Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hormonální antikoncepce je tak spolehlivá jako její uživatelka.
Jsou odychylky (antibiotika, průjem, zvracení…), které mohou účinky ovlivnit. Stává se to výjimečně a spíš proto, že to slečna nebrala důkladně. Ejakulace partnera bych se, pokud jste sví jediní sexuální partneři a nejste promiskuitní, nebála ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 a beru hormonální antikoncepci.. často si čtu, že holky/ ženy otěhotněly i přes to, že ji braly tak jak měly. Je to protože se do nich jejich partner udělal? Jak se to může stát.. já teď s nikým nejsem, ale zajímalo by mě to, jak je to možné a vím, že ani HA 100% není, ale myslím si, že pokud se ten kluk do ní neudělá, není šance otěhotnět. Děkuji za odpovědi
Ha není 100 pro ochrana.. Existuje mizivé procento selhání, vesměs selzou uživatelky při užívání.. Nebo je to podvod na chlapa.. Mě osobně asi selhání při brání jiných piluli? Nwm,.. Hodně let jsme noc nepoužívali a po nasazení ha se povedlo po cca 6 mesicich 🤣
Já HA užívala 8 let a neotěhotněla jsem přes ni.. Spíše se jedná o případy, kdy např. zapomeneš nebo užíváš antibiotika. Přítel ejakujoval v 99% souloží do mě..
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 16 a beru hormonální antikoncepci.. často si čtu, že holky/ ženy otěhotněly i přes to, že ji braly tak jak měly. Je to protože se do nich jejich partner udělal? Jak se to může stát.. já teď s nikým nejsem, ale zajímalo by mě to, jak je to možné a vím, že ani HA 100% není, ale myslím si, že pokud se ten kluk do ní neudělá, není šance otěhotnět. Děkuji za odpovědi
Pravděpodobnost že otěhotníš, když jí budeš brát, tak jak máš, je hoooodně malinká. Koukni do příbalového letáku co dělat, v případě průjmu, zvracení, zapomenutí atd.
To spíš budou holky co to zobou jak lentilky. Já ji brala 8let a těhotná jsem nebyla
No holky já vám nevím, ale já sem přes ha otěhotněla
prášky sem brala poctivě, antibiotika, prujem, zvracení taky nic
stát se to může, ale já sem třeba cítila, že mi antikoncepce nesedí, takže myslím, že to je taky důležitý faktor
![]()
Dobrý večer maminky, prosím vás pěkně nejspíše jsem otěhotněla přes antikoncepci. Až půjdu k Dr tak jak pozná ona že to je přes ha? Aby si byla jistá 😒 moc děkuji
Nemyslím si, že to nějak pozná. Jako já tak otěhotněla, ale normálně sem ji řekla že sem brala ha
dál už to neřešila
@Vic23 no tak uvidím, mě každý říká něco jiného že to Dr neřeší a nebo že berou krev tak jsem chtěla vědět více
Tak jakoby ona ti krev vezme tak nebo tak, ale mám pečlivou doktorku a prostě sem ji řekla že sem brala ha a cítila sem že mám ovulaci (chodila sem před tím k jiný a ta mě vůbec neposlouchala) no a ona mi vzala normálně krev a nějak to dál neřešila, jen říkala že nevidí důvod že by to mimi ublížilo a taky jsme zatím v 27tt a v pořádku