Zdravotní sestry s PSS

rsisa
20.3.13 09:42

Zdravotní sestry s PSS

Mám dotaz na sestřičky s PSS - máte vzhledem k vystudování PSS vyšší platovou třídu nebo nee? (a v jaké třídě jste - klidně anonymně) Protože mi na mzdovce řekla, že PSS nemá na plat vliv, ale plno kolegyň s PSS má vyšší třídu, i když mají PSS z jiného oboru, než v jakém pracují…Píšu anonym, nechci být někým známým identifikovaná, i když o nic moc nejde…dík za příspěvky!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
838
20.3.13 10:04

Mám PSS ale na plat to nemělo vliv, když prý PSS nepotřebuji ke své práci tak nic :(
Ale asi záleží na nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
20.3.13 10:13

Dík…tak se dívám, že jsem to chtěla hodit anonymně a nehodila, ale to neva, o nic nejde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.13 10:27

Já PSS nemám, ale co mě vrchní přeřadila na JIP, tak jsem ve stejné platové třídě jako holky, které ji mají. Ale možná tady bude hrát roli to, že jsem na JIP zuby nehty nechtěla, tak aby mě motivovala :mrgreen: Jinak pokud vím, tak u nás se PSS zohledňuje jenom JIP a jenom u holek, které na JIP dělají.

ABC

• Citovat
  • Upravit
rsisa
20.3.13 10:50

Dík!

• Citovat
  • Upravit
1083
20.3.13 11:07

Nemám, jsem již 3 na oddělení a nárok mají jen dvě… :nevim: :nevim: :nevim: Logiku naší nemocnice jsem ještě nepochopila… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rsisa
20.3.13 11:49

Jako že máte PSS 3 a jen dvě mají vyšší třídu??

• Citovat
  • Upravit
24292
20.3.13 13:25

Já mám Mgr. i PSS, takže jsem byla v 11. nebo 12. třídě. Z hlavy to už nevím.
Platová třída se určuje podle toho, jakou vykonáváš nejnáročnejší práci. Např. odsávání pacienta z dolních dýchacích cest při intubaci (tracheostomii). Děláš? Děláš. Máš v příloze ke smlouvě? (Nebo jak se to jmenuje, aha, pracovní náplň). Máš k tomu kompentence (ARIP)? Jak splníš toto, tak z právního hlediska by Ti danou třídu neměli upřít. Pokud je pak pro třídu 12 a 11 VŠ vzdělání a to nesplňuješ, mohou Ti tzv. odečíst roky. (Za Bc. asi 2, za PSS asi 3, kdybys měla jen SZŠ tak snad 5)
Ovšem toto je teorie. Jak píšete všechny výše, praxe je asi dost často jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
20.3.13 14:07
@rsisa píše:
Jako že máte PSS 3 a jen dvě mají vyšší třídu??

Přesně tak, nějaká jejich hranice je 2 a každý další už vyšší třídu nedostane… Takže si ARIP můžu strčit za klobouk :-(. Naštěstí máme rozumnou vrchní a ta to částečně kompenzuje na osobním… Ale i tak :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.3.13 14:17

Ano, to je starý požadavek pojišťovny, že mu na ošetřování pacientů stačí na konkrétní JIp např 25 % sester s ARIP a ostatní mohou být bez ARIP. Ale je to požadavek z roku asi tak 1515 :-). V náhledu dnešní legislativy, kdy jen sestra s určitou kompetencí by ten výkon měla dělat, tak jak potom v kolektivu 12 sester, kdy ARIP mají v platě 3, obsadit všechny směny, aby tam ARIPová sestra byla? Jako že holt nějakou směnu se pacienti nebudou odsávat? Je jasné, že to sestry umí všechny a dělají to, ale až bude nějakej průšvih, tak se budou pídit po pracovní náplni a kompetencích a ne potom, co je letitým zvykem a normálním chováním.
Já měla např. pracovní náplň tak vágně, že to byla hrůza… asi něco jako „stará se o pacienty“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
20.3.13 14:36

@danyk a neuděláš nic… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
20.3.13 14:42

Já mám PSS intenzivní péče v kardiologii a pracovala jsem před dítětem 9 let na koronární jednotce a u mě to vliv na plat mělo, asi opravdu záleží na vedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.13 12:51

Já mám PSS neurologii-vliv na plat to má, ale dělám na neu.odd.Kdybych šla třeba na chirurgii tak smůla, tam by mi byla neurologie k ničemu.
Jinak že stačí 25%sester na dané oddělení se specializací na to se u nás taky hraje, ostatní si to dělají více méně dobrovolně

• Citovat
  • Upravit
rsisa
22.3.13 09:01

Holky díky všem za příspěvky, tak jsem pochopila, že je to individuální, co špitál, to jinak..klidně ještě přispívejte, kdo narazí na tuto diskuzi, dík..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat