Oscillococcinum - jaké máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.1.12 17:16

Já mám taky homeopatičku!!!… jen píšu co sem se dozvěděla od ní toť vše, není to vše lék, ale nám to pomáhá na všećhny rýmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.12 17:24

počáteční stádium chřipky- cítíte že na vás něco leze, zvýšená teplota, rýma, bolení hlavy apod. každý z nás už zažil…nechci tady psát nějaká moudra, jen jsem napsala svou zkušenost a pokud jste lékařky tak máte jasně pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
19.1.12 23:06

BáraaÁďa,
jde o to, že v homeopatii neplatí pravidla klasické medicíny, lék se nepředepisuje podle diagnózy.
Homeopat si všímá, že když na 10 lidí leze chřipka, tak se to u každého projevuje trochu jinak. U někoho je nástup velmi rychlý, s vysokou teplotou, u někoho teplota stoupá pomalu, má těžkou hlavu, padají mu oči, bolí ho svaly, jiného bolí hlava a z nosu mu teče rýma, ta rýma může mít různou barvu a různou hustotu… Každý z těch lidí dostane jiný lék, jeden Belladonnu, druhý Gelsemium, třetí… prostě podle toho, jak se to projevuje U NĚJ.
Kdyby ten první dostal Gelsemium místo Belladonny, tak mu lék nezabere, protože nemá projevy Gelsemia.

Je dobře, že vám Allium cepa pomáhá na všechny rýmy. Ale to, že pomáhá u vás, bohužel neznamená, že pomůže i jiným. V homeopatii bohužel nemůžu říct: „mně pomohlo tohle, zkuste to také,“ tak homeopatie nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
20.1.12 09:04
Jankap píše:
BáraaÁďa,
jde o to, že v homeopatii neplatí pravidla klasické medicíny, lék se nepředepisuje podle diagnózy.
Homeopat si všímá, že když na 10 lidí leze chřipka, tak se to u každého projevuje trochu jinak. U někoho je nástup velmi rychlý, s vysokou teplotou, u někoho teplota stoupá pomalu, má těžkou hlavu, padají mu oči, bolí ho svaly, jiného bolí hlava a z nosu mu teče rýma, ta rýma může mít různou barvu a různou hustotu… Každý z těch lidí dostane jiný lék, jeden Belladonnu, druhý Gelsemium, třetí… prostě podle toho, jak se to projevuje U NĚJ.
Kdyby ten první dostal Gelsemium místo Belladonny, tak mu lék nezabere, protože nemá projevy Gelsemia.Je dobře, že vám Allium cepa pomáhá na všechny rýmy. Ale to, že pomáhá u vás, bohužel neznamená, že pomůže i jiným. V homeopatii bohužel nemůžu říct: „mně pomohlo tohle, zkuste to také,“ tak homeopatie nefunguje.

Tak nějak jsem to myslela a hlavne jsem to nemyslela zle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 13:43

Špatně jsme se pochopily…jasně že každému zabere něco jiného podle druhu nemoci ale paní se ptala co bysme doporučily a já ji jen napsala že cepu a hned jste se do mě pustily. Jak říkám psala jsem jen SVOU ZKUŠENOST

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
20.1.12 14:14

Báro,
nechtěla bych, aby sis myslela, že „jsme se do tebe pustily“. Vím, že ses snažila pomoci.
Jde jen o to, že homeopatický lék se předepisuje jinak, že zkušenost jiného nepomůže.
Neber to, prosím tě, špatně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Johanka z parku
18.11.12 21:30

Anonym470067 05.11.2012 20:31Nahlásit
Při výrobě homeopatického přípravku se vezme jeden díl účinné látky a deset dílů ředidla, jako je alkohol (etanol, líh) nebo destilovaná voda. To je ale příliš silné, tento poměr homeopati nikdy nepoužívají. Ředí desetkrát, stokrát, a to provádí neustále dokola.

Některá homeopatika udávají zředění 30X (kde X je římská číslice pro arabskou číslici deset). To znamená, že původní látka byla 30krát rozředěna v poměru 1:10, tedy tisíc miliard miliard miliardkrát (1*1030). Jinými slovy, abychom nalezli alespoň jednu molekulu účinné látky v běžné homeopatické tabletě s ředěním 30X, museli bychom mít k dispozici asi dvě miliardy tablet daného přípravku.

Oscillococcinum je oblíbený homeopatický přípravek proti chřipce od společnosti Boiron Laboratories. Účinnou látkou je výtažek z jater a srdce určitého druhu kachny. Podle ředění uvedeného na krabičce přípravku Oscillococcinum (200C), připadá na každý atom výtažku z kachny větší množství atomů vody (ředidla), než je jejich v celém pozorovatelném vesmíru. Jedná se o větší než astronomické číslo: jedničku následovanou čtyřmi sty nulami (1100200=110400). To znamená, že v homeopatiku Oscillococcinum není vůbec žádná účinná látka. Pouze pětimiligramová kulička glukózy navlhčená jedinou kapičkou čisté vody. Tedy pro všechny doposud vyrobené a hlavně prodané preparáty, nemusela zřejmě zemřít ani jediná kachna.

Ve skutečnosti nemá ředění 200C vůbec smysl. Ředit je možné pouze do okamžiku, kdy zbývá alespoň jedna molekula ředěné látky. Od určitého ředění už přípravek neobsahuje ani jedinou molekulu původní látky (léky jsou ředěny až za Avogadrovo číslo). Homeopati spatřují léčivý potenciál právě v takovém přípravku. Jestliže homeopatie funguje, pak patrně čím méně ji použijete, tím silnější bude? Takže nejlepší medicína je žádná medicína?

Pak ani nejsme překvapeni, že štítek homeopatik nese velmi příznivé nápisy: KONTRAINDIKACE (nejsou dosud známé), NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY (nejsou dosud známé), INTERAKCE (nejsou dosud známé).

Pokud si kupujete jakékoliv homeopatické léky, jako je například již zmíněné Oscillococcinum, pak si za svých pouhých 120,– Kč kupujete preparáty zředěné natolik, že neobsahují žádnou účinnou látku. V roce 2008 byl čistý zisk společnosti Boiron po přepočtu roven zhruba jedné miliardě korun. Pokud Vám však chutnají… :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová