OSVČ a rodicak soc a zdr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OSVČ a rodicak soc a zdr
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Když jsem na rodičovské dovolené, ještě zamestnana, ale v práci dam výpověď a teď bych si chtěla rozjet živnost. Tak mě zajímá, jestli při rodicaku platím sociální s zdravotní já nebo stát, když u toho bude i živnost…
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Barborka93 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Když jsem na rodičovské dovolené, ještě zamestnana, ale v práci dam výpověď a teď bych si chtěla rozjet živnost. Tak mě zajímá, jestli při rodicaku platím sociální s zdravotní já nebo stát, když u toho bude i živnost…
Děkuji
Stát to za tebe platí, když nemáš příjmy. Z podnikání normálně veškeré odvody platíš. Ale u toho začátku podnikání pro rodičáku je tam nějak, že první rok nemusíš hnedka platit zálohy na soc. a zdrav. myslím, ale úplně jistý si nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barborka93 píše:
Děkuji
A proč bys dávala výpověď? Nech si živnost jako vedlejší a výpověď dej až na konci RD…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion asi mas pravdu, necham to, až ke konci rodicaku ![]()
Abtakze mi to bude platit práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barborka93 píše:
@welovefashion asi mas pravdu, necham to, až ke konci rodicaku
Abtakze mi to bude platit práce?
Zdravotní máš hrazeno z titulu rodicaku. Ale pokud budeš mít výdělk na živnost tak z těch příjmů budeš platit taky odvody a případně daň. Zdravotní se platí vždy, na sociálním je limit za rok, teď je myslím nějakých 96tis a ten když prekrocis (pokud by jsi nepodnikala cely rok tak : 12* počet měsíců) tak platíš tady. Daň dle výdajů, slev atd atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Zdravotní máš hrazeno z titulu rodicaku. Ale pokud budeš mít výdělk na živnost tak z těch příjmů budeš platit taky odvody a případně daň. Zdravotní se platí vždy, na sociálním je limit za rok, teď je myslím nějakých 96tis a ten když prekrocis (pokud by jsi nepodnikala cely rok tak : 12* počet měsíců) tak platíš tady. Daň dle výdajů, slev atd atd.
Zdravotní jen podle výše výdělku, to samé sociální…spočítáš si v přehledu…nemusíš platit to minimální, spočítáš si to z výdělků..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit