí a kdo říká, že je to pro něj stejné, tak podle mě lže, nebo si prostě na to už tak zvykl, že to bere jako normu, prostě fyzicky už to nemůže být nikdy stejné, je to prostě přerušení nervů a signálů do mozku…je to smutné, ale je to tak, také mi to lékař neřekl :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.25 18:10

pěkná blbost
mně osobně se opravdu nepřerušilo vůbec nic!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.25 18:47

Tak to gratuluji, to jsi nejspíše anatomický unikát ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.25 22:50

Tady je obrázek, jak ty nervy vedou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.25 08:14

Další důležitý vliv na pocity při orgasmu má hormon oxytocin, který vyvolává právě ty děložní stahy, když o dělohu přijdete, přijdete i o velkou část tohoto hormonu štěstí, který se pri těch stazích uvolňuje, takže kvalita orgasmu opravdu nezávisí na tom, jestli ty stahy žena konkrétně cítí nebo ne, i když je žena fyzicky necítí, ztráta těch hormonu je znatelná velmi a ten pocit potom je úplně jiný, není jednoduše tak uvolňující a uspokojivý…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.25 22:53

Lékaři by si měli uvědomit, že tři páry nervů – pánevní, hypogastrický a vagus – přenášejí pocity z děložního čípku do mozku. Pokud je některý z těchto nervů přerušen, může to hluboce ovlivnit sexuální potěšení. Pokud je nutná chirurgická léčba, lékaři by se měli pokusit ušetřit tyto nervové dráhy, aby se jejich poškození minimalizovalo. (to se ale často neděje).

https://www.healthywomen.org/…99s-pleasure

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.25 14:05

Doporučuji také před tím, než se pro operaci rozhodnete, prozkoumávat zahraniční fóra, tam jsou ty příspěvky také občas výživné.

Např. paní se ptá:

Byl mi před dvěma lety odstraněn čípek a ztratila jsem většinu citlivosti v pochvě. Stalo se to také někomu a existuje něco, co může stav zlepšit?

Jedna z odpovědí:

Ano, mně se to bohužel stalo. Jsem již 13. měsíců po operaci a žádné zlepšení. Ani si neumíte představit, jak častý je to problém. Zkoušela jsem to řešit s lékařem, ale nazval mě bláznem. Můj orgasmus je nyní asi o 90% méně intenzivní, než byl. Mívala jsem několikanásobné intenzivní orgasmy, nyní je téměř vše pryč. Této operaci budu litovat po zbytek mého života a viním lékaře, že mi neřekl, že se mi to může stát. Měla jsem sice silné krvácení a fibroidy, ale bylo to milionkrát snesitelnější, než tento stav. Mrzí mě, že jsem vám moc nepomohla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.25 14:15

Asi jo mam i mokry orgasmus.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.25 16:35

A další…

Je mi to tak líto, holky… měla jsem tyty hluboké orgasmy, vlny za vlnou… Je to pryč. Cítím se zmasakrována. Kdybych to věděla, udělala bych cokoliv a všechno pod sluncem, abych to získala zpět. Pořád mám klitorální, ale je to asi 20% toho, co jsem měl dříve. Jsem neustále nespokojená a napůl nadržená a snažím se získat úlevu, které se mi nedostává. Teď si uvědomuji, že ty O, co jsem měla, byly věci celého těla, začalo to klitorisem, potom se aktivovalo děložní hrdlo, potom mě děložní kontrakce vyslaly do výšin. A tyhle části jsou teď pryč. Jsem po operaci rok a jsem tak smutná a naštvaná. Přála bych si, abych to věděla. Přála bych si navštívit každého naturopata, homeopata, lékaře čínské medicíny, bylinkáře, cokoliv, co by mi pomohlo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.25 18:07

A další…

Jsem po hysterektomii 5 let, zezačátku byly orgasmy docela dobré, ale postupně začaly slábnout, nevím moc co s tím, už je pomalu ani necítím, snad mi pomůže trochu testosteronu, který mi dal doktor…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.25 18:52

Nebo tento…

Zotavila jsem se z operace a těšila se zase na sex s manželem, po měsících frustrace jsem přemýšlela, proč už to nefunguje. Šla jsem hledat řešení a jsem tak frustrovaná všemi těmi „je to jen ve vaší hlavě“, „musíte tomu dát více času“ atd., že bych mohla prostě křičet. Nechala jsem si zkontrolovat hormony, jsou „v pohodě“. Odmítám už nikdy nemít radost ze sexu. To je pro mě nepřijatelné, a to je to, kde se teď nacházím. Libido je obrovské, ale uvolnění neexistuje… je to jakoby mě trýznilo vlastní tělo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa