Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
my válíme sudy záda-bříško-záda, ale zdá se, že jenom na jednu stranu. Když jí upoutám pozornost na druhou stranu, ze zad na bříško se převalit umí taky, z bříška na záda ale už ne. A když ji nechám samotnou, tak zá:,–(ně jenom na tu jednu stranu. Máte to někdo taky? Mám v tom vidět nějakej problém?
Ahojky,
já bych to jako velký problém neviděla, prostě děti už od malinka tíhnou k jedné straně, moji kluci to dělali taktéž
. Doktoři ale budou tvrdit, že to až tak dobrý není. Já bych tomu dala čas, do ničeho ji nenutila, kdyby byl nějaký velký problém, tak by to doktorka poznala na kontrole.
Nedělej si s tím hlavu, ono za chvilku objeví nové pohyby a bude zkoušet pořád nové věci
.
Katka
Ahojky,
chodili jsme cca měsíc na rehabilitaci a cvičili jsme Vojtovku…
Rehabilitační sestra mi říkala, že každý člověk je šikovnější na jednu stranu (si to vyzkoušej na sobě
- třeba dát si nohu přes nohu).
Tudíž i mimča preferují jednu stranu (proč by si to neusnadnily, ne?) a Ty s tím můžeš dělat maximálně to, co děláš… Vědomě stimulovat, aby se využívala i ta druhá strana ![]()
Peťula
teda koukám, že jsem to napsala jako magor
. Všecko bude. Myslím, že je fajn, že se alespoň přetáčí. Vojťas se taky kulil jenom doleva. Doufám, že mu ta levostranná preference nezůstane do doby kdy půjde volit
![]()
Máme s mladším ten samý problém. Zatím se točí jen na bříško, zpět na záda má ještě čas. Vždycky ale jen na jednu stranu. Snažím se ho upoutat hračkami a na trošku mu pomáhám na tu druhou, na kterou mu to moc nejde. Zatím jsem to dál neřešila. Je vidět, že na tu stranu na kterou se přetáčí je prostě jen šikovnější a protože ho to otáčení baví, dělá to na tu, na kterou to už umí. Co by se přece namáhal ![]()
Sendy
Ahoj,
malej taky preferoval jednu stranu při přetáčení na bčicho. Lákala jsem ho hračkama na druhou, ale vůbec se mu nechtělo. Pak jsem toho nechala a najednou začal úplně sám. Bez problému se otáčí na obě strany, takže bych tomu dala čas a mimčo si to zařídí dle svého ![]()
i.
Ahoj, taky se mi malá teď začala otáčet z bříška na záda a taky stále na jednu a tu samou stranu. Věřím ale že je šikovná a časem objeví i druhou stranu
.