Osmičky, asi chcípnu, jak dlouho?

31594
17.10.12 21:32

Osmičky, asi chcípnu, jak dlouho?

Mám termín za 16dnů a chytli mě osmičky. Nejdřív mě jen bolela čelist různě, to jsem si už přečetla, že bývá celkem běžné, že bolí celá, jen část atd.

Teď mě ty svině chytaj v takových nárazových vlnách, chvíli je relativně klid a pak přijde bolest, že bych zdechla, v tu chvíli nepomáhá snad nic, po pár minutách to odezní a pak už to bolí tak nějak „normálně“.

Chladím, to je asi jediné, co má fakt účinek (ale ne při těch šílených nárazových bolestech, to to dělá snad ještě horší). Beru homeo, měla jsem pocit, že zabírá, ale asi jen shodou okolností v tu chvíli povolila ta bolavá vlna.
Paralen samozřejmě nezabírá.

Bojím se, že by mi je teď mohl chtít zubař vytrhnout a že by to mohlo bolet ještě víc a já bez možnosti si vzít cokoliv…
Tak si říkám, jak dlouho to může bolet, přeci mě to nebude bolet v kuse třeba týden dva. Že jo?! Že to třeba během dvou dnů povolí (řekněte že ano nebo zcvoknu, na zuby jsem děsnej cíťa, zubaře se bojím jak čert kříže…)

Navíc představa, že rodím a do toho mě bolí zuby, to nevím, zda bych přežila se zdravým rozumem :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
17.10.12 21:35

Mě už rostou asi 12 let. Drží to vždy tak týden. Já teda bez růžového štěstí ani neoteřela hubu. Co alespoň paralen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.10.12 21:36

Zdar, nechci strasit, jen moje zkusenosti s osmickami - museli mi prubezne nastrihavat dasen, aby se klubaly ven lepe a pak mi vsechny (krome jedne, ktera sla lepe) sekali stomatochirurgove nekolik hodin, pak tyden konske davky ATB a piti brckem a tak. Asi jsem opravdu moudra :roll: Nevim, jak je to v tehotenstvi, to te moc lituju, to musi bejt opruz, ale urcite zajdi nekam, Dr. Vodicka (myslim Michal) z P4 je dobry stomatochirurg a pokud vim, tak prijima nove pacose, nebo zavolej, at ti aspon poradi :nevim: Drz se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
17.10.12 21:37

@Gladys já použila ten citrogel nebo jak se to jmenuje, používá se to u dětí na prořezávání zoubků a mě to pomohlo. Jinak už mi rostou 15 let a dvě stále nemám celé venku.

Příspěvek upraven 17.10.12 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.10.12 21:38

Otázka proč bolí :think:
Mě vždycky bolí pár dní a pak přestanou - vždycky když rostou. A na to pomáhá to samé co u dětí na zoubky…

Pokud rostou nějak křivě ale a tlačí na ostatní zuby třeba? :nevim:
Já nevím, zeptala bych se zubaře…

Nebo jestli jsou zkažené? - to by ale asi nebolely nějak takhle hromadně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.10.12 21:39

Tak já je mám asi od 17 napůl vylezlý, napůl zarostlý pod kůží, a občas, když se mi tam dostane nějakej drobek, tak to pěkně bolí…cca 5 dní. Ale nemám to často, tak 1 za 2 roky…nojo, se zuby moudrosti je holt kříž :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.10.12 21:40

Před pár lety mě to bolelo úplně stejně. Jsem ráda, že už mi je všechny vytrhli, stejně mi dělaly v puse jenom neplechu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.10.12 21:41

@Lama Lama dva paraleny naráz a ani ťuk, to bylo ráno. Za brufen bych dala ruku a možná i kus nohy :lol:

@Irisa P4 ideál, dík za tip, zkusím, upsala bych duši komukoliv :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.10.12 21:42

:hug: Já mám zuby po těhotenství a při stálém kojení už úplně rozsypaný.. Trhal mi i v těhotenství, nebylo to až takhle na konci, ale bříško už jsem měla veliký, vím jak jsem si ho tam nervózně objímala.. Normálně mi to opíchnul a vyrval.. Ptala jsem se i doktorky na gyn a ta řekla, že miminko už je vyvinutý a že je lepší injekce a vytrhnout než aby mě to bolelo dlouho.. Se zástěrou mi dělal i rentgen.. Já tě nechci nějak strašit, ale zrovna s osmičkama bych moc nečekala.. Aby se ti tam nerozjel nějakej zánět.. Pokud je ještě máš tak ti asi vyrostly správně a rovně, tak by neměl být takovej problém je vytrhnout.. A nerada to říkám, ale můžou bolet i v kuse - nebo spíš budou bolet den dva, pak přestanou a zase se to vrátí.. Nebo taky ne, ale spíš jo.. Nechci strašit, ale se zubama jsem si fakt užila, navíc táta je trochu z oboru - zubní technik, tak mě tam dovlek, já bych se sama taky odhodlávala dlouho.. Nechci poradit blbě, možná píšu zmateně, ale bála bych se zánětu a že může být i hůř..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
17.10.12 21:45

@Gladys me takhle chytly v tehotenstvi silela jsem bolesti ( ja mam ale stejne sileny problemy se zubama ) po dohode s dr. jsem si j nechala vytrhnout za a). mi byly k… a za b). uz jsem nemohla a nechtela jsem se cpat praskama na bolest i kdyz naky mi byly povoleny tr. Mexalen se muze cele tehu bez problemu ale stejne :nevim: ted mam klid :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.10.12 21:45

@Pipet bolí synchronizovaně obě dolní, tudíž doufám, že je to „jen“ růst

@slavuska1 5dnů zní už celkem přežitelně :mrgreen:

@Bobsh zítra se chystám do lékárny, takže připisuju na seznam, mazátek už tam mám povícero

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.10.12 21:46

Jinak pokud je nemáš ještě vyrostlý, tak osmičky často rostou nakřivo a proto dělaj takovou neplechu, tlačej se kam nemaj.. To je i jeden z důvodů, proč se velmi často vyndavaj, hned jak začnou růst.. Já si to odbyla kolem dvaceti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.10.12 21:50

Když mě kouká jen jedna kousínek, bolí hlavě ta druhá sviňa, co není vidět vůbec, kdyby to bylo jen o vytrhnutí, ale tipuju, že teď třeba ještě prorůstaj dásní, proto ta bolest. Kdyby už mimino vylezlo, to by byla jiná, rozkojit, odstříkat a pak klidně nějaká silná analgetika po vytržení… Navíc jsem četla, jak spousrě holek stejně museli po sekání nasadit atb, to do prcka valit nechci :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
17.10.12 21:54

Gladys, a co takhle zajít k zubaři? ;) Neděkuj-dobré rady rozdávám zdarma :lol: Hele, když jsem byla těhotná, tak mě taky chytla osmička, zubařka mi ji v pohodě vytrhla, vůbec nic nebolelo - dneska jsou umrtvovací injekce šetrné a miminu neuškodí. I kdyby to u těbe nebylo na trhání tak se na to minimálně mrkne odborník a řekne ti, proč to bolí. Před dvěma týdny mě zas bolela osmička a prý mi roste křivě a jasně že byl kolem v dásni slabý zánět - doktorka to propláchla dezinfkcí, dala dren, který mi večer vypadl a druhý den bylo po bolesti. Nevím, proč v dnešní době lidi dobrovolně trpí když medicína je tak daleko :nevim: Zítra zajdi na zubní a nervi do sebe prášky - ty mírní bolest, ale ne její příčinu. Neblbni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
17.10.12 21:56

Mě díra po osmičce bolela 2 dny, pak už se to dalo. Brufen jsem vzala jeden hned po zákroku a pak už nebylo potřeba. Bohužel to je individuální. Na prořezávání mi pomohl trochu cal gel.
Být tebou, tak k zubaři skočím, třeba ti někam jen maličko řízne a bude klid. Mě v těhotenství bolel dost moudrák, myslela jsem že roste a pak tam něco prasklo a byl klid. Asi jsem tam měla nějaký váček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.