Otec na RD

63
9.4.10 14:25

Otec na RD

Máte, prosím, někdo zkušenost s tím, když je otec na RD? Pravděpodobně budeme k této variantě z finančních důvodů nuceni, ale mám trochu strach, jak to bude syn (1,5 roku)a v podstatě i manžel snášet. V okolí neznám žádný pár, kde by to takhle měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
570
9.4.10 14:35

Můj kolega zůstal na RD v roce synova věku, protože jeho žena dostala úžasnou pracovní nabídku.
Rozuměli jsme si i dřív, ale co zůstal doma, pochopil spoustu „ženských“ problémů… Pochopil, proč je ženská někdy hysterická, když se chlap nečekaně zdrží v práci, tj. proč se tak moc těší, až přijde domů, že si popovídá s někým jiným než s mrňousem… Najednou rozumí tomu „slepičení“ o tom, co k obědu, jestli odpo na tohle hřiště nebo jiné (a že jsme oba spíš věcní, než že bysme řešili "jak spinkáme, jak papáme… atd.), protože ví, že nic jiného celý den ženská neřeší, než to dítě…
Dítě bylo nadšené a pro změnu halasně při příchodu maminky z práce hulákalo Máma máma a máma byla nejoblíběnjší člen rodiny (kdo občas trochu nefrflal, že s dětma celej den vymýšlí kdoví co, pak dorazí z práce táta a děti se můžou zbláznit…).....
Myslím, že to může všem jen prospět. Spíš nevím, jak to zvládne maminka, protože mě by bylo stráááášně smutno :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.4.10 14:37

Můj strejda byl na RD s oběma dětmi (dnes už jim je 22 a 25 let). Oba na něj byli celkem dost fixovaní. Ale třeba s Anežkou jsem byla na RD já a fixovaná na tatínka je taky dost :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.4.10 14:40

Ahoj sice můj přítel neni na RD, ale protože jsme hned po porodu nastupovali do nemocnice a jezdili jsme tam poměrně často, tak jsme se museli střídat. Jezdili jsme od 14 dne našeho malého do 9 měsíce věku snad skoro pořád jsme tam leželi a někdy se stalo, že přítel byl s malým celý týden a to byl malý kojenec. Myslím, že když partner má k dítěti určitý vztah - myslím, že mu nedělá problém, nakrmit, přebalit, pochovat, že by to neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
9.4.10 14:55

myslím si, že by nebylo do věci ,kdyby tu byla povinnost tatínků si také užít rd, mám super chlapa ,ale občas mut o nedocházelo co to je starost o děti domácnost atd, pak jsem si zlomila nohu a rychlepochopil, že to je o uklízení praní , vaření a pak o starosti o děti a že to je práce která nikdy nekončí , nikdy neřekneš te´d mám hotovo a te´D CHÁPE, ŽE E VEČER CHCI CHVÍLI DÍVAT Na nesmyslné seriály, že prostě chci mít klid..... skutečně pokud máš lepší práci než muž doporučuji ho nechat doma ...... ale nezapomnń na to , že by měl dělat vše co jsi dělla ty ..... aby si uvědomil, že je to někdy skutečně makačka..... v okolí mám spoustu tatínků, co ženám říkají ,že topřeci nic není postarart se o dítě, ale ono mit dítě na 2hodiny denně nebo na 24/7 je veliký rozdíl. přeji hodně úspěchů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
9.4.10 15:47

Taky se obávám, že budu ta, co to snáší nejhůř :cry: Už 2 noci jsem kvůli tomu vůbec nespala. Navíc malej má momentálně vrcholně mamánkovský období…
Ještě se taky obávám toho, aby manžel úplně nezblbnul, já jsem přece jen celý dny lítala venku s kamarádkama, ale on nebude mít nikoho, s kým by se mohl třeba přes den scházet, všichni kamarádi jsou v tu dobu v práci :nevim: Taky mě trochu děsí představa, jak chodí na všechny kroužky s malým a je tam jedinej chlap, jestli tam nebude působit trochu podivně. Jinak je to typ „pomahače“ a nikdy jsem od něj neslyšela ani slovo o tom, že si doma užívam, tak snad ví, do čeho jde… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
7.8.10 23:38

Carry, nevím sice, jak to u vás doma dopadlo a jestli jsi v práci, ale můžu předat svou zkušenost.
Do práce jsem šla když bylo Dannymu 16měsíců, přítel zůstal doma. Podle mě je důležité, jestli manžel chce být doma, jestli bude schopen obstarat mu vše potřebné, rozvíjet ho, hrát si s ním,… můj přítel se těšil, je spokojený, malý rozhodně nijak netrpí. Jednou týdně a v případě potřeby i častěji nám hlídají babičky nebo teď o prázdninách má dcera a přítel tento čas využívá k brigádám a pro sebe, takže rozhodně „nezblbne“. Na sport, pivo a záliby má také čas v době, kdy máme hlídání nebo když jsem doma já. Kurz plavání dochodil sám, to ho bavilo a bylo tam i pár tatínků, ale do mateřského centra určitě chodit nebude a na cvičení se zatím moc netvářil. Ale tam budu buď chodit já nebo jestli tam budou taťkové, myslím že to taky nebude problém.
A znám i názor dvou dobrých dětských psycholožek a obě shodně tvrdily, že od cca 16 - 18 měsíců to vůbec není problém a naopak to může dítě obohatit. Jedna z nich říkala, že s tím má dobré zkušenosti, utuží to hodně i vztah tatínka s dítětem a navíc pobyt tatínka s dítětem doma má úplně jiná pravidla, je to vlastně taková jedna velká hra a dobrodružství. A děti pak často bývají samostatnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí