Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
monikalysa píše:Fen-fire píše:Bohužel to cítím úplně stejně, je to hnus, vybrat si jedno a druhé ne. Na to bych jako matka nikdy, ale nikdy nepřistoupila
Mně to teda ale přijde jako pěkný humus, vybrat si jedno dítě, které mám radši, to si nechat a toho druhého se vzdát, protože k němu nemám vztah. Víš jak se pak ty děti budou v dospělosti cítit, až na to přijdou? Je to pěkný HUMUS
Omlouvám se za OT, ale musela jsem to napsat. Podle mě by sis to zakladatelko měla rozmyslet, jestli chceš, aby se Tě pak v budoucnu děti ptaly, proč si tatínek vybral jenom jedno a druhého proč nechtěl !!!!!
buď adoptovat obě nebo žádné…jak již jedna maminka zde napsala, co až se začnou ptát, a proč zrovna vybral tebe??
já spíš nechápu že ti nevadí že si vybere tvůj nový přítel jen jedno dítě k osvojení…
Ahoj holky, ctu tady presne to tema na ktere potrebuji odpovedet
!! Taky jsem v situaci ze mam kluka a holcicku, rozvedena ziji s hodnym pritelem se kterym mam dite dalsiho chlapecka
! Byvali manzel ma zajem jen o holku nactiletou malímu je skoro 7 a opravdu si prijede vzit jen dceru cca 3-4× za rok.Maliho vubec absolutne ho ignoruje!! Tak se pritel rozhodl ze by si maliho osvojil!!Taky je mi to vuci malej hnusny ale ten kluk, kdyz se mi neco stane tak ho daji k cizimu cloveku se kterym nema absolutne zadny vztah
!? A další dotaz za cos. pracovnici jdu az ve stredu.Musime byt manželé aby si mohl malho nezrusitelne osvojit??
Ahoj,já tohle také budu teď řešit,jen čekám až se s přítelem vezmem.
Osvojit si ho samozdřejmě může,ale musíte být manželé,a raději až půl roku po svatbě,oni to na úřadech neradí vidí když se to dělá hned ![]()
Budeš potřebovat souhlas Bio otce,a všechny možné dokumenty:od výpisů z trestního rejstříku až po výpis od pediatra.
Tady jsem to řešila:https://www.emimino.cz/…atbe-103778/
@Nedyna píše:
Ahoj holky, ctu tady presne to tema na ktere potrebuji odpovedet!! Taky jsem v situaci ze mam kluka a holcicku, rozvedena ziji s hodnym pritelem se kterym mam dite dalsiho chlapecka
! Byvali manzel ma zajem jen o holku nactiletou malímu je skoro 7 a opravdu si prijede vzit jen dceru cca 3-4× za rok.Maliho vubec absolutne ho ignoruje!! Tak se pritel rozhodl ze by si maliho osvojil!!Taky je mi to vuci malej hnusny ale ten kluk, kdyz se mi neco stane tak ho daji k cizimu cloveku se kterym nema absolutne zadny vztah
!? A další dotaz za cos. pracovnici jdu az ve stredu.Musime byt manželé aby si mohl malho nezrusitelne osvojit??
Můžu se zeptat proč malého ignoruje? Nemusíš odpovídaat jestli nechceš,ale jen je to divné,že o dceru má aspoň min.zájem a o syna vůbec,bych ho asi nakopala někam ![]()
Zrejmne proto ze kdyz se nam narodil 2 syn (spolecny s pritelem).Tak mu ten dnes 7 lety zacla rikat tati!! Kdyz jsem 2 syna cekala to bylo naposled kdy jsem mu rikala at si maleho bere ze pak zacneme ohledne mimina rikat „tati“! A malej se toho muze chytit a bude mu tak rikat!! On nic nereagoval a nereaguje dodnes!!
Ahojky řeknu ti asi co holky. Nechápu proč si chce osvojit jen jedno dítě. Taky bych řekla buď obě děti a nebo nic … nezapoměň: Kdo nemiluje tvoje děti, nemiluje ani tebe a je jedno zda je jen 1. nebo 5.!
Ale před 7.lety to bylo takhle: Manželé být nemusíte a miminku může být neomezeně 0-18let. Dojde se na matriku s „obouma tatínkama“ a tam se to přepíše na tvého partnera. Bio otc už nebude muset platit alimenty a když se rozejdete tak nový přítel(manžel) je bude muset platit i když není bio a nikde nebude mít odvolání.
Přeji hodně štěstí v životě:-)
@petula.bir píše:
Ahojky řeknu ti asi co holky. Nechápu proč si chce osvojit jen jedno dítě. Taky bych řekla buď obě děti a nebo nic … nezapoměň: Kdo nemiluje tvoje děti, nemiluje ani tebe a je jedno zda je jen 1. nebo 5.!Ale před 7.lety to bylo takhle: Manželé být nemusíte a miminku může být neomezeně 0-18let. Dojde se na matriku s „obouma tatínkama“ a tam se to přepíše na tvého partnera. Bio otc už nebude muset platit alimenty a když se rozejdete tak nový přítel(manžel) je bude muset platit i když není bio a nikde nebude mít odvolání.
Přeji hodně štěstí v životě:-)
Tak nevím jestli to někdy šlo takovýmto způsobem, ale pochybuju, o tom vždy musí rozhodnout soud a ne matrikářka. Takže musíte podat žádost k soudu, musíte být manželé a opravdu nejlépe půl roku po svatbě. Ohledně adopce jednoho z dětí jsem se tu jistě již dřív vyjádřila…
monika32: Ahojky - jsem to blbě pochopila u manžela se jednalo o osvojení a to stačilo toto
Nevím jak to bylo s ex ale teď musí platit i když bio otec není a nikdo (asi samotná matka) neví kde je a spíš ani kdo to je ![]()
Ale to je už na jiný příběh ![]()
Taky bych chtela aby si osvojil i dećeru ale tu si myslim ze ani soud neda kdyz si ji bere tak 3-4× do roka!! A maliho vubec!!A holky ruku na srdce vy jako maminy, by jste nechali maliho o kteryho jeho bio otec nema absolutni ale absolutni zajem jen tak na pospas, nedej buh aby se mi neco stalo tak ho daji k cloveku kteryho nezna nema k nemu vztah!! A podotykam malej je „mamánek“!On si prijede pro dceru a malej stoji u dveri a nic proste nic a neni mu blbi si vzit jen jedno dite!! S darkama k vanocum : mala (nactileta)si priveze a malimu nic, vite jak mi je!! Tak a ted kdyz si bere holku tak mam i jejich pouto pravne rozdelit a tomu neverim ze ji soud prizna priteli??!! No,napiste mi Vaše nazory rada si je prečtu a verte nikomu tuhle situaci nepreju!! ![]()
Já tě chápu a nijak neodsuzuji ![]()
Mám podobnou situaci,takže taky budem dělat osvojení,nebudu riskovat že se mi něco stane a dcerka by šlo k cizými člověku
Vážně tě naprostu chápu ![]()
@terezka24 píše:
Já tě chápu a nijak neodsuzuji
Mám podobnou situaci,takže taky budem dělat osvojení,nebudu riskovat že se mi něco stane a dcerka by šlo k cizými člověku
Vážně tě naprostu chápu
Jenom jedné ze sourozeneckého páru? Jinak přeci nikde není řečeno, že by šlo dítě k otci kterého nezná. Vždyť kdyby se něco nedejbože stalo, jsou tu i babičky a ty mají před takovým otcem který se nestará přednost ![]()
No jo ale ani jeho maminka s otcem nemaji o vnoucata zajem.Bydlime ve stejne vesnici s jeho rodiči a ty kdyz vnoucata vidi tak radeji otočí hlavu!! Maximalne je pozdraví a to je vše!!Pritel by rad i malou do osvojeni jen mam strach z ex!! A holky kdyz by dcera (15 let) chtela ,aby nesla pritelovo prijmeni a i by si ji taky nezrusitelne osvojil, bude vypovidat u soudu a bude soud jeji vypoved brat v uvahu?? Nebo i kdyz si ji bere 3-4× do roka proste zajem ma a neudela s tim soud nic?? !! Ale aby dodrzoval si ji brat pravidelne tak to ne!! ![]()
@Nedyna píše:
No jo ale ani jeho maminka s otcem nemaji o vnoucata zajem.Bydlime ve stejne vesnici s jeho rodiči a ty kdyz vnoucata vidi tak radeji otočí hlavu!! Maximalne je pozdraví a to je vše!!Pritel by rad i malou do osvojeni jen mam strach z ex!! A holky kdyz by dcera (15 let) chtela ,aby nesla pritelovo prijmeni a i by si ji taky nezrusitelne osvojil, bude vypovidat u soudu a bude soud jeji vypoved brat v uvahu?? Nebo i kdyz si ji bere 3-4× do roka proste zajem ma a neudela s tim soud nic?? !! Ale aby dodrzoval si ji brat pravidelne tak to ne!!
Pokud na ni platí a projevuje zájem, teda i kdyby nejspíš toto nedělal a NEBUDE SOUHLASIT, tak s tím nic neuděláte.. Bohužel a tím, že občas projeví zájem, tak ho o rodičovská práva soud nezbaví… ![]()