OSVČ v roce 2011
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jani - mohu mít otázku?? jak si spočítám čistý příjem??
Rozuměj, mě to vše dělá účetní,ale něco teď řešíme doma..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
korinkovna píše:
rený -
sociálce 1801kč - důchodové
140-kč nemocenské
Zdravotní pojišťovně 1670kčrený píše:
Takže si mám platit 1670kč a nemocenské 1807kč zdrávce a 143 na nemoc?abych neměla nějaký problémy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpočet je jednoduchý ![]()
- nemocenské 2,3% z vyměřovacího základu
- sociální 29,2% z vyměřovacího základu
No a vyměřovací základ musí být pro obojí stejný…
A jen poznámka minimální sociální je nově 1807,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
Výpočet je jednoduchý![]()
- nemocenské 2,3% z vyměřovacího základu
- sociální 29,2% z vyměřovacího základu
No a vyměřovací základ musí být pro obojí stejný…
A jen poznámka minimální sociální je nově 1807,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VeKo píše:
http://www.podnikatel.cz/…isteni-2011/tady je to docela jednoduše popsané i s příklady
obecně se nevyplatí si navyšovat dobrovolně nemocenské, protože se automaticky zvedne i sociální
a já myslím, že je to tak spravedlivé, já jako zaměstnanec ani jinou možnost nemám, OSVČ byli tím teď hodně zvýhodněni
Kdejaký OSVČ pracuje ale o hodně víc, než nějaký zaměstnanec a protože pracuje sám na sebe, tak se podle mě více snaží. Sama jsem OSVČ a plno takových maká od rána do večera, tak proč by jsme neměli mít nárok na to, „určit“ si, kolik si budem platit nemocenskou? Zaměstnanec si odpracuje svých cca 8 hodin, dostane výplatu a víc ho nezajíma
Za to můj výdělek záleží na tom, jak moc pracuji. Což u většiny zaměstnanců neplatí. Ty mívají většinou pořád stejně.
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:VeKo píše:Kdejaký OSVČ pracuje ale o hodně víc, než nějaký zaměstnanec a protože pracuje sám na sebe, tak se podle mě více snaží. Sama jsem OSVČ a plno takových maká od rána do večera, tak proč by jsme neměli mít nárok na to, „určit“ si, kolik si budem platit nemocenskou? Zaměstnanec si odpracuje svých cca 8 hodin, dostane výplatu a víc ho nezajíma
http://www.podnikatel.cz/…isteni-2011/tady je to docela jednoduše popsané i s příklady
obecně se nevyplatí si navyšovat dobrovolně nemocenské, protože se automaticky zvedne i sociální
a já myslím, že je to tak spravedlivé, já jako zaměstnanec ani jinou možnost nemám, OSVČ byli tím teď hodně zvýhodněniZa to můj výdělek záleží na tom, jak moc pracuji. Což u většiny zaměstnanců neplatí. Ty mívají většinou pořád stejně.
Anonymní-víš co je problém?Že to pokazili nepoctivci,kteří s tím kalkulovali předem.Např. vykazovali min. zisky-známý přiznával cca 50 tis. ročně,platil jen min. zálohy,žádné daně.Ale na nemocenské si platil 500,– a skoro celý rok marodil-dostával skoro 18 tisíc,nemusel platit sociálku a zdravotku.A ještě navíc chodil načerno někam pracovat,aby se měli lépe.Se slovy,že na OSVČ kontorly nechodí.
Myslím že chodí,ale on má štěstí,u něho nikdy nebyla.A jeho manželka říkala-sociálka nám dala za ten rok velice solidní peníze,neměli jsme se špatně. ![]()
A bohužel to co píšeš je sice pravda,podnikatelé u nás nemají na růžích ustláno,ale díky některým nepoctivcům,co ždíímali zajímavé peníze se musela udělat nějaká změna.
Vím,že když je zaměstnanec,tak nemocenská je jen pro něj.Když omarodí např. kadeřnice,tak z marodného musí platit nájem za nebytové prostory…myslím,že i proto měli živnostníci nastavené pojistné trochu jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cituji anonymní-Sama jsem OSVČ a plno takových maká od rána do večera, tak proč by jsme neměli mít nárok na to, „určit“ si, kolik si budem platit nemocenskou?
My si můžeme určit,kolik budeme platit nemocenskou,abychom dostávali tolik,kolik potřebujeme.Tím,že zvýšíme i sociální pojištění.Tzn. určit to jde,jen si to musíme zaplatit.A je potom otázkou,zda se to vyplatí,pro případ co kdyby…si platit tolika peněz.Co jsem pochopila,tak na 18 tisíc marodného je potřeba platit měsíčně 830,– nemocenskou + 10400,– sociálku jako zálohu,kde se přeplatek nevrací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rený,je to sice mimo dotaz,ale napsat to musim-máš kouzelnýho jezevčíka,ten by se líbil naší Ketty
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lasička1 píše:Anonymní píše:Anonymní-víš co je problém?Že to pokazili nepoctivci,kteří s tím kalkulovali předem.Např. vykazovali min. zisky-známý přiznával cca 50 tis. ročně,platil jen min. zálohy,žádné daně.Ale na nemocenské si platil 500,– a skoro celý rok marodil-dostával skoro 18 tisíc,nemusel platit sociálku a zdravotku.A ještě navíc chodil načerno někam pracovat,aby se měli lépe.Se slovy,že na OSVČ kontorly nechodí.VeKo píše:Kdejaký OSVČ pracuje ale o hodně víc, než nějaký zaměstnanec a protože pracuje sám na sebe, tak se podle mě více snaží. Sama jsem OSVČ a plno takových maká od rána do večera, tak proč by jsme neměli mít nárok na to, „určit“ si, kolik si budem platit nemocenskou? Zaměstnanec si odpracuje svých cca 8 hodin, dostane výplatu a víc ho nezajíma
a já myslím, že je to tak spravedlivé, já jako zaměstnanec ani jinou možnost nemám, OSVČ byli tím teď hodně zvýhodněniZa to můj výdělek záleží na tom, jak moc pracuji. Což u většiny zaměstnanců neplatí. Ty mívají většinou pořád stejně.
Myslím že chodí,ale on má štěstí,u něho nikdy nebyla.A jeho manželka říkala-sociálka nám dala za ten rok velice solidní peníze,neměli jsme se špatně.
A bohužel to co píšeš je sice pravda,podnikatelé u nás nemají na růžích ustláno,ale díky některým nepoctivcům,co ždíímali zajímavé peníze se musela udělat nějaká změna.
Vím,že když je zaměstnanec,tak nemocenská je jen pro něj.Když omarodí např. kadeřnice,tak z marodného musí platit nájem za nebytové prostory…myslím,že i proto měli živnostníci nastavené pojistné trochu jinak.
Jojo souhlasím, to, že si OSVČ mohli určit výši nemocenské byl jeden extrém, tohle je druhý, protože je fakt, že OSVČ má vedlejší náklady…
I když, když to vezmu do důsledků, tak by to vlastně neměli mít nastaveno jinak, protože i zaměstnavatel má vedlejší náklady, které mu vzniknou s tím, když mu omarodí zaměstnanec a musí je platit ze zisku a OSVČ je defacto i zaměstnavatelem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
s tím co píše lasička plně souhlasím. A dodávám..jsme to mi co jsme si určili že budem podnikat a nechceme být zaměstnanci,páni vlastního času,i když si spíš sama připadám spíš jako otrok ![]()
A stará známá věta..všechno v sobě skýtá dobré i špatné,pozitiva a negativa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lasička1 píše:
Cituji anonymní-Sama jsem OSVČ a plno takových maká od rána do večera, tak proč by jsme neměli mít nárok na to, „určit“ si, kolik si budem platit nemocenskou?My si můžeme určit,kolik budeme platit nemocenskou,abychom dostávali tolik,kolik potřebujeme.Tím,že zvýšíme i sociální pojištění.Tzn. určit to jde,jen si to musíme zaplatit.A je potom otázkou,zda se to vyplatí,pro případ co kdyby…si platit tolika peněz.Co jsem pochopila,tak na 18 tisíc marodného je potřeba platit měsíčně 830,– nemocenskou + 10400,– sociálku jako zálohu,kde se přeplatek nevrací.
Mám podobný názor jako lasička, platím si pojištění na nemocenské dávky celou dobu, co podnikám. Samozřejmě od té doby, co to šlo, rok 2008 myslím, tu nejvyšší. Za celou dobu jsem neměla jedinný den čerpané nemocenské. Platím si to jen z důvodu, kdybych si zlomila nohu, vážně onemocněla nebo šla na mateřskou, tak abych nezůstala bez korunky. Platím si to každý měsíc a netuším proč nás Správa sociálního zabezpečení posuzuje stejně jako „paní vyčůrané“, které si platili 56 kč nebo kolik a na konci roku doplatili 12tisíc, popřípadě falešně marodili… To mě hlava nebere. Vzhledem k změnám, co udělali se na to uplně vykašlu. Za poslední 4 roky jsem jim nacpala plno peněz a nic nečerpala. Je to podle mě jejich chyba, že si to nedokázali ošetřit, aby se to nedalo jednorázově doplatit a ty „vyčůránci“ to zneužili.Od teď si to radši budu dávat doma do matrace. Nehledě na to, že si toho Správa sociálního zabezpečení všimla jen díky radám „vyčůránků“ přes internet. Tak teď mají chytračky po ptákách taky. Podle mě je to strašně nespravedlivé a opravdu hodně mě to naštvalo
Podle mě je to jen lenost pracovníku na sociální správě, než by zkontrolovali došlé platby, tak raději všechny hodí do jednoho pytle. Pochybuji, že teď jim někdo dá i těch blbých 142 Kč, co chtějí letos
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To doplácení při nemoci-to radily pracovnice na přepážkách.Manžel marodil od poloviny srpna,nesla jem na sociálku neschopenku.Paní mě sama sdělila,že nyní platbu za červenec nemám doplácet,že den předem jsem už zaplatila 500,– a nejde poslat ještě jednou peníze za červenec,aby dostal víc.Ale že platbu za srpen,kterou posílám v září mám zvednout aby dostal víc.Bylo mě to docela proti srsti,nemám ráda takové akce,je to okaté…ale neposlala jsem 1500,– jak radila,ale jen 1000,–…prostě jsem to nedokázala
Styděla bych se tam potom přijít,aby si na mě někdo neukazoval,že jsem „vyčůraná“.A když nemocenská přišla jen je výši odpovídající 500,– jsem se po dlouhém váhání nesměle zeptala,proč se neprojevilo to,že jsem za srpen zaplatila víc,tak jiná pracovnice sdělila,že jsem dostala chybnou informaci.Že nebyl problém v tom srpnu zaplatit víc,byla by to platba za červenec,i kdyby to bylo na dvakrát…ale to jak jsem dostala radu v září na srpen,že to u OSVČ nejde,že se to počítá k poslednímu dni předchozího měsíce,kdy se marodí.
Takže řekla,že se mě za kolegyni omlouvá,že ona to nevěděla.Tak proč sama od sebe začala radit,co mám dělat?Mě toto vůbec nenapadlo.A to když to tady čtu,tak to kdybychom v tom srpnu platbu za červenec poslali třeba 12 tisíc,jako že si to doplatíme,tak by měl o dost větší neschopenku?
Hlavní je,že se manžel skoro po roce vyhrabal z nepčíjemné nemoci,čert vem peníze,vyžili jsme s financemi co jsme měli.....ale vím,že jsme o hodně přišli… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lasička1 píše:
To doplácení při nemoci-to radily pracovnice na přepážkách.Manžel marodil od poloviny srpna,nesla jem na sociálku neschopenku.Paní mě sama sdělila,že nyní platbu za červenec nemám doplácet,že den předem jsem už zaplatila 500,– a nejde poslat ještě jednou peníze za červenec,aby dostal víc.Ale že platbu za srpen,kterou posílám v září mám zvednout aby dostal víc.Bylo mě to docela proti srsti,nemám ráda takové akce,je to okaté…ale neposlala jsem 1500,– jak radila,ale jen 1000,–…prostě jsem to nedokázalaStyděla bych se tam potom přijít,aby si na mě někdo neukazoval,že jsem „vyčůraná“.A když nemocenská přišla jen je výši odpovídající 500,– jsem se po dlouhém váhání nesměle zeptala,proč se neprojevilo to,že jsem za srpen zaplatila víc,tak jiná pracovnice sdělila,že jsem dostala chybnou informaci.Že nebyl problém v tom srpnu zaplatit víc,byla by to platba za červenec,i kdyby to bylo na dvakrát…ale to jak jsem dostala radu v září na srpen,že to u OSVČ nejde,že se to počítá k poslednímu dni předchozího měsíce,kdy se marodí.
Takže řekla,že se mě za kolegyni omlouvá,že ona to nevěděla.Tak proč sama od sebe začala radit,co mám dělat?Mě toto vůbec nenapadlo.A to když to tady čtu,tak to kdybychom v tom srpnu platbu za červenec poslali třeba 12 tisíc,jako že si to doplatíme,tak by měl o dost větší neschopenku?
Hlavní je,že se manžel skoro po roce vyhrabal z nepčíjemné nemoci,čert vem peníze,vyžili jsme s financemi co jsme měli.....ale vím,že jsme o hodně přišli…
Je to pravda, že jim to opravdu radily i báby na sociálce. Když ženská zjistila, že je těhu, tak jim zaměstnanci sociálky radily, jak to doplatit. Četla jsem to na x diskuzích a internetu. Nechápu, proč to teda dělaly? To si to neuvědomovaly, že okrádaj samy sebe? Teď najednou dělají, jak je všichni okradli, jak maminky OSVČ okradly stát…A nakonec to těm poctivým seberou taky.
Tenhle stát je fakt opičárna. To je jak s pojištovnama, rozkradli to zaměstnanci, ředitelé s organizovanými zločinci, co bourali a kradli auta a teď slušnýmu člověku ani neproplatí když ho nějaká zfetlá kráva na parkovišti nabourá, že si málem rozbije hlavu. Známý dokonce odmítají proplatit životní pojistku..No prostě je to bordel. Roky nechají lidi krást, pomalu jim sami radí a pak dělají strašně ublížený chudinky a dělají bububu..Je to fakt banda neschopných lidí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vůbec nechápu proč mám platit sociálku když na důchody nebude a od příštího roku si budeme muset povině platit důchodoví
tak otazka zní na co si to vlastně platim když na nic nemam nárok? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud si to tady lidi neuvědomí, že každým cucáním peněz ze států okrádají i samy sebe, tak opravdu nikdy nebudou mít maminy dobrou mateřskou, zdravotníci,hasiči a policajti odpovídající platy.
Je mi líto státních zaměstnanců, že jich tolik vykopli ale na druhou stranu, kdyby tam každý necpal své příbuzné, aby měl teplé místečko, tak by se ve finále nezjistilo, že je jich tam tolik zbytečně navíc.. ![]()
Tady fakt každý jede sám na sebe a pak se všichni strašně diví.
Ale už jsou s tím fakt trapní i ti nahoře, nic neuhlídají, nejsou schopní udělat neprůstřelné zákony, prostě neschopnost
A ve finále, to odnesou maminy, že jim seberou mateřský a porodný. Asi si fakt myslí, že jsme jenom ovečky s kterými si můžou hrát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit