Otěhotnění po vysazení antikocepce Yaz

1581
23.1.14 14:34

otěhotnění po antikocepci Yaz

Ahoj,

ráda bych se optala, jak dlouho vám trvalo než jste otěhotněly po vysazení YAZu? Někde jsem se dočetla, že po této HA trvá rok až dva otěhotnět, díky poničené děložní sliznici. Budu ráda, pokud se podělíte, jak to bylo u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
23.1.14 14:51

Zkušenost s Yazem nemám, ale brala sem Minervu, která je údajně taky hroznej dryják a otěhotněla sem za dva měsíce bez nějakého snažení a počítání. Myslím že to je dost individuální, záleží jak dlouho bereš, jestli byly pauzy, jak se s tím srovnalo právě tvoje tělo atd… co ti řekla gyndařka na poničenou sliznici? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
23.1.14 14:54

No ještě jsem tam nebyla, tak nevím, zda ta má poničená je či není, musím se objednat, ale čekám až po ms. Ale docela mě to vystrašilo. Nechci rok až dva čekat. V prvním těhu to bylo za půl roku, ale to jsem nebrala yaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
23.1.14 14:58

@aklusim Dokud nevíš jak jsi na tom ty tak se vůbec nestresuj :) to, že někdo tu reakci má, neznamená že ji máš taky :mrgreen: taky sem toho před vysazením načetla milion a počítala že minimálně půl roku nemáme šanci, no tak jsme to neřešili a vyšlo to na první zásah :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
23.1.14 15:02

Nemyslím si, že YAZ je zrovna driják, každý to má jinak, někdo prostě vysadí antikoncepci a otěhotní další měsíc, někomu to trvá dlouho…to ti nikdo neřekne, ale nemá cenu se stresovat předem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
23.1.14 15:11

Ja brala Yaz a otehotnet neslo.Po roce snazeni mi nasadili clostilbegyt a zadarilo se.Ale nevim jestli to bylo antikoncepci. Prvni dite slo bez problemu. Kazda jsme jina a muze to byt u vas hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.1.14 15:26

Já brala Jeanine a Foxinet dohromady 7 let. Po vysazení jsem otěhotněla za měsíc a ještě navíc čekám dvojčátka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
23.1.14 16:01

Já jsem brala několik let Yadine a pak nějakou chvilu Yaz. Otěhotněla jsem následující měsíc po vysazení. Myslím si, že tohle je dost individuální a problém nemusí být jen u HA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
23.1.14 16:07

Děkuji Vám za názory a zkušenosti. Vím, že to je velmi individi, ale zajímala mě zkušenost maminek, které yaz braly i z toho postu, zda je pravda to, co jsem se dočetla. Jsem zvědvá, co mi řekne na gyndě, jak to u mě vypadá. Nějak to ale nehrotíme, to zase ne. Mrzelo by mě však, kdyby se u mě potvrdilo, co se píše. Ono je pak i problém to mimčo udržet…bóže, zkáza duševního zdraví ten internet :lol: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
23.1.14 20:51

@aklusim: aby ti pravdu rekla, tak ja jsem si myslela, ze to neslo kvuli te antikoncepci. Ale na gynde rikali, zeto antikoncepci neni. Ale to nikdo neprizna, ze by to tak mohlo byt. Ale je to jen ma domenka. Nedelej si z toho hlavu. Jak nad tim budes premyslet tak to nepujde. Vysad a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
25.1.14 13:01

Ahoj, ja jsem brala Yaz cca 3 roky, v cervenci jsem prestala a v prosinci bylo tehu :) Myslim, ze u kazdeho je to jinak, ale snad by nemel byt problem v HA. Naopak se myslim rikalo, ze Yaz je setrna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.14 14:30

Nevím, jaké máte zkušenosti Vy, ale já brala antikoncepci YAZ 4 roky, nikdy jsem s ní neměla problémy, nemohla jsem si na nic stěžovat, jenže před rokem se mi stalo, že jsem otěhotněla. Nemohla jsem tomu uvěřit, léky jsem brala pravidelně, nikdy jsem nevynechala a přesto. Můj gynekolog říkal, že se to občas stává. Šla jsem na potrat, který byl naštěstí zadarmo, protože důvodem bylo selhání HA. Po šestinedělí jsem dostala novou Nuvaring, antikoncepční kroužek, s kterým jsem měla velké problémy. Začalo to silnými migrény, kvůli kterým jsem nebyla schopná ničeho, chtělo se mi zvracet, viděla jsem rozmazaně a skoro se neudržela na nohou. Myslela jsem, že to přestane, ale bylo to ještě horší. Do toho se přidala hrozná bolest prsou a nohou. :roll: Absolutní nechuť k sexu - vše mi bylo nepříjemný a samotný sex bolestivý. Z mého sexuálního života se stala troska :roll: Dostala jsem novou antikoncepci (Katya), tak doufám, že snad bude klid. Nicméně… já už YAZu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
14.2.14 16:24

Hmm.. tak já dostala yaz jako šetrnější formu HA po Novynette a Lindynette, sice mi bylo dobře, ale po jejím vysazení problém s cyklem a teď už je to skoro rok a půl a těhotenství nikde… podle gyn jsem v pořádku, jen nepravidelné cykly. Kdo ví :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
28.2.14 17:11

@aklusim ahoj! já jsem brala HA skoro 20 let, Cilest a několik posledních let Yaz. podle mé dr. je Yaz jedna z nejšetrnějších HA (mám problém s vys. tlakem a migrénami, proto mi dr. napsala Yaz.) vysadila jsem ho a byla těhu v jednom měsíci. :D takže toho bych se nebála! ale určitě to je individuální. (moje těhu bohužel dopadlo špatně a o mimi jsme přišli, :andel: ale ptala jsem se všech dr. a HA na to vliv rozhodně neměla. spousta žen otěhotní během braní HA, když si zapomenou pilulku vzít a mají zdravé děti.) nestresuj se předem a hodně štěstí při snažení! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
1.3.14 19:02

Yaz jsem brala několik let, ani bych zatím nevysazovala ale byly mi zjištěny dvě mutace v genu, takže jsem musela. S antiko jsem měla menstruaci pravidelnou, ale na tu skutečnou přírodní jsem si musela po vysazení počkat skoro 5 měsíců. To byla radost :) a další už nepřišla protože jsem byla těhotná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí