Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Knihomyš píše:
Ono je celkem fuk, co mu sem napíšou samé baby nebo co mu poradí samí kolíci v hospodě - záleží na tom, na čem se dohodnete vy dvaA zcela upřímně bych za téhle situace do hypotéky nešla ani z jedné strany.
Hypotéka není na tejden, tam je šance, že se situace bude měnit - po MD budete třeba zas vydělávat podobně, někdo mezitím může mít výpadek příjmů nebo větší náklady třeba na staré rodiče… a jako jak hodláte ošetřit takovéhle věci? IMO bez přístupu „společně a nerozdílně“ to stejně fungovat nebude.
@Anonymní píše:
Hypotéka na 15 let. ON zaplatí 65%
ONA zaplatí 45%, protože se po mateřské vrátí do funkce
asistentky a svůj podíl bude splácet do 50%.
Mezitím si v nové nemovitosti budou rovni a nebudou se nadřazovat.
Když se ale po 2 letech rozejdou dům prodají a částku si rozdělí. Němelo by se vyplacení rovnat vloženému procentuálnímu poměru?
Ne, nemělo, protože ona má nižší příjem proto, že je doma se společným dítětem. Pokud se rozhodli tvořit rodinu, tak by si měli přestat hrát na moje tvoje a počítat procentní podíly a začít táhnout za jeden provaz v rodině i ve financích. V opačném případě ať si spolu žádnou nemovitost nekupují a nejdřív si vyřeší vztah.
@LadyLada píše:
Ale mělo by být, aby to bylo spravedlivé, když se toliko bavíme o té spravedlnosti HAHA
HA
Pokud budou pánové takto přemýšlet, skutečně nám hrozí vyhynutí - myslím teď zcela konkrétně České republice. Ale neboj, jiné národy naše místo pod sluncem rádi obsadí
Spíš pokud budou dámy požadovat 100 Kč za hodinu pohotovosti starání se o dítě. Potom naše místo pod slunce obsadí národy, kde je ženská v žebříčku někde mezi psem a koněm ![]()
@WontTell 100 Kč/ho je minimální sazba pro najatou péči o dítě, případně o domácnost. ta samozřejmě není tak komplexní, jako péče matky, případně majitelky domácnosti. tato suma je možná, pouze pokud seženete studentku na černo.
je možné tuto variantu vyzkoušet ![]()
@Kassy píše:
Ne, nemělo, protože ona má nižší příjem proto, že je doma se společným dítětem. Pokud se rozhodli tvořit rodinu, tak by si měli přestat hrát na moje tvoje a počítat procentní podíly a začít táhnout za jeden provaz v rodině i ve financích. V opačném případě ať si spolu žádnou nemovitost nekupují a nejdřív si vyřeší vztah.
Podle mě to žádný vztah není, když takto uvažují a začnou si vyúčtovávat úplně všechno. By mi zajímalo kolik mu účtuje sex.
@Hanney píše:
Podle mě to žádný vztah není, když takto uvažují a začnou si vyúčtovávat úplně všechno. By mi zajímalo kolik mu účtuje sex.
Já asi nejsem schopná pochopit, jak s takovým přístupem vůbec lze uvažovat o svatbě a nějaké společné budoucnosti. Když chlap nedej bože za pět let přijde o práci, zatímco ji povýší a zdvojnásobí jí plat, tak budou ty majetkové podíly zase předělávat, protože najednou bude víc platit ona? A když jim dítě nedejbože vážně onemocní a ona bude muset úplně odejít z práce, aby se o něj mohla starat, tak celý dům přepíšou na něj, protože ona nemá příjem?
@WontTell píše:
Pohotovost, jasněOn by jí zase mohl třeba zpětně vyúčtovat sazbu jako psycholog, když si chtěla povídat, nebo 25kč/km když ji někam vezl.
Mimochodem opět klasika… jde o prachy, je to JEHO dítě. Kdyby se hádali o svěření do péče, bude zase JEJÍ, viď?
Tak o prachy jde primárně jemu (resp. o byt) ![]()
Psychologa a řidiče si můžou dělat vzájemně, ale s malým dítětem halt bude asi jeden vydělávat a druhý pečovat - těžko to přepočítáš na jiného jmenovatele než peníze.
@WontTell píše:
Spíš pokud budou dámy požadovat 100 Kč za hodinu pohotovosti starání se o dítě. Potom naše místo pod slunce obsadí národy, kde je ženská v žebříčku někde mezi psem a koněm
Tak to jsme v souladu. Je to trapně nízko a navíc jsou souvislosti, které ani vyčíslit nelze.
@Knihomyš píše:
Tak o prachy jde primárně jemu (resp. o byt)
Psychologa a řidiče si můžou dělat vzájemně, ale s malým dítětem halt bude asi jeden vydělávat a druhý pečovat - těžko to přepočítáš na jiného jmenovatele než peníze.
Myslím, že se nerozvádí, ale jen se baví „co kdyby“. JDe mu asi o to, aby případně nebyl oškubán jako slepice. A to to s ním zakladatelka ještě myslí celkem dobře, protože oba platili 50:50 (když chodili do práce) a ona to chce 50:50 rozdělit.
Každopádně když to začneš přepočítávat na peníze, tak to často nabyde různých absurdních rozměrů a k rozumnýmu výsledku se to nedostane.
@WontTell Lepší společný jmenovatel než peníze ještě nebyl vyvinut, pokud vím ![]()
Obecně vzato, on přikládá nějakou hodnotu tomu, že chodí do práce a část mzdy odevzdává na hypotéku. Je hodnota toho, že ona zůstává doma a pečuje o dítě (a pravděpodobně velkou měrou i o domácnost), nějak výrazně nižší?
Nechapu co tu pořád resite, nemovitost by se rozdělila dle poměru jak je uvedena v katastru, je úplně fuk, kdo kolik vydělal!
@zoidberg píše:
Nechapu co tu pořád resite, nemovitost by se rozdělila dle poměru jak je uvedena v katastru, je úplně fuk, kdo kolik vydělal!
Presne tak ![]()
@Knihomyš píše:
@zoidberg Otázka bude znít, jak ji budou uvádět v katastru
No to je zdaleka nejzasadnejsi! Ale to tu zakladatelka neuvedla!
@zoidberg píše:
No to je zdaleka nejzasadnejsi! Ale to tu zakladatelka neuvedla!
to zakládal zakladatel přítel, psal to svými slovy na moji žádost, abych nemusela jít za kamarádkou a říkat jí tohle a pak mu tlumočit, že ona je stejného názoru jako já a že tohle se v rodině nedělá. Moc děkuji za debatu, doufám, že přítel už pochopil a pokud ne může jít na mateřskou on, což nechce… a strašně mě mrzí, že takhle vůbec uvažuje, snad se to změní až se nám narodí miminko
každopádně nejsem husa a nejsem žádný sociál, dokážu vydělat stejné peníze a to tady v ČR a nemusím jezdit do zahraničí na montáž, ale dělit se jen v poměru hypotéka, protože vydělává víc a v ničem dalším už se nedělit do toho nejdu ať tě miluju sebevíc, taky jsem už vydělala velké peníze a několikrát ho finančně podržela, ale fakt mě nenapadlo si to zapisovat. Miluju ho chci aby změnil svůj názor a moc mě mrzí, že ho měl, ale přecházet takové záležitosti nemůžu ![]()
@Knihomyš píše:
@WontTell Lepší společný jmenovatel než peníze ještě nebyl vyvinut, pokud vím
Obecně vzato, on přikládá nějakou hodnotu tomu, že chodí do práce a část mzdy odevzdává na hypotéku. Je hodnota toho, že ona zůstává doma a pečuje o dítě (a pravděpodobně velkou měrou i o domácnost), nějak výrazně nižší?
Já ale tvrdím, že za dobu, kdy ona zůstává doma s dítetem by to mělo být 50:50. Čímž se „ohodnocení“ toho, že ženská je doma s dětma, mění v řádech tisíců až desítek tisíc podle toho, kolik vydělá manžel - což je samo o sobě celkem zajímavé.