Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
A korunka je nasazená na váš kořen, nebo na implantát? Když jsem měla korunku na trnu na vlastním kořeni, tak mě to bolívalo ze dvou důvodů a to Po znovupřilepení byla korunka moc vysoko a musela se brousit. Nebo se mezi korunku a dáseň dostal bordel, udělal se zánět a tam pomohlo to pořádně vyčistit mezizubním kartáčkem namočeným v Listerinu (prvních pár čištění bolelo jako čert a tekla krev).
Dik holky, korunka je na cepu v devitalizovanem zubu. Rano jsem byla u lekare a bohuzel jedine reseni bude asi vytrzeni, pokud se to nezklidni. Odlecit se neda co, je uz to preleceny mrtvy zub. Pry se to bohuzel stava, ze nema co by tam bolelo a presto boli. Jedine jeste mohlo dojit k podrazdeni lepenim(jeste se mi to nestalo, ale tahle korunka porad pada a je lepena tak poctvrte, mudr mi ji nechtela moc delat, ze tam zbylo minimum zubu, ale premluvila jsem ji pred dvemi lety), no dostala jsem atb a budu cekat, co se bude dit.
Ahoj holky, ve stredu mi mudr prilepila uvolnenou korunku, v patek zacla pobolivat, jako kdyz nesedi a dnes uz boli fest, setkala jste se s tim nektera? bude mi muset korunku uvolnit, nebo se to treba jen preleci atb?