Ošetřovné, kdy chodí na účet?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ošetřovné,kdy chodí na účet?
Ahoj Holky. Prosím Vás, nevíte kdy chodí peníze za ošetřování dítěte? Manžel měl v polovině řijna ošetřování na dceru.Kdy to posílá okresní správa? Díky moc za dopovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@JanaZem píše:
Ahoj Holky. Prosím Vás, nevíte kdy chodí peníze za ošetřování dítěte? Manžel měl v polovině řijna ošetřování na dceru.Kdy to posílá okresní správa? Díky moc za dopovědi.
Do třiceti dnů - ale pozor, ode dne, kdy to manželova mzdovka pošle na příslušný úřad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj nevite jak je to sproplacenim vikendu při ošetřovném? sestra mi tvrdila že když mi to ukonči v patek tak dostanu vikend zaplacen, ale jini trdi že datum ukončeni musi byt v neděli tak jak to tedy je?
- Citovat
- Upravit
Proplácí ti dny, kdy máš ošetřovné. Tzn. musíš mít očr do neděle. To je jako kdybys šla do práce pondělí a úterý, středu bys měla volno. Tak za středu taky nedostaneš ani korunu, pokud nejsi rentiérka:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky Lakynko to jsem si hned myslela tak nechápu proč ta sestra u doktora tak kecá
Tak snad ji v patek ukecám at mi dá ukončení až na tu neděli…
- Citovat
- Upravit
Tak pokud ještě máš dny, kdy ti to proplatí, využila bych toho. (pokud nejsi doma déle jak těch 9dní)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem právě na očr od včerejška a poprvé tak teprve zjišťuju jak to chodí
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, chtěla bych poradit, jestli nevíte zda mám nárok na ošetřovné. Minulý rok jsem pracovala na částečný uvazek. Od listopadu už na celý uvazek. 10.12 mi skončil 3letý rodičák, v prosinci jsem také dostala poslední dávku rodičáku. Dne 19.12 jsem nastoupila na 5 dnů paragrafu. Myslíte, že mám nárok tuto dávku čerpat? Normálně jsem vše poslala na OSSZ. Peníze zatím nepřišly, tak jestli mám čekat nebo se dotazovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@admenL Rodičák, který bereš ty, nemá na tvoje OČR vliv, tedy nárok máš. Akorát tedy píšeš, žes to poslala na OSSZ - tys to neposílala zaměstnavateli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jsem to špatně napsala. Ano dala jsem to zaměstanavateli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak záleží, kdy to dal zaměstnavatel na ossz, která vyplácí obecně do 30 dnů ode dne, kdy to obdrží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak děkuji. Já počkám, do konce měsíce. Jen jsem si pak nebyla vůbec jistá, jestli na něj mám nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím. Mohu se zeptat existuje nějaká lhůta kolik mají času na poslání ošetřovného? Volala jsem před měsícem kdy mi paní tvrdila že 6.6. jim přišlo na stůl a teď se bude řešit. Do dnešního dne 20.7. nic nepřišlo a dovolat se tam je prakticky nemožné. Od rána to zkouším prakticky nonstop a stále nikdo nebere. Prý se stále někdo dovolal předemnou… ačkoliv když to tam někdo zvedne tak zní jako že se zrovna vzbudil a né vyřizoval telefonáty. Opravdu mě rozčilují.
Jinak ošetřovné už mám po několikáté a vždy teda cca do měsíce přišlo ale tentokrát nic.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TereuliJa do 30 dnů
Zkus se zeptat vaší mzdovky v práci, zda se tam neřeší nějaký problem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ošetřovné
Ahoj, nevíte kdy se bude vyplácet tento měsíc osetrovne? Jsem už přes měsíc doma a potřebné dokumenty jsem odevzdavala na konci měsíce března. Nikdy jsem na osetrovnem nebyla tak doufám, ze tu je někdo chytřejší a pořadí mi
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit