Otáčení na jednu stranu

294
10.7.06 10:16

Otáčení na jednu stranu

my válíme sudy záda-bříško-záda, ale zdá se, že jenom na jednu stranu. Když jí upoutám pozornost na druhou stranu, ze zad na bříško se převalit umí taky, z bříška na záda ale už ne. A když ji nechám samotnou, tak zá:,–(ně jenom na tu jednu stranu. Máte to někdo taky? Mám v tom vidět nějakej problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
830
10.7.06 10:38

Ahojky,

já bych to jako velký problém neviděla, prostě děti už od malinka tíhnou k jedné straně, moji kluci to dělali taktéž :) . Doktoři ale budou tvrdit, že to až tak dobrý není. Já bych tomu dala čas, do ničeho ji nenutila, kdyby byl nějaký velký problém, tak by to doktorka poznala na kontrole.

Nedělej si s tím hlavu, ono za chvilku objeví nové pohyby a bude zkoušet pořád nové věci :wink: .

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
10.7.06 10:45

Ahojky,

chodili jsme cca měsíc na rehabilitaci a cvičili jsme Vojtovku…

Rehabilitační sestra mi říkala, že každý člověk je šikovnější na jednu stranu (si to vyzkoušej na sobě :lol: :lol: :lol: - třeba dát si nohu přes nohu).

Tudíž i mimča preferují jednu stranu (proč by si to neusnadnily, ne?) a Ty s tím můžeš dělat maximálně to, co děláš… Vědomě stimulovat, aby se využívala i ta druhá strana :wink:

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
10.7.06 11:51

je čas :wink: nepospíchej, to přijde samo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
10.7.06 11:53

teda koukám, že jsem to napsala jako magor :roll: . Všecko bude. Myslím, že je fajn, že se alespoň přetáčí. Vojťas se taky kulil jenom doleva. Doufám, že mu ta levostranná preference nezůstane do doby kdy půjde volit :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
10.7.06 12:44

Máme s mladším ten samý problém. Zatím se točí jen na bříško, zpět na záda má ještě čas. Vždycky ale jen na jednu stranu. Snažím se ho upoutat hračkami a na trošku mu pomáhám na tu druhou, na kterou mu to moc nejde. Zatím jsem to dál neřešila. Je vidět, že na tu stranu na kterou se přetáčí je prostě jen šikovnější a protože ho to otáčení baví, dělá to na tu, na kterou to už umí. Co by se přece namáhal :lol:
 Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
10.7.06 13:21

Ahoj,

malej taky preferoval jednu stranu při přetáčení na bčicho. Lákala jsem ho hračkama na druhou, ale vůbec se mu nechtělo. Pak jsem toho nechala a najednou začal úplně sám. Bez problému se otáčí na obě strany, takže bych tomu dala čas a mimčo si to zařídí dle svého :wink:

i.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
28.7.06 11:21

Ahoj, taky se mi malá teď začala otáčet z bříška na záda a taky stále na jednu a tu samou stranu. Věřím ale že je šikovná a časem objeví i druhou stranu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí