Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, se čtyřletým ani s červencovou jsem tyhle stavy neměla, jde o to, že od zjištění těhotenství před pár dny mám pořád hnusné myšlenky, pořád myslím na to, jestli je vše v pořádku, jestli miminko má už srdíčko, jestli se něco nestane a mám černé scénáře. Jsem jak magor, ale celý den se nedokážu na nic jiného soustředit, na utz jsem měla jít 15.7. a já se preobjednala s prosíkem na 3.7. kdy budu teprve 5+5tt, takže možná nebude ani nic vidět takže zas budu přemýšlet jak magor.. pořád něco čtu, o zamlklem těhotenství atd atd. ![]()
Ahoj, těmto myšlenkám se blbě utíká a blbě, ale já když na mě nějaká taková nálada jde, tak se dívám na oblíbené komedie z dětství, abych přišla na jiné myšlenky.
Drž se, všechno dobře dopadne ![]()
@Finalistka Lena mě přijde, že ten čas, strašně pomalu utíká, chtěla bych být alespoň už za půlkou
Tou dřívější kontrolou jsi to nevyřešila. Nebude tam nic vidět a zase budeš ve stresu…
Upřímně, pokud tě to omezuje v životě, tak si najdi odbornou pomoc. Minimálně svůj stav a myšlenky konzultovat. Ono těhotenská nebo poporodní deprese není sranda…
Hele já te chápu, já byla na tom hodně podobně.
Po tom prvním screeningu to teda naštěstí přešlo ![]()
Jinak jestli chceš, tak můžeš každý týden třeba na krev na hcg.
uvidíš, jak to roste ![]()
Myslim si, ze je to pomerne normalni.. ale vseho by melo byt s mirou. Zkus prijit na to v jaky situaci se ti tyto myslenky dějí a vyvarovat se tomu, jestli je to treba pred spanim tak si cist knizku apod..jinak po porodu zase budes resit jine veci, strach o dite budes mit neustale.
Měla jsem to taky. Až do porodu
takže jeden velký stres.. co poradit nevím, mně pomohlo jen porodit
Nejistota je normalni, vseprostupujici uzkost uz je takova na hrane. Ja bych klidne doporucila psychologa. Pohovorit si o svych starostech a obavach. 9 mesicu je dlouha doba, miminku to neprospiva, mohl by se z nej stat uzkostny clovek a nikdo negarantuje se tyto strachy s porodem prejdou.
Minimalne bych si prestala cist o zamklych tehotestvich a cetla radsi obyc knizku, nejaky romanticky dojak. Takhle si to jedine privolavas a zhorsujes.
drzim pesti
p. s. ja jsem 7tt a 99% diskuzi na emiminu nerozklikavam, bo bych byla uzkostna taky ![]()
Jestli Ti muzu poradit, kdyby to pro Tebe bylo hodne obtezujici, narusujici bezny zivot, tak to zavcas res, ono uplne staci, kdyz se nekde „vypovidas“, najdes neskutecnou ulevu. U me to bylo stejné. Navic delam na gynde a skoro az do MD jsem mela ty cerne konce na očích. A taky jsem si rikala, po prvnim screeningu uz budu klidna, v pulce budu klidna, pak jsem si precetla clanek nebo diskuzi, kde to skoncilo spatne porodem a rikala jsem si, dokud nebudu drzet zdrave porozene dite, kdyz jsem drzela zdrave porozene dite, lekar pojal podezreni na infekci, kdy se me ptal, jestli jsem nemela v dobe porodu herpes na puse, tenkrat rekl-musime to vedet, za dva dny muze byt regulerne mrtva, nastesti zadnou infekci nakonec nemela, ale mne to rozjelo takove OCD, uzkosti, ze jsem myslela, ze uz nikdy nebudu mít klid v zivote, zacala jsem ho nachazet az u moc hodneho psychiatra, kteremu jsem mohla vse rict, aniz by me soudil. Bohuzel za ten cas mych stresu a strachu uz od tehotenstvi, dostal zabrat muj vztah s muzem.