Otázka pro páry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.15 12:13

otázka pro páry

Mladý pár bydlící v podnájmu, který čeká dítě se rozhodne vzít si hypotéku na společnou nemovitost. Matka na mateřské bude mít menší příjem oproti otci, který jako montér bude brát 3-4× víc než ona. Přispívají doposud stejně na společnou domácnost. Ale na hypotéku už budou příspěvky 25/75%. Jejich společný vztah se ale stupňuje v hádkách a mají strach že vyústí až v rozchod a společné vyrovnání splácející se nemovitosti.

Otázka na všechny : Jaký postup v poměru vyrovnání splácející se nemovitosti by byl v situaci případného rozchodu spravedlivý? aby ani jedna strana nebyla znevýhodněna?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.3.15 12:17

V podstatě 50:50. Že je ona na rodičáku s děckem, je i jeho zásluha. Neměla by být bita za to, že na RD nešel chlap, i když by mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.3.15 12:17

50:50, pokud se nedohodnete jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101428
3.3.15 12:23

Nebrat si za této situace společnou hypotéku… ale pokud už je tak souhlasím s 50:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
3.3.15 12:24

Uplne sem se lekla ze je to o nas az na ten konec :mrgreen:. taky sme byli v podnajmu, taky sem otehotnela, taky sme brali uver na 1/3 a 2/3. taky mel vic penez nez ja, ale my se nakonec vzali a sme spokojeni a barak budeme prepisovat na 50/50. ale i nad touto myslenkou sme premysleli a dosli sme k nazoru, kdyz bych napriklad odesla ja, tak by mi tehdy pritel, musel vyplatit vse co sem ja a moje rodina do domu navic vrazili na opravy (takze cca 100 000kč) a vyplatit me tou casti uveru co sem mela (tehdy nejakych 200 000).a naopak, co vrazila jeho rodina navic na opravy a taky vyplatit za uver. ale ne cela suma za uver, ale jen ta castka, ktera jeste neni splacena pokud si rozumime. protoze kdybychom bydelli dal v podnajmu, tak mu taky nebudu platit zpetne pronajem na ktery sme se skladali ze jo.je to jako bychom platili anjem. proste penize za bydleni… snad je to trochu srozumitelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
3.3.15 12:27

Jen doplnuji to sme se bavili tak maximalne rok po uveru. takze se to jeste takhle dalo.ale kdyby uz to bylo cca po 5ti letech, urcite bychom to udelali jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
3.3.15 12:29
@Tiger-lily píše:
50:50, pokud se nedohodnete jinak :nevim:

Souhlasím, buď se domluvit předem, nebo pak 50 na 50. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
3.3.15 12:30

Taky si myslím 50:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
3.3.15 12:34

Peníze dohromady :nevim: Tohle dělení na „moje“ a „tvoje“ umí udělat hodně velkou paseku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
3.3.15 12:37
@Anonymní píše:
Mladý pár bydlící v podnájmu, který čeká dítě se rozhodne vzít si hypotéku na společnou nemovitost. Matka na mateřské bude mít menší příjem oproti otci, který jako montér bude brát 3-4× víc než ona. Přispívají doposud stejně na společnou domácnost. Ale na hypotéku už budou příspěvky 25/75%. Jejich společný vztah se ale stupňuje v hádkách a mají strach že vyústí až v rozchod a společné vyrovnání splácející se nemovitosti.Otázka na všechny : Jaký postup v poměru vyrovnání splácející se nemovitosti by byl v situaci případného rozchodu spravedlivý? aby ani jedna strana nebyla znevýhodněna?

Pár je nesezdaný? Pokud ano, může si vzít hypotéku jen jeden, v případě rozchodu bude mít ten druhý smůlu.

• Citovat
  • Upravit
4624
3.3.15 12:39

1:1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.15 12:42

Tohle sem psal přítel, jsem ráda, že od Vás slyší totéž co odemě a nepochybovala jsem o tom, že to bude jinak, šel si zaplátit a řekl…cccc samé baby, je tu nějaký muž, který by k tomu vyjádřil svůj mužský pohled?
a propo já navrhuji, že jsem ochotáná chodit do práce a on může být na mateřské, říkala jsem ať to sem napíše.

• Citovat
  • Upravit
1318
3.3.15 12:51

.

Příspěvek upraven 03.03.15 v 12:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.15 12:52

Hypotéka na 15 let. ON zaplatí 65%
ONA zaplatí 45%, protože se po mateřské vrátí do funkce
asistentky a svůj podíl bude splácet do 50%.
Mezitím si v nové nemovitosti budou rovni a nebudou se nadřazovat.
Když se ale po 2 letech rozejdou dům prodají a částku si rozdělí. Němelo by se vyplacení rovnat vloženému procentuálnímu poměru?

• Citovat
  • Upravit
10905
3.3.15 12:59

Ono je celkem fuk, co mu sem napíšou samé baby nebo co mu poradí samí kolíci v hospodě - záleží na tom, na čem se dohodnete vy dva :) A zcela upřímně bych za téhle situace do hypotéky nešla ani z jedné strany.
Hypotéka není na tejden, tam je šance, že se situace bude měnit - po MD budete třeba zas vydělávat podobně, někdo mezitím může mít výpadek příjmů nebo větší náklady třeba na staré rodiče… a jako jak hodláte ošetřit takovéhle věci? IMO bez přístupu „společně a nerozdílně“ to stejně fungovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí