Otec se chce vzdát dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
19.7.11 11:16

otec se chce vzdát dítěte

Ahoj chtěla jsem se jen zeptat mám z bývalým manželem dvě děti a je ve finanční krizi a dlouho ještě bude přispívá mi na dvě děti jen tisíc korun měsíčně ale i to mu dělá velký problém žiji tet s novím přítelem a ta moje situace mu i mě dost vadí chtěl by si osvojit jedno dítě a bývalí s tím souhlasí myslíte si že by to mohl soud dovolit že by se vzdal otcovství a přepsalo se to na mého přítele chceme se brát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
19.7.11 11:20

To jde bez problémů.
Proč si ho ale chce napsat na sebe? Co se tím vyřeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
19.7.11 11:20

proč jen jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
19.7.11 11:22

Já tedy nevím ale myslím,že dítě si na sebe může přítel napsat až budete manželé alespoň rok,teda za mně to tak bylo,ale je to už 19 let tak nevím jestli se to nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
19.7.11 11:23

Určitě to nějak zařídit jde. Tuším, že přes soud. Ale nejsem si jistá, jak přesně. Sestra to tak také dělala. Jen mi nějak nejde na rozum, proč si přítel chce osvojit jen jedno dítě. S tím by možná mohl být u soudu problém. Ale to už je na vás, jak se s tím poperete :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.7.11 11:41

ahoj ono je to složitější dcera má 4 roky a bejvalej jí má moc rád té by se nevzdal a ona ho taky ale můj mladší syn ho moc neviděl byl totiž nějakou dobu ve vězení a tak má radši mého součastného přitele a můj přitel si ho chce osvojit aby byl jako jeho vlastní jak papírově tak v životě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
19.7.11 11:44

A kolik je mladšímu? Myslím, že adoptované může být dítě starší jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
19.7.11 11:49
monnka píše:
ahoj ono je to složitější dcera má 4 roky a bejvalej jí má moc rád té by se nevzdal a ona ho taky ale můj mladší syn ho moc neviděl byl totiž nějakou dobu ve vězení a tak má radši mého součastného přitele a můj přitel si ho chce osvojit aby byl jako jeho vlastní jak papírově tak v životě

Uvědomuje si ten tvůj nový přítel, že když ho adoptuje, tak když se rozvedete bude platit alimenty on??
Já moc nechápu k čemu to bude dobré. Podle toho co jsi psala tak vám chybí peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.11 12:00

Já mám se soudem v tomto případě zkušenost, že to zas tak jednoduché není. Zaprvé si myslím, že bude dost vadit to, že by mělo být adoptované jen jedno dítě. Pokud mají obě děti stejné biologické rodiče, pak je podle mě nebudou ani takhle „papírově“ trhat. Navíc děti stejných rodičů nesmějí prý mít jiná příjmení. Pak budou zkoumat tvého současného muže. Jak dlouho spolu jste, min. rok, nám neprošel ani rok manželství (a to se mnou byl můj muž od počátku těhotenství). Jestli je schopen dítě sám finančně zabezpečit, pokud se tobě něco stane, bude vyživ. povinnost jen na něm. Zda žije příkladným životem, není trestán, zda pracuje apod. Ale zkusit to můžete. A biootec se s tím mladším občas vídá?

• Citovat
  • Upravit
3
19.7.11 12:29

tak dítě nějakého otce mít musí a pokud se bejvalej vzdá syna aby na něho nemusel platit tak co pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.11 12:36

On se ho nemůže přece jen tak vzdát. Může se leda vzdát svých nároků na něj, ale ne vyživovací povinnosti. Té se vzdá leda tím, že to dítě adoptuje někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
8940
19.7.11 12:38

Mně to teda ale přijde jako pěkný humus, vybrat si jedno dítě, které mám radši, to si nechat a toho druhého se vzdát, protože k němu nemám vztah. Víš jak se pak ty děti budou v dospělosti cítit, až na to přijdou? Je to pěkný HUMUS :poblion:
Omlouvám se za OT, ale musela jsem to napsat. Podle mě by sis to zakladatelko měla rozmyslet, jestli chceš, aby se Tě pak v budoucnu děti ptaly, proč si tatínek vybral jenom jedno a druhého proč nechtěl !!!!! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
19.7.11 14:02
Fen-fire píše:
Mně to teda ale přijde jako pěkný humus, vybrat si jedno dítě, které mám radši, to si nechat a toho druhého se vzdát, protože k němu nemám vztah. Víš jak se pak ty děti budou v dospělosti cítit, až na to přijdou? Je to pěkný HUMUS :poblion:
Omlouvám se za OT, ale musela jsem to napsat. Podle mě by sis to zakladatelko měla rozmyslet, jestli chceš, aby se Tě pak v budoucnu děti ptaly, proč si tatínek vybral jenom jedno a druhého proč nechtěl !!!!! :poblion:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.7.11 15:27
mikelka píše:
proč jen jedno?

Přesně to mě napadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.7.11 15:28
Fen-fire píše:
Omlouvám se za OT, ale musela jsem to napsat. Podle mě by sis to zakladatelko měla rozmyslet, jestli chceš, aby se Tě pak v budoucnu děti ptaly, proč si tatínek vybral jenom jedno a druhého proč nechtěl !!!!! :poblion:

Bohužel to cítím úplně stejně, je to hnus, vybrat si jedno a druhé ne. Na to bych jako matka nikdy, ale nikdy nepřistoupila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí