Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, je nam 11 mesicu, mame teploty druhy den okolo 38,2, 38,4..paralen cipkama se nam to dari snizit vzdy jen na 37,6 max..po par hodinach mame zase kolem 38
Myslela jsem si ze ty teploty jsou od toho ze nam roste druhy zub, ale pak jsem objevila tyto flicky (viz fota ) na rukach trosinku a na chodidlach teda dost, nevite cim to muze byt? 1× za den ma i prujem taky druhy den uz.
Dekuji moc
To může být jedna z těch číselných nemocí, koukni na net. Nikdy nevím, která je pátá, která šestá a mám dojem, že je i sedmá
@sabinahanz píše:
Dobry den, je nam 11 mesicu, mame teploty druhy den okolo 38,2, 38,4..paralen cipkama se nam to dari snizit vzdy jen na 37,6 max..po par hodinach mame zase kolem 38
Myslela jsem si ze ty teploty jsou od toho ze nam roste druhy zub, ale pak jsem objevila tyto flicky (viz fota ) na rukach trosinku a na chodidlach teda dost, nevite cim to muze byt? 1× za den ma i prujem taky druhy den uz.
Dekuji moc
Nejspíš ruka noha pusa. Nějaká z těch dětských nemoci - 3 dny horečky k 39 a pak vysev vyrážky. Koukni na net at víš jak dlouho jsou nakažlivé. Tohle je myslím par dnů po vysevu vyrážky a nebezpečné pro těhotné a novorozence (tam teda kvůli horeckam snad vše)
@Velryba černá píše:
@vokishka tak ona je i první, druhá… Ale ty to nebudou poměrně jistě.
jo, to vím, těm se říká svými jmény, těm dalším už jen číslem, i když mají i jiné jméno
@hospodki druhej den co mame teploty, tak se to ukazalo akorad teda jen na nohach a rukach
@sabinahanz může být a buďte rádi, v puse to pak dělá afty, děti kvůli bolesti nejedí, atd.
@Velryba černá píše:
@vokishka to jen než se to zažije.
to jsou tak divné názvy, že se asi nezažijí. Navíc když se vůbec nepoužívají. Ty nemoci měly už mé dávno dospělé dcery a už tenkrát doktorka mluvila v číslech
@sabinahanz píše:
@hospodki druhej den co mame teploty, tak se to ukazalo akorad teda jen na nohach a rukach
To je ta lepší varianta. Afty fakt nechceš. To pak nejedí a nepiji
@vokishka dříve se ty nemoci jednak běžně zaměňovaly, protože zrovna ten exantém může být navzájem hodně podobný, případně se jim nevěnovala taková pozornost - mluvíme o době ještě trochu jiné. Zásadní byly vždycky spalničky a pro rizikové těhotné pak zarděnky.
@Velryba černá píše:
@vokishka dříve se ty nemoci jednak běžně zaměňovaly, protože zrovna ten exantém může být navzájem hodně podobný, případně se jim nevěnovala taková pozornost - mluvíme o době ještě trochu jiné. Zásadní byly vždycky spalničky a pro rizikové těhotné pak zarděnky.
dobře, ale bavíme se o tom, jak se jim říká, ne jestli se zaměnují. A spalničky se vždycky jmenovaly spalničky, neřekla doktorka máš první nemoc
@vokishka to nevíme, jak se jim říkalo před sto a více lety, že jo. Bůh ví.