OSVČ v roce 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
rený píše:
Já vůbec nechápu proč mám platit sociálku když na důchody nebude a od příštího roku si budeme muset povině platit důchodovítak otazka zní na co si to vlastně platim když na nic nemam nárok?
To mě taky zajímá. Aby to nedopadlo jak v Argentině, když vláda zjistila, že nemá prachy a zabavila všechny fondy s důchodovým pojištěním..A nikdo nedostal ani vorla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeně tak.Zajmalo by mě jestli by na to dokázal někdo odpovědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sociálka se neplatí na svůj důchod, ale na důchod tvých rodičů resp. prarodičů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
od příštího roku bude povinné důchodové co?? Připojištění nebo aby měl každej svuj důchodovej fond??
jani má pravdu. mi neplatíme na sebe ,ale důchod svým,já už mohu říct,že svým rodičům. Ale to mě niktrak netrápí. Spíš se naše generace dostala do takové smyčky,tak nevím jak to s náma pak pořešej..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak to s povinným důchodovým připojištěním ještě není nic jistého… ale řešit se to musí, ať se nám to líbí nebo ne. Prodlužuje se průměrný věk, takže je stále víc důchodců v poměru k pracujícím… dříve byl 1 důchodce na 4 pracující a teď už je to na 3 a bude hůř…
Takže pokud by s tím nikdo nic neudělal tak odvody od pracujících na důchody prostě stačit nebudou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky pozor na to, nevím, jestli to už bylo zmíněno, nečetla jsem celou diskusi, ale pokud má nějaká maminka ŽL při MD jako vedlejší činnost a nepřestane platit nemocenské /netřeba se z něj nějak odhlašovat, jen neplatit/, tak v daném měsíci bude považována její živnost jako hlavní se všemi odvody na SP a ZP odpovídajími hlavní činnosti.
Při placení nemocenského musíte je vaše živnost považována za hlavní, i když důvody proto, aby byla vedlejší, stále trvají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Když už to tu tak hezky probíráte, potřebovala bych poradit ![]()
Zhruba 6 let jsem byla OSVČ, nemocenskou jsem si celou dobu platila. Při nástupu na mateřskou dovolenou jsem zvažovala zda ŽL pozastavit nebo nechat volně běžet.
Na úřadech mi poradili pozastavení, prý to bude pro mě jednoduší
![]()
V plánu jsem měla že se po roce vrátím částečně do práce, znovu si začnu připlácet nemocenskou a následně si pořídit druhé dítě ![]()
Teď je ale změna zákonu a já nevím jak to vyřešit
![]()
To že na druhé mateřskou nedostanu s tím už jsem se smířila
(při těchto podmínkách si začít připlácet když chodím jen 1 den v týdnu je nereálné
) co mě ale dost točí, že si u druhého dítěte nebudu moct zvolit variantu jak dlouho s ním být doma
automatický prý budu muset na 4letou ![]()
Nevíte zda by to nešlo nějak udělat abych mohla na 3 letou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
manisa - ta možnost je,ale je to šílené martýrium.
snad se tu ještě zjeví j.a.n.i1 ta tomu možná bude rozumět. Jde o to že na mateřskou (3letou) půjde tvuj manžel,máš-li manžela, a pak to lze převézt na tebe. Šílené papírování,ale mělo by to jít. Neznám přesně princip,ale jít by to mělo. Možná by ti poradili na tom call centru na sociálce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
číslo na call centum 840 406 040, už to sem někdo vkládal. Jsou tam docela ochotní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas takové martyrium to, zdá se, není… Viz třeba tu: https://www.emimino.cz/…goval-35090/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
korinkovna píše:
manisa - ta možnost je,ale je to šílené martýrium.
snad se tu ještě zjeví j.a.n.i1 ta tomu možná bude rozumět. Jde o to že na mateřskou (3letou) půjde tvuj manžel,máš-li manžela, a pak to lze převézt na tebe. Šílené papírování,ale mělo by to jít. Neznám přesně princip,ale jít by to mělo. Možná by ti poradili na tom call centru na sociálce.
A zase další klička a radí s ním sami zaměstnanci sociálky… A za rok už nebude mít porodné nikdo …Jsou to opravdu „hlavičky“ ti jejich zaměstnanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak s tím souvisí porodné?
Jinak na té variantě, že volbu provádí otec, mi nic závadného nepřijde, jedná se o „rodičovský“ příspěvek, má o něm tedy rozhodovat rodič ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Viking píše:
Jinak na té variantě, že volbu provádí otec, mi nic závadného nepřijde, jedná se o „rodičovský“ příspěvek, má o něm tedy rozhodovat rodič
A z jakého důvodu to děláš?Je to kvůli financím ne?Jestli ne,tak opravdu nesouvisí,pardon
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
manisa píše:
Ahoj.
Když už to tu tak hezky probíráte, potřebovala bych poradit![]()
Zhruba 6 let jsem byla OSVČ, nemocenskou jsem si celou dobu platila. Při nástupu na mateřskou dovolenou jsem zvažovala zda ŽL pozastavit nebo nechat volně běžet.
Teď je ale změna zákonu a já nevím jak to vyřešit
Na úřadech mi poradili pozastavení, prý to bude pro mě jednoduší![]()
![]()
V plánu jsem měla že se po roce vrátím částečně do práce, znovu si začnu připlácet nemocenskou a následně si pořídit druhé dítě![]()
To že na druhé mateřskou nedostanu s tím už jsem se smířila(při těchto podmínkách si začít připlácet když chodím jen 1 den v týdnu je nereálné
) co mě ale dost točí, že si u druhého dítěte nebudu moct zvolit variantu jak dlouho s ním být doma
automatický prý budu muset na 4letou
Nevíte zda by to nešlo nějak udělat abych mohla na 3 letou![]()
ahoj manis,
řešila jsem něco podobného vedle na BC..
je to takto, resp. budu to dělat takto: po 6ti nedělí manža nastoupí na víkend na MD, pak na měsíc na RD a při tom změní variantu na 3 roky a po měsíci to převede zpět na mě..
holyk mi to takto vysvětlili a je to ok.. na PPM také nemám nárok, já zase zjistila těhu pozdě, činnost jsem nepozastavila.. ale neplatil anemocenskou, naco, kdo by si nechal dávat PN na RD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babe007 píše:Viking píše:A z jakého důvodu to děláš?Je to kvůli financím ne?Jestli ne,tak opravdu nesouvisí,pardon
Jinak na té variantě, že volbu provádí otec, mi nic závadného nepřijde, jedná se o „rodičovský“ příspěvek, má o něm tedy rozhodovat rodič
Teď nechápu - jak konkrétně souvisí porodné s čerpáním rodičovského příspěvku? Kromě toho, že v tom hrajou roli nějací lidé, nějaké peníze a tenhle stát (ale to platí třeba o pohřebném taky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit