Je můj manžel jediný, který doma maká?

pomela
28.3.10 23:54

Je můj manžel jediný, který doma maká?

Ahoj, manžel mi čas od času přijde z práce domů s tím, že některý jeho z kolegů, co mají malé děti a manželky na MD, si zas pochvalovali, jak jejich žena vše stíhá, celá domácnost je vypucovaná, děti úžasné, navařeno, vypráno… a oni doma nemusí hnout ani prstem. Prej můj manžel je jediný, který doma „maká“ :roll: Ano, pomáhá s vařením, občas vytře podlahy a žehlí, ale neustále tvrdí, že mu to nevadí. Tak nevím. Já se celý den nezastavím, opravdu se snažím co nejvíc vše stíhat, ale prostě mám dojem, že oproti dokonalým manželkám jeho kolegů jsem naprosto neschopná :-( Jo a ještě manžel nakupuje, protože já se tady v okolí s kočárem do žádného obchodu nedostanu.
Jak to máte doma vy? Také poskytujete manželovi dokonalý servis a stíháte vše kolem dětí i domácnosti s úsměvem a na poslední chvíli před spaním se ještě vášnivě na mažela vrhnete (což by si přál ten můj, ale bohužel jaksi už mi nezbývá energie…)?
Děkuji a omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
29.3.10 00:08

uehehehehehe no to určitě :mrgreen:
Tak se mi zdá, že tě jenom manžílek chce vmanipulovat do pozice paní dokonalé, jinak teda nevím, proč to říká :nevim: Jestli to opravdu kolegové tvrdí, tak se asi stavují doma jen na večeři, nebo jsou úplně slepí, hluší nebo blbí :mrgreen: nebo se jen vytahují. Paní dokonalá je asi tak reálné stvoření jako vodník nebo ufoun :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.3.10 00:14

Ježiš, opravdu bych chtěla vidět domácnost, kde by ženská při malých dětech měla vypucovanou domácnost. Hovadina, řekla bych, že blbé kecy žvanilů, co ze sebe dělají něco co nejsou… nejčastěji tohle říkají právě podpantofláci, co doma MUSÍ dělat a ne, že chtějí…

Můj přítel normálně přijde z práce, když jsem nestihla umýt nádobí, umyje ho a ještě v klidu sám od sebe stoupne k žehlení a vyžehlí i 4 pračky a pak teprve odpadne na gauč a odpočívá. Jasné je, že to není každý den, ale fakt pokud není utahaný do mrtva, tak aspoň umyje to nádobí…
Normální je, že o víkendu vysavá celý byt případně se vytře, schody nemyje nikdo jiný než on.. teda malý úklid Kikča, velký Libor…
Běžně myje nádobí, pere, věší prádlo… sem tam uvaří…to vstává do práce v 5 ráno, celý den je venku a docela dře… domů dorazí mezi 16-18 hod *- zatím.. bude to i později…

Jinak poskytovat mu dokonalý servis.. ani by mě nehnulo… to, že jsem na mateřské neznamená, že jsem služka. Prioritou je dítě až pak domácnost - na tomto jsme naštěstí za jedno a i kdybychom nebyli, má smůlu.

Sice ano, on pracuje ( ale taky po roce doma, kdy kvůli mým problémům v těhu obstarával krom vaření úplně celou domácnost a pracuje zatím jen chvíli), já jsem doma, ale Kačka není jen moje, ale i jeho, chtěli jsme ji oba a tím, že sám jako mimčo vypiplal svou dcerku (Ivu - 7 let) ví, co to obnáší…
Stalo se, že když se Kačenka rozhodla v 5 vstávat, že si ji po práci vzal k sobě,poslal mě lehnout a když začala kňourat na kojení, vytáhnul odstříkané mlíko z mražáku aby mě nebudil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.3.10 00:21

Gino - ještě mě napadla Stradfordská panička :D
Jinak i tvůj názor může být pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.3.10 00:22
pomela píše:
Také poskytujete manželovi dokonalý servis a stíháte vše kolem dětí i domácnosti s úsměvem a na poslední chvíli před spaním se ještě vášnivě na mažela vrhnete

Samozřejmě (a kdo by tvrdil cokoli jiného, je sprostý lhář :cert: :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.10 00:24

tak koukám, že až tak anonym nejsi :lol:

můj manžel ráno vstane, nachystá snídani pro sebe i pro mě, nachystá čaj a sunar pro staršího - já zatím kojím mladšího. Pak já převlíkám mladšího, on toho staršího. Pak odchází do práce, bere s sebou odpadkový koš.
Jak přijde z práce, tak mi pomůže poklidit linku, naskládat věci do myčky. Většinou se cestou z práce staví v obchodě - přecejen bez dětí se nakupuje rychlej… Večer koupe staršího, já se starám o mladšího.
Na hubu padáme oba a utěšujeme se, že časem bude líp.
Babičky ani chůvy nemáme. Občas je to na palici.
Každopádně od jednoho jeho kolegy se mi dostalo pocty - že prý jsem skvělá, jak to doma zvládám, protože nevolám do práce manželovi, že musí okamžitě přijet, protože bla bla bla. Tak to totiž dělá manželka jejich dalšího kolegy (taky dvě děti a babičky v nedohlednu)
Domácnost vedeme jak se dá. Snažím se mít uklizeno, inspirovala jsem se u fly lady (www.popjdete-dal.cz), pochopila jsem, že základem je vyhodit nepotřebné. Opravdu stíhám jen vyprat (tedy naházet prádlo do pračky a zapnout ji), s věšením na šňůru nedejbože s žehlením je to horší. Co jde, nežehlím. Vařím jídla, co vyžadují minimum času. Ze země se u nás rozhodně jíst nedá, ale zatím je vidět původní barva, tak to není tak zlý :lol:
Na lednici mám magnetek s nápisem „prachu se můžete dotýkat, ale nepište mi do něj“ - kamarádka to komentovala slovy „neboj, nebudeme, to my děláme jen doma“… tož asi tak.
Chlapa, co doma nepomáhá, bych nechtěla a ani nemohla mít - být totiž na vše sama, tak si to jdu hodit.

mmch - málokterý chlap je ochotný mezi ostatníma přiznat, co všechno doma dělá. A kolikrát to nechce přiznat ani ta ženská, aby nevypadala jako neschopná nána. Ono je kolikrát pomoc od chlapa i to, že na nějaký čas zabaví děti, aby ženská mohla debordelizovat byt…

svého muže si za tu pomoc a spolupráci v domácnosti fakt vážím :srdce: A on si pak (asi) váží i mě, neboť vidí, že toho je doma hodně i na dva lidi…

raděj inko (snad se povede :wink: )

• Citovat
  • Upravit
Corinaaa
29.3.10 03:36

Můj manžel pomáhá a to hodně, stejně u nás není naklizeno a to se prosím neválím celý den s kopytama nahoře, naopak, kolikrát se ani nestihnu za celý den najíst, takže večer se místo na muže vrhám na lednici … Kdysi někdo spočítal, kolik času by musela ženská strávit dokonalou péčí o své tělo, děti, domácnost, manžela, zaměstnání a vyšlo to na nějakých 32 hodin denně :o) Já se řídím heslem, že když už to roste přes hlavu, je na čase snížit laťku a je zase dobře :lol:

• Citovat
  • Upravit
4548
29.3.10 04:21

holky, ja chci vase manzely! Ten muj doma rozhodne nemaka, zehlicku teda ani nevi, kde by hledal, ale taky neni u nas doma teda vse vypucovano a rozhodne neni uplne vzdy navareno atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
29.3.10 06:30

No si myslím, že zakladatelky manžel ji rozhodně nikam nemanévruje, mi stačí si přečíst některé diskuze na BC a jen zírám, kolik ženských doma maká, zatímco manžel si doma válí zadek.
Můj dělá všechno, to co já. Koneckonců, původně je to jeho domácnost. Navíc práci máme stejnou, takže by mě mrtvice ranila, kdyby si on válel šunky a já dělala všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.3.10 07:05

Manžel maká jak morovatej - ovšem ne na domácích pracech . na baráku je toho šíleně k dodělání.
Já dělám všekeré uklízení a obstarávání dítěte
PŘESTO MÁ DOJEM, ŽE BYCH TOHO MĚLA STÍHAT DALĚKO VÍCE A DÁVÁ MI STÁLE NĚJAKÉ ÚKOLY jako třeba ukliď ve sklepě, vyndavej hřebéky z prken..... komentářem "hm, takže to tase budu dělat já. tak to na kuchyň zapomeň (čekám, až domaluje novou kuchyň, vařím v provizoriu)
A STĚŽUJE SI že nepeču a nevařím jako dříve a že sex už není jako dříve
a mě to děsně štve
a jeho děsně štve když mě náhodou zastihne sedět u počítače a myslí si, že strůjcem rozkladu jeho harmonické domácnosti je emimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
29.3.10 07:13

css to bych ho hnala teda :roll: si nějaký otrok aby jsi doma makala jako blázen?vše je doma o.k ne?tak proč by ses měla dřít?NAvíc tu domácnost a děti snad máte spolu tak proč by se taky občas nepostaral.
uf to já mám asi teda štěstí že mám doma skvělého chlapa,se všímmi pomáhá, o malého je schopný se postarat od krmení,přebalování po koupání a uspávání prostě vše a ještě stíhá doma udělat nějaký manuální dodělávky (přetavjeme dům tak toho je dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
29.3.10 07:15

Manžel je manažer, v týdnu dělá od rána do večera, přesto nakupuje, pere, vysává :-) Já při dětech taky pracuju, tak mi přijde normální, že máme domácí práce rozdělené. Přesto mu připadá, že na mém místě by vše zvládal líp a já si válínm šunky :-x

Ale mám kamarádku, která doma všechno dělá sama, má tam úžasně uklizeno a není to magor, je moc milá. A má dvojčata! Jestli ona není robot :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.3.10 07:33

Manžel doma nemaká, nepomáhá, manžel se mnou o práci v domácnosti DĚLÍ 8-) Však tu bydlí taky a děti jsou taky jeho, tak proč bych měla všechno dělat já? Proto, že on chodí do práce? A já se asi doma celý den nudím, nebo co??
Takže u nás je nádobí na manželovi, chodbu taky vytírá on, kromě toho každý den po návratu z práce venčí dětičky (pokud počasí dovolí), s úklidem se střídáme (jeden venčí, druhý uklízí), já vařím, peru, ale on skládá, nežehlí nikdo :mrgreen:
Nakupuje někdy on( se seznamem a se synem), někdy všichni společně - abych se taky dostala mezi lidi :lol:
Nikdy mi nepředhazoval stav domácnosti, ani že jsem vlastně „na dovolené“ spíš naopak - říká, že by si to se mnou rozhodně nevyměnil a že by to nezvládl…

Příspěvek upraven 29.03.10 v 07:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.3.10 07:36

Můj přítel je taky manažer, často ještě večer pracuje doma, ale to neznamená, že by jinak nic nedělal. Je zvyklý sám od sebe uvařit, umýt nádobí, vysát, vytřít…do žehlení jsem ho tedy nikdy nenutila, není důvod. Sice má občas řeči, ale že by si jen válel šunky, to ne-e…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.3.10 07:45

Tak muj manza se taky domacich praci neboji. :lol:
Se starsim synem byl od jeho 8mes 2dny v tydnu doma, ja sla na puluvazek.
Ted jsem doma na MD s mladsim. Snazim se stihat domacnost sama, docela to jde. Denne jedna pracka, zehlim vecer pri TV. Vytirani, luxovani, zametani, prach, prani a vsechny dalsi prace se mnou dela starsi syn, takze se to v pohode da udelat pres den. Kluk se zabavi a ja mam hotovo.
Manzel ale nema zadny narazky, naopak pomaha vecer s nadobim, pliny zehli jenom on, kluky hlida (a ja chodim 2×tydne cvicit), nakoupi v pohode cestou z prace, kdyz ja nestiham. Nebo vezme kluky do pokojicku a ja vyluxuju, pro me je to relax, ze jednou luxuju sama. :mrgreen:
Fakt si nestezuju, domacnost naklizena rozhodne neni, manzel vidi pradlo v pracce, jde a povesi ho… proste se tak krasne doplnujeme. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí