OSVČ v roce 2011

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17521
25.1.11 11:56
rený píše:
lasičko já volala na to call centum a paní poradila tady dávám ječtě jednou odkaz je tam i telefon :-) http://www.cssz.cz/…call-centra/

Tak já na své dotazy dostala už 3 rozdílné info,tak jsem si tam zajela a paní vedoucí mi řekla,že pracovnice ještě neprošly školením.Tudíž každá roboticky opakuje něco ze stránek ale vůbec nic nevi.Ona si taky nebyla jistá vůbec ničím.Tak se nedivim,že maminy čekaj na mateřský klidně i o měs dýl,když státní zaměstnanci to nedokáží spočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
25.1.11 12:01

Kaźdopádně je to o tolik nevýhodnéjší než před 2 lety,že se nevyplatí si to platit.Radši si to strkej do matrace jako já :-)Mám pojistku při který dostanu při pobytu v nem 800denně,tak doufam,že pojištovny taky nezačnou podvádět a nevyplácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31566
25.1.11 12:04

Tohle je chyba v systému. Prostě dlouho trvá než něco uzákoněj než něco odklepnou a pak to všichni najednou mají znát na zpamě´t. A honem nedokážou zajistit příslušné proškolení,když ani ten školitel neví jak to má správně bejt.
Vždyť si vemte jak často něco mění. Několikrát do roka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
25.1.11 12:10
korinkovna píše:
Tohle je chyba v systému. Prostě dlouho trvá než něco uzákoněj než něco odklepnou a pak to všichni najednou mají znát na zpamě´t. A honem nedokážou zajistit příslušné proškolení,když ani ten školitel neví jak to má správně bejt.
Vždyť si vemte jak často něco mění. Několikrát do roka..

To je sice pravda,ale pokud něco prošvihneš kvůli jejich špatným radám,tak ti to neodpustí a klidně tě v tom nechají vymáchat.Kamarádce takhle paní špatně vysvětlila mateřskou pro osvč.Jen protože to měla písemně (emailem),tak ji pomohla sepsat nějaky dopis o prominutí tvrdosti zákona nebo tak néjak.Do ty doby než jí ukázala ten vytištěný email,tak to zapírala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
25.1.11 14:59
lasička1 píše:
Tak jsem dnes byla na sociálce pozeptat se na informace ohledně nemocenského poj. pro OSVČ.
Za prvé paní skoro nic nevěděla,vzala si k sobě desky,kde měla poznámky.Říkala,že nelze udělat to,co jsem chtěla,abych řekla kolik platím důchodové poj. a ona mě dle toho sdělila kolik mám platit nemocenské.Prý se to dělá obráceně-řeknu kolik chci platit nemocenskou a ona řekene,kolik k tomu musím platit důchodové.A měla tabulku,dle které to sdělí.Jana tu píše,že loňských 500,– platby odpovídá současným 830,– a k tomu adekvátně důchodové 10 400,–A úřednice sdělila,že je to stejené,500,– loni,to samé 500,– letos.A k tomu bych měla platit 5600,–důchodové.Takže dosti rozchodné informace.Tak nyní nevím-je to jak píše Jana / i když to si myslím že bude to pravé /,nebo jak sdělila paní na sociálce?A když jsem úřednici sdělila,že je to přeci rovnice,kde buď dosadím kolik chci platit nemocenskou a ona sdělí kolik platit důchodové,nebo obráceně,do rovnice vsadíme kolik platím důchodové a ona sdělí,kolik k tomu je nemocenské.Na to řekla,že neví co je to rovnice a tu druhou variantu neumí.Potom volala kolegyni a ta jí nadiktovala vzoreček,dle kterého se to spočítá:
Platba důchodového poj. vydělit 0,292=zaokrouhlit na celé Kč nahoru.A to co mě vyjde vynásobím 0,292.A to je platba na nemocenské pojištění.Ale myslím,že to nebude pravda,protože bych to násobila 0,23-dle info od Jany.Ach jo,ty úřednice…asi bych dokázala odvést lepší práci než oni,myslím,že když dělám nějakou práci,tak bych se měla snažit jí odvést co nejlépe.A ne si to evidentně odsedět za přepážkou. :-(

Budeš to násobit 0,023 :-)
A loni se platilo 1,4% vyměřovacího základu na nemocenskou, letos 2,3%, takže pokud má být nemocenská stejně vysoká, tak je potřeba platit víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.1.11 15:21
Babe007 píše:
rený píše:
lasičko já volala na to call centum a paní poradila tady dávám ječtě jednou odkaz je tam i telefon :-) http://www.cssz.cz/…call-centra/
Tak já na své dotazy dostala už 3 rozdílné info,tak jsem si tam zajela a paní vedoucí mi řekla,že pracovnice ještě neprošly školením.Tudíž každá roboticky opakuje něco ze stránek ale vůbec nic nevi.Ona si taky nebyla jistá vůbec ničím.Tak se nedivim,že maminy čekaj na mateřský klidně i o měs dýl,když státní zaměstnanci to nedokáží spočítat.

babe - mě řekla to samé, máme metodické školení v uterý, tak si cinkněte tak středa až čtvrtek..dřív vám tu nikdo dobře neodpoví :-)))
jo a btw nemáš v podpisu prohozené na předposledním řádku IVF a ICSI???? že to nedává smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.1.11 15:24

bebe, ale jak píše zas eo kamarádce, ony tam nejsou od toho aby radili… on idělají správu, agendu pojištění.. za eneznalost zákonů neomlouvá.. tak ytam vždy chci rady, ale je to tak…ony nejsou povinni ti radit či vysvětlovat..na to máš mít účetní a nebo poradce co ti přeloží zákony.. samo také tam chci získat info, ale …zase chápu i je.. nám třeba už nechtějí ani odhadovat čásky, jako třeba že s ezeptám a kolik z toho budu mít mateřskou a jak bude vysoká neschopenka.. to už neříkají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
25.1.11 15:48

Jojo, přesně tak, zní to hnusně ale oni tam nejsou od toho aby radili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.1.11 16:20

no jo, ale zase je to takové lidské poradit, al eco si budem eříkat, ono to také musí být na bednu, když mají dělat agendu a furt s eněkdo na něco ptá.. to je na tečku :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.11 18:54

Tak asi budu muset vyměnit účetní.Ona vždy řekne že neví,abych si zašla na sociálku a tam si to zjistila.Ani nemocenskou jak byla doposud netušila,jen sdělila,že se to určitě nevyplatí…a když manžel začal marodil,nemoc se protáhla,tak jsem od kamarádky zjistila,o kolik peněz jsme přišli. :cry: stačilo platit si nemocenské.Účetní říkala,že když bude nemoc komplikovanější,závažná,tak požádáme o důchod a bude.Jelikož máme s manželem sdružení,podnikáme společně,tak nemoc cca 1-3 měsíce neřešíme,když by byla delší,tak by manžel dostal důchod.Jak nám řekla účetní.
Manžel šel na operaci mozkových nádorů,původní prognozy lékařů byly optimistický,že bude brzy zdráv…operace byla komplikovaná,musel na další,měl obrovský otok mozku…k tomu mnoho dalších komplikací-tak si požádal o plný invalidní důchod a jaký byl šok,když ho nedostal.Se sdělením,že bohužel na to nejsou tabulky.Plný důchod je u zhoubného nádoru,nezhoubný je jen na částečný-což pro nás nic neřešilo,protože soc. a zdrav. pojištění musel platit dál.A že v tabulkách chybí kolonka nezhoubný nádor a komplikace.Lékař u komise sdělil,že ví,že manžel není ani v nejmenším schopen pracovat-on nebyl schopen se ani o sebe postarat :-( …i obvoďák byl v šoku,že plný důchod nedostal.
Takže jsme začali platit nemocenské poj.aby alespoň dostával nějaké marodné.
Tudíž-účetní na baterky,na sociálce neporadili / tam jsem se byla ptát také/.
Nezbyde než se poohlédnout po jiné účetní,takto to asi nepůjde.
Jo-a po třetí operaci mozku jsme požádali znova o prošetření stavu,na komisi lékař sdělil,že by sice neměl,ale na rok plný důchod přizná.Ale za rok o něj přijde.Lékař říkal,že z medicínské stránky ví,že práce nepřipadá ani v nejmenším v úvahu,ale že i toto jeho rozhodnutý bylo nad rámec co mohl. :lol:

• Citovat
  • Upravit
17521
25.1.11 19:29

Mariee

jo a btw nemáš v podpisu prohozené na předposledním řádku IVF a ICSI???? že to nedává smysl

ahoj, nemám, proč?

Ivf je oplození ve zkumavce, proces spojení vajíčka a spermie probíhá v laboratorních podmínkách.

isci - Metoda spočívá v přímé injekci jedné spermie do cytoplazmy zralého vajíčka ženy. ICSI je dominující až výhradní technikou asistované fertilizace a vedle IVF nejčastější metodou asistované reprodukce.

To že ženský říkají IVF všem druhům umělého oplodnění je jen nepřesnost :wink: Správně se má říkat asistovaná reprodukce :wink:
Půlku vajíček oplodnili ivf a půlku icsi. Ivf jsem nechtěla ale paní embryoložka tak byla sama, tak se jí asi nechtělo dělat icsi u všech. Docela jsem se tam s ní pohádala. Byla to moje poslední návštěva v tom CARu.

Příspěvek upraven 25.01.11 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
25.1.11 19:30
Mariee píše:
bebe, ale jak píše zas eo kamarádce, ony tam nejsou od toho aby radili… on idělají správu, agendu pojištění.. za eneznalost zákonů neomlouvá.. tak ytam vždy chci rady, ale je to tak…ony nejsou povinni ti radit či vysvětlovat..na to máš mít účetní a nebo poradce co ti přeloží zákony.. samo také tam chci získat info, ale …zase chápu i je.. nám třeba už nechtějí ani odhadovat čásky, jako třeba že s ezeptám a kolik z toho budu mít mateřskou a jak bude vysoká neschopenka.. to už neříkají..

Ale oni podávají nepřesné informace i účetním, ona tam právě taky volala a řekli jí něco jiného než mě :wink: Proto jsem tam šla. :wink: Každopádně se to opakuje každý rok a každý rok ty ženský říkají, že za to nemůžu, že je to chyba vedení, že je školí pozdě, že nemají ani tucha, jak to počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.1.11 19:39

bebe mě to nemusíš vysvětlovat, já jsem z medicíny.. každopádně ta věta nedává vytržená z kontextu vůbec smasl ;-) ale to je jedno.. to jen na okraj

Příspěvek upraven 25.01.11 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
25.1.11 19:52
Mariee píše:
bebe mě to nemusíš vysvětlovat, já jsem z medicíny.. každopádně ta věta nedává vytržená z kontextu vůbec smasl ;-) ale to je jedno.. to jen na okraj

No jo no, ale není jak to tam napsat uplně polopaticky, když mám omezené místo. Kdo to chce hodně vědět, tak se zeptá a já mu to řeknu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.11 12:23

Ahoj,můžu si vybrat jako osvč platicí ND třiletej rodičák?Prúměrnej výdělek jsem měla 29 tisic.Diky za rady

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat