Otěhotnění 3 M po porodu

8.12.22 20:24

Otěhotnění 3 M po porodu

Ahoj holky, mám dotaz, už jsem obdobné diskuze přečetla, ale potřebuju ještě dodat nějaké pozitivní reakce od zkušených. :andel: Otěhotněla některá cca 3-4 měsíce po porodu? Jak jste zvládaly kojení, starání o kojence a těhotenství zároveň a to hlavní - situaci po porodu, tj. péče o novorozeně a roční mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
160
8.12.22 20:50

Já mám rozestup mezi dětmi trochu větší
Ale doporučuji mrknout na Facebook na skupinu Skoro dvojčata.
Tam najdeš, co hledáš. ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14778
8.12.22 21:04

Ja jsem teda otehotnela az 6 mesicu po porodu. Ale bylo to moje treti tehotenstvi. Pri narozeni terti dcery bylo starsim 15 mesicu a 3 a 1/4 roku. Tehotenstvi, kojeni i peci o deti jsem zvladala naprosto bez problemu. Ale to treti tehotenstvi bylo narozdil od druheho bez komplikaci. S kojenim jsem nemela problem nikdy. Holky se na sestricku moc tesily, nezarlily. Pri kojeni jsem si mohla hrat se starsimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
8.12.22 22:38

Já jsem s bratrem o 10,5 měsíce. Tedy otěhotnění po šestinedělí. Maminka to zvládla, jen tedy ani jednoho z nás v podstatě nekojila (80.léta). Bratr má nějaké nemoce, které ale pravděpodobně s odstupem mezi těhotenstvími nesouvisí. Je lékař. Ve vašem případě bych asi dávala hodně pozor na výživu a odpočinek, tělo je po prvním těhotenství vyčerpané. Já mám děti 3 po 2 letech a 2 měsících a po 2 letech a 7 měsících a dost mě to tělesně rozložilo. Byla jsem skoro 8 let buď těhotná nebo kojící, nebo obojí dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14778
10.12.22 15:48
@Betula píše:
Já jsem s bratrem o 10,5 měsíce. Tedy otěhotnění po šestinedělí. Maminka to zvládla, jen tedy ani jednoho z nás v podstatě nekojila (80.léta). Bratr má nějaké nemoce, které ale pravděpodobně s odstupem mezi těhotenstvími nesouvisí. Je lékař. Ve vašem případě bych asi dávala hodně pozor na výživu a odpočinek, tělo je po prvním těhotenství vyčerpané. Já mám děti 3 po 2 letech a 2 měsících a po 2 letech a 7 měsících a dost mě to tělesně rozložilo. Byla jsem skoro 8 let buď těhotná nebo kojící, nebo obojí dohromady.

Urcite je dobre tento aspekt nepodcenit. Ale take neni nutne se ho zbytecne desit. Muze to byt i uplne v pohode. Ja jsem poprve otehotnela presne pred 9 lety. Ted mam 4 deti (8 a 1/4, 6 a 1/4, za par dni 5 let a 21 mesicu), 9 let v kuse jsem stale tehotna a/nebo kojici (podruhe, potreti i poctvrte jsem otehotenla pri kojeni), nejmladsi dceru dosud kojim a nejspis jeste nejakou dobu budu. A nemam jediny telesny problem, co se tyce zmeny postavy, unavy apod. Jen je to nekdy narocne na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí