Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
@zoidbergPokud přítelkyně střídáš a děti ne, je tvůj názor pochopitelný.
Přítelkyně nestřídám, ale jsem si jistý, že kdybych na ni napsal mou nemovitost, ona by hezky rychle vystřídala mě ![]()
@Anonymní píše:
Nedal polovinu, kterou jsi měl než jste se poznali nebo polovinu v době rozchodu???Omlouvám se za anonym, ale popíšu naši situaci.
Manžel než mě poznal, tak nejezdil na dovolené, nechodil na večeře do restaurací apod… prostě většinu výdělků ušetřil, já jsem vydělávala také dost, částečně šetřila, ale taky si užívala. Když jsme si začali, tak např. dovolenou jsme si platili každý svou část u cestovky, ale pak jsem vyměnili nějaké peníze a tam je dali dohromady a neřešili, kolik kdo utrácí za co, kdo má dražší večeři apod. Dokud jsme neměli děti, tak jsme měli každá svůj plat a nákupy se spíš střídali v placení, nikdy jsme to nedělili přesně. Po svatbě jsme postavili dům a na to jsme se dohodli, že on dá cca 2mil. kč, já cca 0,5mil. kč a zbytek cca 2mil je na hypo a tu už bereme, že splácíme půl na půl i když ji splácí manžel, protože já jsem na RD doma s dětma. Původně jsme to chtěli sepsat u notáře, ale ještě stále na to nebyl čas, tak na to možná dojde časem nebo nikdy… Oba to bereme tak, že v případě rozvodu (neplánujeme, nechceme), by se dům prodal, on by dostal 2mil, já 0,5mil a zbytek půl na půl
No tak notářský zápis by uspíšil případný soud. Jinak to zní rozumně…
@zoidberg píše:
No tak notářský zápis by uspíšil případný soud. Jinak to zní rozumně…
Souhlasím, zní to rozumně.
@LadyLada píše:
Spíš sebe ujišťuješ, že ho miluješ… Nedivím se, že tě to mrzí. Oni si to pánové představují jako hurvínek válku. Nejde jenom o dobu mateřské, jak se nám tu pořád snaží vnutit @WontTell . Ty konsekvence jsou takřka doživotní. Když dítě po třech letech nastoupí do školky - kdo s ním bude chodit po doktorech, kdo s ním bude doma, bude-li věčně marodit, kdo ho bude vodit a vyzvedávat ze školky, vodit na kroužky, kdo se mu po večerech bude věnovat - opečuje jej, zatímco bude rodič buď ještě v práci nebo unaven z práce? Koho se v práci ptají (dnes už teda nesmí), ale zajímá je, kdo bude s dítětem marodit, bude-li nemocné? Muže nebo ženy? A co platová diskriminace, která tu pořád je, protože se pořád předpokládá, že muž je živitel rodiny? Že se může nepřerušovaně věnovat svému rozvoji, své práci a faktem rodičovství, na rozdíl od žen, není nijak limitován. Naopak!
Všude se klade obrovský důraz na individualismus, na to, že se každý má starat sám o sobe, ale tak nějak se zapomíná, že žena se navíc stará ještě o děti - myslím fyzicky a vytváří jim fyzické zázemí, zatímco tatínek nerušeně pracuje, neboť ten vytváří zázemí finančně!! Jak ale může žena pracovat a vydělávat a rozvíjet kariéru shodně jako muž? Po celou dobu vývoje dítěte?!
Je zajímavé, že když se rozhlídnu kolem sebe, tak třeba v +/- nejbližší rodině má nejvyšší výdělek žena. A není rozhodně bezdětná. Tak nějak zapomněla skuhrat, že mateřství má doživotní konsekvence a že děti marodí a vypracovala se postupně na manažerskou pozici. Asi jí budu muset ukázat tvůj příspevek, aby viděla, jak to nejde…
Taky neznám nikoho, kdo by měl péči o díte tak jednostranně rozdělenou. Narození dítěte ovlivní i otcovu kariéru. Kdy by tu nějaká napsala, že ona se komplet stará o děti a domácnost, zatímco tatínek chodí do práce a odpočívá, tak ji sežerete zaživa a z tatínka uděláte dobytka 1. kategorie, co se nestaráí o své děti. Ale když jde o prachy, tak je to najednou běžná praxe, co? Prej „nerušeně vydělávat“, zatímco žena se stará o děti, jasně ![]()
@zoidberg píše:
Přítelkyně nestřídám, ale jsem si jistý, že kdybych na ni napsal mou nemovitost, ona by hezky rychle vystřídala mě
Špatně jsi si vybral. Měl jsi si najít takovou, která tě bude mít ráda a bude s tebou ráda. Když je s tebou za peníze, nemůžeš nic jiného čekat.
@Kobliha51 píše: Špatně jsi si vybral. Měl jsi si najít takovou, která tě bude mít ráda a bude s tebou ráda. Když je s tebou za peníze, nemůžeš nic jiného čekat.
Ty taky ještě věříš na pohádky? ![]()
@zoidberg píše:
Ty taky ještě věříš na pohádky?
Nevyplatilo by se ti tedy pořízení psa místo přítelkyně? Ten tě bude určitě mít rád a bude tě stát jen granule a poplatek ze psa městu. Ještě přijdeš na vzduch a budeš zdravější. ![]()
@Kobliha51 píše:
Nevyplatilo by se ti tedy pořízení psa místo přítelkyně? Ten tě bude určitě mít rád a bude tě stát jen granule a poplatek ze psa městu. Ještě přijdeš na vzduch a budeš zdravější.
Nepotřebuji ani jedno, mám kočky, rybičky a na zahradě krtky ![]()
Ale nechci to tu plevelit ![]()
@WontTell píše:
Je zajímavé, že když se rozhlídnu kolem sebe, tak třeba v +/- nejbližší rodině má nejvyšší výdělek žena. A není rozhodně bezdětná. Tak nějak zapomněla skuhrat, že mateřství má doživotní konsekvence a že děti marodí a vypracovala se postupně na manažerskou pozici. Asi jí budu muset ukázat tvůj příspevek, aby viděla, jak to nejde…Taky neznám nikoho, kdo by měl péči o díte tak jednostranně rozdělenou. Narození dítěte ovlivní i otcovu kariéru. Kdy by tu nějaká napsala, že ona se komplet stará o děti a domácnost, zatímco tatínek chodí do práce a odpočívá, tak ji sežerete zaživa a z tatínka uděláte dobytka 1. kategorie, co se nestaráí o své děti. Ale když jde o prachy, tak je to najednou běžná praxe, co? Prej „nerušeně vydělávat“, zatímco žena se stará o děti, jasně
Skuhrat? Co víš o fyzické péči o druhé? O kolik dětí či lidí ses fyzicky kdy postaral? No jestli ta žena v tvém blízkém okolí je tvá manželka nebo matka tvých dětí, tak se jí s tvými postoji ani trochu nedivím. Nicméně mi prozraď, podává-li matka malých dětí výkon odpovídající manažerské pozici, kdo se v daném čase stará o (nejen o nemocné) děti, manžela, domácnost?
@LadyLada píše:
Skuhrat? Co víš o fyzické péči o druhé? O kolik dětí či lidí ses fyzicky kdy postaral? No jestli ta žena v tvém blízkém okolí je tvá manželka nebo matka tvých dětí, tak se jí s tvými postoji ani trochu nedivím. Nicméně mi prozraď, podává-li matka malých dětí výkon odpovídající manažerské pozici, kdo se v daném čase stará o (nejen o nemocné) děti, manžela, domácnost?
Skuhrat. Děti zatím nemám, a Ty si jistě nenecháš ujít příležitost omlátit mi to o hlavu ![]()
Manželka to není.
Nevím, jak si představuješ fyzické starání se o manžela. (resp. něco mě napadlo, ale to jsi asi nemyslela
) Ten se o sebe postará sám, případně i o děti, když je potřeba a o domácnost se starají asi tak nějak oba (oba jsou schopni uvařit, vyprat, atd.), na akce typu mytí oken apod. si někoho pozvou.
Mimochodem u nás v práci a i v té předchozí bylo naprosto běžné, že nekdo (chlap) přišel později/odcházel dřív kvůli dětem. Ať už jednorázově (návštěva lékaře), nebo pravidelně kvůli kroužkům a podobnýn věcem. Někteří na homeofficech i pravidelně hlídávali. A neměli plnou hubu konsekvencí a diskriminace…
@WontTell píše:
Skuhrat. Děti zatím nemám, a Ty si jistě nenecháš ujít příležitost omlátit mi to o hlavu
Manželka to není.
Nevím, jak si představuješ fyzické starání se o manžela. (resp. něco mě napadlo, ale to jsi asi nemyslela) Ten se o sebe postará sám, případně i o děti, když je potřeba a o domácnost se starají asi tak nějak oba (oba jsou schopni uvařit, vyprat, atd.), na akce typu mytí oken apod. si někoho pozvou.
Mimochodem u nás v práci a i v té předchozí bylo naprosto běžné, že nekdo (chlap) přišel později/odcházel dřív kvůli dětem. Ať už jednorázově (návštěva lékaře), nebo pravidelně kvůli kroužkům a podobnýn věcem. Někteří na homeofficech i pravidelně hlídávali. A neměli plnou hubu konsekvencí a diskriminace…
Ano, protože měli zázemí zaměstnavatele. Bez zázemí by to, mladý pane, nešlo. A ne každý zaměstnavatel a každá profese takové možnosti nabízí. Takže vracíme se zpět, že bez zázemí ať v práci nebo doma to nejde. Takže v tvém případě jsou konsekvence zmíněných pánů jaksi mimo mísu.
A věř, že jsem se na rozdíl od tebe setkala jak s platovou diskriminací, kdy kolega, cca stejně starý se mnou, na stejné pozici a přesto měl o takřka 30% vyšší plat, protože v té době byl již živitelem rodiny. Navíc, zdaleka nebyl toliko výkonný, protože večery a víkendy trávil s rodinnou, zatímco já, coby bezdětná jsem je trávila bez potíží prací…
Ano, pánové nemají toliko plnou hubu konsekvencí, protože jim se figura a zdraví v důsledků plození dětí nemění, navíc nemusí řešit, jestli nový partner není třeba pedofil a nebude osahávat malé dcerky z prvního manželství… pro rozvedeného chlapa je mnohem snazší sehnat novou partnerku, než pro ženu.
To je ta lepší varianta, že děti nemáš, protože kdybys je měl bylo by dost zlé. No budiž, přeji ti, ať se ti i s tvými postoji podaří zplodit nějaké potomky, každopádně buď férový a seznam matku svých dětí se svými postoji ještě dříve, než nějaké děti zplodíš.
@LadyLada píše: …každopádně buď férový a seznam matku svých dětí se svými postoji ještě dříve, než nějaké děti zplodíš.
Ahoj chtela bych se zeptat jestli to jeste ma cenu z pritelem porad mi rika ze me nemiluje
@LadyLada píše:
Ano, protože měli zázemí zaměstnavatele. Bez zázemí by to, mladý pane, nešlo. A ne každý zaměstnavatel a každá profese takové možnosti nabízí. Takže vracíme se zpět, že bez zázemí ať v práci nebo doma to nejde. Takže v tvém případě jsou konsekvence zmíněných pánů jaksi mimo mísu.A věř, že jsem se na rozdíl od tebe setkala jak s platovou diskriminací, kdy kolega, cca stejně starý se mnou, na stejné pozici a přesto měl o takřka 30% vyšší plat, protože v té době byl již živitelem rodiny. Navíc, zdaleka nebyl toliko výkonný, protože večery a víkendy trávil s rodinnou, zatímco já, coby bezdětná jsem je trávila bez potíží prací…
Ano, pánové nemají toliko plnou hubu konsekvencí, protože jim se figura a zdraví v důsledků plození dětí nemění, navíc nemusí řešit, jestli nový partner není třeba pedofil a nebude osahávat malé dcerky z prvního manželství… pro rozvedeného chlapa je mnohem snazší sehnat novou partnerku, než pro ženu.
To je ta lepší varianta, že děti nemáš, protože kdybys je měl bylo by dost zlé. No budiž, přeji ti, ať se ti i s tvými postoji podaří zplodit nějaké potomky, každopádně buď férový a seznam matku svých dětí se svými postoji ještě dříve, než nějaké děti zplodíš.
No jo, dycky se najde důvod, proč to nejde. Každá profese takové možnosti sice nenabízí, ale když se řekne, že někdo „buduje kariéru“, tak se tím asi spíš myslí práce s takovýma možnostma (ono to dneska už není nic až tak zvláštního), než „karíéra“ u pásu od šesti do dvou.
Že měl někdo víc než ty a byl to zrovna chlap, neznamená, že to byla platová diskriminace. A kdo tráví prací (nebo v práci) víc času, nemusí být automaticky výkonnější.
A divila by ses, jak se pánům mění s dětma figura po dětech
Mimochodem to bys chtěla hodnotit jak? 1000Kč/kg? A to s tím pedofilem je fakt blbost jak zvon, to snad nemůžeš myslet vážně…
A děti plánuju, neboj. Můj postoj je v pořádku, tak to snad nebude problém ![]()
@nunulinka píše:
Ahoj chtela bych se zeptat jestli to jeste ma cenu z pritelem porad mi rika ze me nemiluje
Já myslím, že to chce mimíska ![]()