Otázka pro páry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanney
3.3.15 19:02
@zoidberg píše:
Nechapu co tu pořád resite, nemovitost by se rozdělila dle poměru jak je uvedena v katastru, je úplně fuk, kdo kolik vydělal!

Pokud je na hypotéku, je tam zapsán ten, na koho je hypotéka sjednaná, u manželů jde o sjm, hypotéka je napsaná na oba. Poku zakl. nejsou sezdáni, musí tam být zapsán jen jeden.

• Citovat
  • Upravit
4062
3.3.15 19:47
@Hanney píše:
Pokud je na hypotéku, je tam zapsán ten, na koho je hypotéka sjednaná, u manželů jde o sjm, hypotéka je napsaná na oba. Poku zakl. nejsou sezdáni, musí tam být zapsán jen jeden.

Nemusí, i nesezdaní si můžou hypotéku vzít spolu jako spoluplátci a v katastru budou oba a budou nemovitost mít v podílovém spoluvlastnictví. Kdyby se pak jednou vzali, nemovitost nebude součástí SJM, protože ji nabyli před svatbou. Přesně takhle to s manželem máme (dům jsme kupovali ještě před svatbou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
3.3.15 20:15
@Hanney píše:
Pokud je na hypotéku, je tam zapsán ten, na koho je hypotéka sjednaná, u manželů jde o sjm, hypotéka je napsaná na oba. Poku zakl. nejsou sezdáni, musí tam být zapsán jen jeden.

Nesmysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.3.15 20:46
@Anonymní píše:
to zakládal zakladatel přítel, psal to svými slovy na moji žádost, abych nemusela jít za kamarádkou a říkat jí tohle a pak mu tlumočit, že ona je stejného názoru jako já a že tohle se v rodině nedělá. Moc děkuji za debatu, doufám, že přítel už pochopil a pokud ne může jít na mateřskou on, což nechce… a strašně mě mrzí, že takhle vůbec uvažuje, snad se to změní až se nám narodí miminko :nevim:

Nedělej si iluze, nezmění :? Spíš to bude jenom horší, podobných diskuzí, kde chlap má stejný názor jako ten tvůj a ženská k němu chodí prosit o peníze, protože rodičák jí nestačí, jsou tu mraky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
3.3.15 20:47
@Hanney píše:

Kdes na to přišla prosimtě? 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.3.15 22:58
@Anonymní píše:
Moc děkuji za debatu, doufám, že přítel už pochopil a pokud ne může jít na mateřskou on, což nechce… a strašně mě mrzí, že takhle vůbec uvažuje, snad se to změní až se nám narodí miminko :nevim:

S tím bych moc nepočítala, že se změní. Spíš naopak, přitvrdí, protože ty budeš bezmocná. Budeš z rodičáku splácet hypotéku, krmit a šatit sebe, dítě i jeho a žebrat o pár korun na čerstvé rohlíky, zatímco o si bude ze „svého“ příjmu vytvářet rezervy a nakupovat blbosti. A doma ruku k dílu nepřiloží, protože ty jsi přece na té mateřské, tak je to tvoje povinnost. Takových diskusí tady je… Zahoď růžové brýle, dokud je čas, a udělejte s v těchhle věcech jasno.
Já vůbec nechápu, jak někdo může trvat na oddělených financích a nějakém rozpočítávání, co kdo platí, když s partnerem plánuje rodinu! S takovým chlapem bych nebyla a už vůbec bych s ním nešla do společných finančních závazků, natož do dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
4.3.15 08:17
@Anonymní píše:
to zakládal zakladatel přítel, psal to svými slovy na moji žádost, abych nemusela jít za kamarádkou a říkat jí tohle a pak mu tlumočit, že ona je stejného názoru jako já a že tohle se v rodině nedělá. Moc děkuji za debatu, doufám, že přítel už pochopil a pokud ne může jít na mateřskou on, což nechce… a strašně mě mrzí, že takhle vůbec uvažuje, snad se to změní až se nám narodí miminko :nevim: každopádně nejsem husa a nejsem žádný sociál, dokážu vydělat stejné peníze a to tady v ČR a nemusím jezdit do zahraničí na montáž, ale dělit se jen v poměru hypotéka, protože vydělává víc a v ničem dalším už se nedělit do toho nejdu ať tě miluju sebevíc, taky jsem už vydělala velké peníze a několikrát ho finančně podržela, ale fakt mě nenapadlo si to zapisovat. Miluju ho chci aby změnil svůj názor a moc mě mrzí, že ho měl, ale přecházet takové záležitosti nemůžu :,(

Spíš sebe ujišťuješ, že ho miluješ… Nedivím se, že tě to mrzí. Oni si to pánové představují jako hurvínek válku. Nejde jenom o dobu mateřské, jak se nám tu pořád snaží vnutit @WontTell . Ty konsekvence jsou takřka doživotní. Když dítě po třech letech nastoupí do školky - kdo s ním bude chodit po doktorech, kdo s ním bude doma, bude-li věčně marodit, kdo ho bude vodit a vyzvedávat ze školky, vodit na kroužky, kdo se mu po večerech bude věnovat - opečuje jej, zatímco bude rodič buď ještě v práci nebo unaven z práce? Koho se v práci ptají (dnes už teda nesmí), ale zajímá je, kdo bude s dítětem marodit, bude-li nemocné? Muže nebo ženy? A co platová diskriminace, která tu pořád je, protože se pořád předpokládá, že muž je živitel rodiny? Že se může nepřerušovaně věnovat svému rozvoji, své práci a faktem rodičovství, na rozdíl od žen, není nijak limitován. Naopak!
Všude se klade obrovský důraz na individualismus, na to, že se každý má starat sám o sobe, ale tak nějak se zapomíná, že žena se navíc stará ještě o děti - myslím fyzicky a vytváří jim fyzické zázemí, zatímco tatínek nerušeně pracuje, neboť ten vytváří zázemí finančně!! Jak ale může žena pracovat a vydělávat a rozvíjet kariéru shodně jako muž? Po celou dobu vývoje dítěte?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
4.3.15 08:28

Sakra ženský, proč se na takových věcech neshodnete před pocetim dítka…já prostě pak ty fnukajici ženský, že jim manžel/přítel nedává peníze, nebo chtej od nej odejít nemůžu litovat…tohle musí být vyřešené dopředu…

Neměla bych dítě s chlapem, pokud by nebylo vše 50 na 50, jednou jsme rodina tak jedem ve všem spolu ne…

Jako já vrcim blahem, že jsem kvůli dětem musela uspat podnikán :nevim: í…ale chtěli jsme rodinu, tak pro to každý něco uděláme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
4.3.15 09:22
@catherine100 píše:
Sakra ženský, proč se na takových věcech neshodnete před pocetim dítka…já prostě pak ty fnukajici ženský, že jim manžel/přítel nedává peníze, nebo chtej od nej odejít nemůžu litovat…tohle musí být vyřešené dopředu…

Neměla bych dítě s chlapem, pokud by nebylo vše 50 na 50, jednou jsme rodina tak jedem ve všem spolu ne…

Jako já vrcim blahem, že jsem kvůli dětem musela uspat podnikán :nevim: í…ale chtěli jsme rodinu, tak pro to každý něco uděláme :nevim:

Tohle se dá aplikovat pouze v případě, že spolu začínají dva mladí lidé od nuly. Pokud bych si kupříkladu jako majitel firmy a nemovitosti v řádech milionů korun našel přítelkyni, určitě bych ji při rozchodu nedal polovinu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mr.Electrolux_8
4.3.15 09:23
@zoidberg píše:
Tohle se dá aplikovat pouze v případě, že spolu začínají dva mladí lidé od nuly. Pokud bych si kupříkladu jako majitel firmy a nemovitosti v řádech milionů korun našel přítelkyni, určitě bych ji při rozchodu nedal polovinu :mrgreen: :mrgreen:

Co blbnes? :roll: Nech je na tom vysnenem mracku :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
30556
4.3.15 09:26

@zoidberg no tak to je jiný případ, ale přesto bych chtěla, abych měla nějaké jistoty, např. nějaký byt napsaný na mě…protože já se vzdám svého zaměstnání/podnikání budu pečovat o dítko, pak se rozejdem a já zůstanu s dítětem na dlažbě a budu zas někde začínat od znova? to taky není fér…

já nevím, barák ve kterém bydlím byl jen můj, a kdybych chtěla, taky to tak zůstane, ale jsme jednou manželé, staráme se oba, každý jinak, tak to beru napůl a ani jedne z nás by neodcházel bez ničeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
4.3.15 10:21
@catherine100 píše:
@zoidberg no tak to je jiný případ, ale přesto bych chtěla, abych měla nějaké jistoty, např. nějaký byt napsaný na mě…protože já se vzdám svého zaměstnání/podnikání budu pečovat o dítko, pak se rozejdem a já zůstanu s dítětem na dlažbě a budu zas někde začínat od znova? to taky není fér…já nevím, barák ve kterém bydlím byl jen můj, a kdybych chtěla, taky to tak zůstane, ale jsme jednou manželé, staráme se oba, každý jinak, tak to beru napůl a ani jedne z nás by neodcházel bez ničeho :nevim:

Tak pokud s tím bytem do vztahu už přijdeš, proč ne, že? To je dostatečná jistota. Ale ani by mě nenapadlo ubírat svým dětem dědictví a psát nemovitosti na přítelkyně. To už bych se mohl rovnou oženit a nechat se oškubat legálně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.3.15 10:24

@zoidberg

Pokud přítelkyně střídáš a děti ne, je tvůj názor pochopitelný.

• Citovat
  • Upravit
30556
4.3.15 10:26

@zoidberg ještěže mám normálního chlapa, který chápe pojem slovo rodina a naším cílem je vychovat společně děti bez ohledu na majetek…

proč bych s tím bytem měla přijít do vztahu já? proč to přepočítávat vše na majetek…pak se nedivím, že se na chlapy tohoto smýšlení lepí přítelkyně, které se ho snaží oškubat a ne rovnocenné partnerky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.15 10:37
@zoidberg píše:
Tohle se dá aplikovat pouze v případě, že spolu začínají dva mladí lidé od nuly. Pokud bych si kupříkladu jako majitel firmy a nemovitosti v řádech milionů korun našel přítelkyni, určitě bych ji při rozchodu nedal polovinu :mrgreen: :mrgreen:

Nedal polovinu, kterou jsi měl než jste se poznali nebo polovinu v době rozchodu???

Omlouvám se za anonym, ale popíšu naši situaci.
Manžel než mě poznal, tak nejezdil na dovolené, nechodil na večeře do restaurací apod… prostě většinu výdělků ušetřil, já jsem vydělávala také dost, částečně šetřila, ale taky si užívala. Když jsme si začali, tak např. dovolenou jsme si platili každý svou část u cestovky, ale pak jsem vyměnili nějaké peníze a tam je dali dohromady a neřešili, kolik kdo utrácí za co, kdo má dražší večeři apod. Dokud jsme neměli děti, tak jsme měli každá svůj plat a nákupy se spíš střídali v placení, nikdy jsme to nedělili přesně. Po svatbě jsme postavili dům a na to jsme se dohodli, že on dá cca 2mil. kč, já cca 0,5mil. kč a zbytek cca 2mil je na hypo a tu už bereme, že splácíme půl na půl i když ji splácí manžel, protože já jsem na RD doma s dětma. Původně jsme to chtěli sepsat u notáře, ale ještě stále na to nebyl čas, tak na to možná dojde časem nebo nikdy… Oba to bereme tak, že v případě rozvodu (neplánujeme, nechceme), by se dům prodal, on by dostal 2mil, já 0,5mil a zbytek půl na půl

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky