Originál zápočtového listu

2398
21.3.13 18:06

Originál zápočtového listu

Dnes jsem nastoupila po RD do zaměstnání a na personálním jsem odevzdala zápočtový list. Myslela jsem, že si jej okopírují a vrátí zpátky, ale paní mi vrátila jen maturitní vysvědčení.

Je pravda, že některé zápočtové listy doma mám, některé ne, tak by mě zajímalo, jak to tedy je.

Originál zůstává novému zaměstnavateli? Mám svého předchozího poprosit aspoň o kopii, nebo zápočtový list u sebe mít nepotřebuju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
21.3.13 19:13

Originál se odevzdává novému zaměstnavateli.
Ale je dobré mít pro sebe kopii doma. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
21.3.13 19:36

@Lenka512 tak já zkusím napsat na „bývalou“ účtárnu, zda mi pošlou kopii aspoň mailem.

A ještě se zeptám na jednu věc…na posledním zápočtovém listu jsem měla dobu strávenou u tohoto posledního zaměstnavatele. Nynější zaměstnavatel nepotřebuje vědět, jak dlouho jsem pracovala i předtím?

Já po škole dělala jen ve státní správě (2roky) a poté u tohoto zaměstnavatele, ikdyž se „rozdělil“ na dvě firmy (1,5 a 10let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
21.3.13 19:43

Dříve se to evidovalo - byla na zápočťáku napsána všechna zaměstnání.
Dneska si každý zaměstnavatel vystaví jen svůj a co bylo předtím, ho nezajímá a ani nového, kterému ten zápočťák předáváš.

Jen si myslím, že je dobré pro Tebe to mít doma v kopii - kvůli platbám sociálního, zdravotního…prostě je to doklad, že jsi byla někde zaměstnaná. Sice dneska existují Evidenční listy, který by měl zaměstnavatel vystavit a pak případně zaslat poštou a Ty by sis ho měla schovat (=potvrzení pro důchod), ale nevím, zda je to spolehlivá metoda…může se někde ztratit nebo plno lidí ani neví, že něco takového je.
Ale třeba přemýšlím moc byrokraticky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
21.3.13 19:46

@Lenka512 jj, ty evidenční listy z bývalého zaměstnání mám (snad kromě jednoho). Už jsem psala na účtárnu, ať mi ZL pošlou aspoň mailem.

To jsou novinky… právě si pamatuju, že na tom prvním jsem měla i předchozí zaměstnání (já to brala jako brigádu po skončení školy - 1,5měsíce, jako zaměstnání to v CV neuvádím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
28.1.14 15:25

Ahoj :mavam:
Nastupuji do nového zaměstnání. Pokud jsem to správně pochopila, bude stačit, když donesu zápočtový list pouze z posledního zaměstnání? Ty předešlé už nosit nemusím?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat