OSVČ v roce 2011

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2002
22.1.11 21:22
Babe007 píše:
Viking píše:
Jak s tím souvisí porodné?
Jinak na té variantě, že volbu provádí otec, mi nic závadného nepřijde, jedná se o „rodičovský“ příspěvek, má o něm tedy rozhodovat rodič :nevim:
A z jakého důvodu to děláš?Je to kvůli financím ne?Jestli ne,tak opravdu nesouvisí,pardon

já to nějao nepochopila. porodné a RP?? to spolu nesouvisí…
no samo že kvuli financím a si chci zvolit jak dlouho budu doma..resp. jak dlouho mi budou platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
22.1.11 21:22
Babe007 píše:
Viking píše:
Jinak na té variantě, že volbu provádí otec, mi nic závadného nepřijde, jedná se o „rodičovský“ příspěvek, má o něm tedy rozhodovat rodič :nevim:
A z jakého důvodu to děláš?Je to kvůli financím ne?Jestli ne,tak opravdu nesouvisí,pardon

A nemyslíš si že by měl mít každý možnost jak dlouho chce být se svým dítětem doma :think: kor když má možnost vrátit se do práce :think:

Já osobně jsem docela naštvaná, 10let pracuju odvádím vše tak jak se má a teď nemám ani možnost zvolit si 3letou variantu :cert: a to jen kvůli tomu že jsem na 1rok pozastavila živnost :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
22.1.11 21:25
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Teď nechápu - jak konkrétně souvisí porodné s čerpáním rodičovského příspěvku? Kromě toho, že v tom hrajou roli nějací lidé, nějaké peníze a tenhle stát (ale to platí třeba o pohřebném taky).

Pro mě souvisí, protože s těmi fígly jak má si má osvč zajistit obr mateřskou doplacením nemocenské najednou také radili na sociálce a pak to sebrali všem. I těm, co to poctivě platí každý měsíc. Prostě se mi nelíbí, že na jednu stranu sami radí, jak obehrát stát a na druhou stranu, pak tvrdí, jak maminky ožebračují stát a proto jim snižují mateřskou, osvč ji seberou a zruší porodné.
Jinak to není nic osobně proti tobě, mě se jen prostě nelíbí ten princip :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
22.1.11 21:25
Mariee píše:

ahoj manis,

řešila jsem něco podobného vedle na BC..

je to takto, resp. budu to dělat takto: po 6ti nedělí manža nastoupí na víkend na MD, pak na měsíc na RD a při tom změní variantu na 3 roky a po měsíci to převede zpět na mě..

holyk mi to takto vysvětlili a je to ok.. na PPM také nemám nárok, já zase zjistila těhu pozdě, činnost jsem nepozastavila.. ale neplatil anemocenskou, naco, kdo by si nechal dávat PN na RD :-(

Já jsem si nemocenskou platila a teď je mi to stejně k ničemu :cert: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
22.1.11 21:27
manisa píše:
Babe007 píše:
Viking píše:

A nemyslíš si že by měl mít každý možnost jak dlouho chce být se svým dítětem doma :think: kor když má možnost vrátit se do práce :think:

Já osobně jsem docela naštvaná, 10let pracuju odvádím vše tak jak se má a teď nemám ani možnost zvolit si 3letou variantu :cert: a to jen kvůli tomu že jsem na 1rok pozastavila živnost :cert:

No já to platím 6 let a nečerpala jsem jedinný den nemocneské, takže mě to vytáčí uplně stejně jako tebe :zed: A vytáčí mě, že na idnesu pak píšou, že maminky osvč ožebračují stát a podvádí s mateřskou a přitom jim to to radí sami na sociálce..To mě štve. Prostě dělají něco jiného než sami říkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
22.1.11 21:31
Babe007 píše:
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Teď nechápu - jak konkrétně souvisí porodné s čerpáním rodičovského příspěvku? Kromě toho, že v tom hrajou roli nějací lidé, nějaké peníze a tenhle stát (ale to platí třeba o pohřebném taky).
Pro mě souvisí, protože s těmi fígly jak má si má osvč zajistit obr mateřskou doplacením nemocenské najednou také radili na sociálce a pak to sebrali všem. I těm, co to poctivě platí každý měsíc. Prostě se mi nelíbí, že na jednu stranu sami radí, jak obehrát stát a na druhou stranu, pak tvrdí, jak maminky ožebračují stát a proto jim snižují mateřskou, osvč ji seberou a zruší porodné.
Jinak to není nic osobně proti tobě, mě se jen prostě nelíbí ten princip :wink:

No a já jsem psala, že v tom nevidím ten moment „obehrávání státu“, připadá mi ok, že rodičovský příspěvek volí jeden z rodičů. Co je na tom obehrávacího, když to srovnáváš s tím zneužíváním chyby v zákoně kolem PPM? Jako problém vidím fakt, že jde o možnost značně komplikovanou, po zjednodušení to volá. Celý ten třírychlostní systém je děsně nepružný a poněkud kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
22.1.11 21:33
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
No a já jsem psala, že v tom nevidím ten moment „obehrávání státu“, připadá mi ok, že rodičovský příspěvek volí jeden z rodičů. Co je na tom obehrávacího, když to srovnáváš s tím zneužíváním chyby v zákoně kolem PPM? Jako problém vidím fakt, že jde o možnost značně komplikovanou, po zjednodušení to volá. Celý ten třírychlostní systém je děsně nepružný a poněkud kontraproduktivní.

Mě to jen přišlo podobný, že to zase sami radí a za rok budou chytře psát na finančních a zpravodajských serverech. "maminky podváděly převáděly si RD na manžela a zpět, tak jsme jim to celý zrušili, všechny budou mít pěttisíc na čtyři roky a je to :-) Toho se bojím, že to zase dopadne takhle nějak…Ale třeba se je to jen můj mylný dojem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
22.1.11 21:37
Babe007 píše:
Mě to jen přišlo podobný, že to zase sami radí a za rok budou chytře psát na finančních a zpravodajských serverech. "maminky podváděly převáděly si RD na manžela a zpět, tak jsme jim to celý zrušili, všechny budou mít pěttisíc na čtyři roky a je to :-) Toho se bojím, že to zase dopadne takhle nějak…

Jenže rozdíl je v tom že ty částky jsou u RP dané a ty si je nemůžeš navýšit :think: když budeš doma 2 roky tak pak musíš nastoupit do práce a nic jiného od státu nedostaneš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
22.1.11 21:39
manisa píše:
Babe007 píše:
Mě to jen přišlo podobný, že to zase sami radí a za rok budou chytře psát na finančních a zpravodajských serverech. "maminky podváděly převáděly si RD na manžela a zpět, tak jsme jim to celý zrušili, všechny budou mít pěttisíc na čtyři roky a je to :-) Toho se bojím, že to zase dopadne takhle nějak…
Jenže rozdíl je v tom že ty částky jsou u RP dané a ty si je nemůžeš navýšit :think: když budeš doma 2 roky tak pak musíš nastoupit do práce a nic jiného od státu nedostaneš :think:

Já myslela, že když jdeš na 3 roky místo na 4, že dostáváš víc peněz . Proto jsem se ptala, jestli to děláš kvůli financím. Já si tím nebyla přesně jistá. Jestli je ta částka stejná, tak v tom samozřejmě žádná klička není a já se mýlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.1.11 21:41
Babe007 píše:
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Mě to jen přišlo podobný, že to zase sami radí a za rok budou chytře psát na finančních a zpravodajských serverech. "maminky podváděly převáděly si RD na manžela a zpět, tak jsme jim to celý zrušili, všechny budou mít pěttisíc na čtyři roky a je to :-) Toho se bojím, že to zase dopadne takhle nějak…Ale třeba se je to jen můj mylný dojem :wink:

Babe, přece ale každá maminka dostane za dobu RD stejnou částku ne? (Těch 216 tisíc nebo tak nějak). Takže jaké odrbávání? Jen chtějí holky dostávat měsíčně 7600 a jít po třech letech do práce :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
22.1.11 21:43
chuanitka píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Babe007 píše:
Viking píše:
Mě to jen přišlo podobný, že to zase sami radí a za rok budou chytře psát na finančních a zpravodajských serverech. "maminky podváděly převáděly si RD na manžela a zpět, tak jsme jim to celý zrušili, všechny budou mít pěttisíc na čtyři roky a je to :-) Toho se bojím, že to zase dopadne takhle nějak…Ale třeba se je to jen můj mylný dojem :wink:
Babe, přece ale každá maminka dostane za dobu RD stejnou částku ne? (Těch 216 tisíc nebo tak nějak). Takže jaké odrbávání? Jen chtějí holky dostávat měsíčně 7600 a jít po třech letech do práce :nevim: )

No já se na to 2× ptala, jestli je to kvůli financím a nikdo mi neodpověděl, takže jsem měla za to, že se to dělá kvůli tomu, že za tři roky dostane víc než za 4. Jestli to tak není, tak to je vše samozřejmě v pořádku. Asi prostě jen pořád zuřím kvůli tý nemocenský, protože jsem si teď spočítala, kolik jsem zaplatila za těch 6 let a normálně bych vzteky brečela :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.1.11 21:45

Ne,u čtyřleté varianty je tam ta částka mnohem nižší / celková / než u tříleté.
Jediné co nevím-psaly tu holky v různých diskuzích dotazy…když byla maminka dlouhodobě nezaměstnaná,nemá nárok na tříletou variantu,tak přes manžela to zařizují-ale když byla nezaměstnaná před otěhotněním,tak si myslí,že ve třech letech věku dítěte najde práci a bude moci pracovat?Od malého dítěte,když to do té doby nešlo,aby měla práci?
Jak se to potom řeší?Bude ten rok na pracáku zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
22.1.11 21:51

chuanitka Finančně stejně to nevyjde, pokud se převede rodičák přes otce na 3 letou, tak dostanou o 57 tisíc víc… Jinak mě se ten Drábkův návrh se stropem líbil, ale politici jsou srabi a báli se sáhnout na tříletý rodičák…

Babe007 Sice si nemocenské platila poctivě 6 let, ale byla velká výhoda OSVČ si moct platit hodně na nemocenskou bez ohledu na příjem, bylo to výhodnější než komerční pojištění, takže chápu, že to změnili… Teď si v úplně stejné pozici jako všichni zaměstnanci, ale na rozdíl od nich si stále můžeš zvolit platit vyšší nemocenskou, ale musíš i sociální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.1.11 21:54
lasička1 píše:
Ne,u čtyřleté varianty je tam ta částka mnohem nižší / celková / než u tříleté.
Jediné co nevím-psaly tu holky v různých diskuzích dotazy…když byla maminka dlouhodobě nezaměstnaná,nemá nárok na tříletou variantu,tak přes manžela to zařizují-ale když byla nezaměstnaná před otěhotněním,tak si myslí,že ve třech letech věku dítěte najde práci a bude moci pracovat?Od malého dítěte,když to do té doby nešlo,aby měla práci?
Jak se to potom řeší?Bude ten rok na pracáku zadarmo?

Opravdu se ty částky liší? Jestli ano, tak se omlouvám za mystifikaci. Měla jsem za to, že se právě řeší změna zákona, aby se to srovnalo.
Každopádně třeba Manisa tu psala, že byla OSVČ, tak předpokládám, že se má kam vrátit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.1.11 21:55

Omlouvám se za uvádění bludu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie