Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V podstatě 50:50. Že je ona na rodičáku s děckem, je i jeho zásluha. Neměla by být bita za to, že na RD nešel chlap, i když by mohl.
Nebrat si za této situace společnou hypotéku… ale pokud už je tak souhlasím s 50:50
Uplne sem se lekla ze je to o nas az na ten konec
. taky sme byli v podnajmu, taky sem otehotnela, taky sme brali uver na 1/3 a 2/3. taky mel vic penez nez ja, ale my se nakonec vzali a sme spokojeni a barak budeme prepisovat na 50/50. ale i nad touto myslenkou sme premysleli a dosli sme k nazoru, kdyz bych napriklad odesla ja, tak by mi tehdy pritel, musel vyplatit vse co sem ja a moje rodina do domu navic vrazili na opravy (takze cca 100 000kč) a vyplatit me tou casti uveru co sem mela (tehdy nejakych 200 000).a naopak, co vrazila jeho rodina navic na opravy a taky vyplatit za uver. ale ne cela suma za uver, ale jen ta castka, ktera jeste neni splacena pokud si rozumime. protoze kdybychom bydelli dal v podnajmu, tak mu taky nebudu platit zpetne pronajem na ktery sme se skladali ze jo.je to jako bychom platili anjem. proste penize za bydleni… snad je to trochu srozumitelne
Jen doplnuji to sme se bavili tak maximalne rok po uveru. takze se to jeste takhle dalo.ale kdyby uz to bylo cca po 5ti letech, urcite bychom to udelali jinak
@Tiger-lily píše:
50:50, pokud se nedohodnete jinak
Souhlasím, buď se domluvit předem, nebo pak 50 na 50. ![]()
Peníze dohromady
Tohle dělení na „moje“ a „tvoje“ umí udělat hodně velkou paseku
@Anonymní píše:
Mladý pár bydlící v podnájmu, který čeká dítě se rozhodne vzít si hypotéku na společnou nemovitost. Matka na mateřské bude mít menší příjem oproti otci, který jako montér bude brát 3-4× víc než ona. Přispívají doposud stejně na společnou domácnost. Ale na hypotéku už budou příspěvky 25/75%. Jejich společný vztah se ale stupňuje v hádkách a mají strach že vyústí až v rozchod a společné vyrovnání splácející se nemovitosti.Otázka na všechny : Jaký postup v poměru vyrovnání splácející se nemovitosti by byl v situaci případného rozchodu spravedlivý? aby ani jedna strana nebyla znevýhodněna?
Pár je nesezdaný? Pokud ano, může si vzít hypotéku jen jeden, v případě rozchodu bude mít ten druhý smůlu.
Tohle sem psal přítel, jsem ráda, že od Vás slyší totéž co odemě a nepochybovala jsem o tom, že to bude jinak, šel si zaplátit a řekl…cccc samé baby, je tu nějaký muž, který by k tomu vyjádřil svůj mužský pohled?
a propo já navrhuji, že jsem ochotáná chodit do práce a on může být na mateřské, říkala jsem ať to sem napíše.
Hypotéka na 15 let. ON zaplatí 65%
ONA zaplatí 45%, protože se po mateřské vrátí do funkce
asistentky a svůj podíl bude splácet do 50%.
Mezitím si v nové nemovitosti budou rovni a nebudou se nadřazovat.
Když se ale po 2 letech rozejdou dům prodají a částku si rozdělí. Němelo by se vyplacení rovnat vloženému procentuálnímu poměru?
Ono je celkem fuk, co mu sem napíšou samé baby nebo co mu poradí samí kolíci v hospodě - záleží na tom, na čem se dohodnete vy dva
A zcela upřímně bych za téhle situace do hypotéky nešla ani z jedné strany.
Hypotéka není na tejden, tam je šance, že se situace bude měnit - po MD budete třeba zas vydělávat podobně, někdo mezitím může mít výpadek příjmů nebo větší náklady třeba na staré rodiče… a jako jak hodláte ošetřit takovéhle věci? IMO bez přístupu „společně a nerozdílně“ to stejně fungovat nebude.
Mladý pár bydlící v podnájmu, který čeká dítě se rozhodne vzít si hypotéku na společnou nemovitost. Matka na mateřské bude mít menší příjem oproti otci, který jako montér bude brát 3-4× víc než ona. Přispívají doposud stejně na společnou domácnost. Ale na hypotéku už budou příspěvky 25/75%. Jejich společný vztah se ale stupňuje v hádkách a mají strach že vyústí až v rozchod a společné vyrovnání splácející se nemovitosti.
Otázka na všechny : Jaký postup v poměru vyrovnání splácející se nemovitosti by byl v situaci případného rozchodu spravedlivý? aby ani jedna strana nebyla znevýhodněna?