Ošetřovné, kdy chodí na účet?

76
11.11.12 21:51

ošetřovné,kdy chodí na účet?

Ahoj Holky. Prosím Vás, nevíte kdy chodí peníze za ošetřování dítěte? Manžel měl v polovině řijna ošetřování na dceru.Kdy to posílá okresní správa? Díky moc za dopovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
11.11.12 22:39
@JanaZem píše:
Ahoj Holky. Prosím Vás, nevíte kdy chodí peníze za ošetřování dítěte? Manžel měl v polovině řijna ošetřování na dceru.Kdy to posílá okresní správa? Díky moc za dopovědi.

Do třiceti dnů - ale pozor, ode dne, kdy to manželova mzdovka pošle na příslušný úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verunbedrun
26.11.12 23:39

Ahoj nevite jak je to sproplacenim vikendu při ošetřovném? sestra mi tvrdila že když mi to ukonči v patek tak dostanu vikend zaplacen, ale jini trdi že datum ukončeni musi byt v neděli tak jak to tedy je?

• Citovat
  • Upravit
17050
27.11.12 08:56

Proplácí ti dny, kdy máš ošetřovné. Tzn. musíš mít očr do neděle. To je jako kdybys šla do práce pondělí a úterý, středu bys měla volno. Tak za středu taky nedostaneš ani korunu, pokud nejsi rentiérka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verunbedrun
27.11.12 11:24

Díky Lakynko to jsem si hned myslela tak nechápu proč ta sestra u doktora tak kecá :roll: Tak snad ji v patek ukecám at mi dá ukončení až na tu neděli…

• Citovat
  • Upravit
17050
27.11.12 11:30

Tak pokud ještě máš dny, kdy ti to proplatí, využila bych toho. (pokud nejsi doma déle jak těch 9dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verunbedrun
27.11.12 11:36

Jsem právě na očr od včerejška a poprvé tak teprve zjišťuju jak to chodí

• Citovat
  • Upravit
1168
20.1.17 10:23

Ahoj holky, chtěla bych poradit, jestli nevíte zda mám nárok na ošetřovné. Minulý rok jsem pracovala na částečný uvazek. Od listopadu už na celý uvazek. 10.12 mi skončil 3letý rodičák, v prosinci jsem také dostala poslední dávku rodičáku. Dne 19.12 jsem nastoupila na 5 dnů paragrafu. Myslíte, že mám nárok tuto dávku čerpat? Normálně jsem vše poslala na OSSZ. Peníze zatím nepřišly, tak jestli mám čekat nebo se dotazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
20.1.17 10:34

@admenL Rodičák, který bereš ty, nemá na tvoje OČR vliv, tedy nárok máš. Akorát tedy píšeš, žes to poslala na OSSZ - tys to neposílala zaměstnavateli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
20.1.17 10:37

@j.a.n.i1 jsem to špatně napsala. Ano dala jsem to zaměstanavateli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
20.1.17 10:41

Pak záleží, kdy to dal zaměstnavatel na ossz, která vyplácí obecně do 30 dnů ode dne, kdy to obdrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
20.1.17 10:55

Aha tak děkuji. Já počkám, do konce měsíce. Jen jsem si pak nebyla vůbec jistá, jestli na něj mám nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
20.7.17 11:36

Zdravím. Mohu se zeptat existuje nějaká lhůta kolik mají času na poslání ošetřovného? Volala jsem před měsícem kdy mi paní tvrdila že 6.6. jim přišlo na stůl a teď se bude řešit. Do dnešního dne 20.7. nic nepřišlo a dovolat se tam je prakticky nemožné. Od rána to zkouším prakticky nonstop a stále nikdo nebere. Prý se stále někdo dovolal předemnou… ačkoliv když to tam někdo zvedne tak zní jako že se zrovna vzbudil a né vyřizoval telefonáty. Opravdu mě rozčilují. :zed: Jinak ošetřovné už mám po několikáté a vždy teda cca do měsíce přišlo ale tentokrát nic.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
20.7.17 11:51

@TereuliJa do 30 dnů
Zkus se zeptat vaší mzdovky v práci, zda se tam neřeší nějaký problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
14.4.21 07:47

Ošetřovné

Ahoj, nevíte kdy se bude vyplácet tento měsíc osetrovne? Jsem už přes měsíc doma a potřebné dokumenty jsem odevzdavala na konci měsíce března. Nikdy jsem na osetrovnem nebyla tak doufám, ze tu je někdo chytřejší a pořadí mi :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat