Otěhotnění s endometriózou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
19.8.18 17:40

Zdravím, asi přes dva týdny mě bolelo prsa, tak jsem si udelala test jeden jsem měla doma co ukazuje kdy asi došlo k početí tam bylo plus a 1-2 ale moc těm testům nevěřím tak jsem si sál koupit obyčejný a dělala jsem si dva oba vyšly takhle ja tam vidím ducha,ale zajímal by mě názor ještě někoho jiného děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
19.8.18 20:56

@Chlie je tam :palec: , držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.18 15:21

Ahojky holky,

čtu si tady diskuze a koukám, kolik nás je. Já se léčím skoro 10 let a k čemu bych tady chtěla přispět je něco málo k bylinkám a preparátům… Čtu tady řádky od vás všech a říkám si, že pár rad tady si myslím může více než pomoci ublížit. Kontryhel při endyně? Vážně? Holky, je spoustu případů, kdy vážně ubližoval (vytváří estrogen). Endo samo o sobě je estrogenová dominance s nedostatkem progesteronu. Je vážně dobrý ji krmit dál něčím, co estrogen vytváří??? To samé dělá jetel luční… Sama za sebe využívám pupalkový olej a Vitex (Drmek). Něco, co pomáhá doplnit progesteron. S bylinkama je to různý, každýmu sedí něco jiného a není nic konkrétního co by se dalo doporučit všem. Ale konkrétně kontryhel bych si nedovolila doporučit… Možná si přečtěte jiné příběhy jiných ženských, kdy nasekal maximálně paseku. Zároveň se doporučuje očista jater, jelikož je endyna dokáže taky pěkně zanést - tady klasika ostropestřec. V USA používají ženský progesteronové krémy a jsou s nimi spokojené, ale je docela maturita vychytat správnou dávku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
24.4.19 15:14

@cvana Ahoj jak ti endometriózu zjistili? Hysteroskopií nebo laparoskopicky přes břicho?
Moc děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.19 20:52

@ProsteZenska Určitě bych neriskovala kontryhel ani jetel. Mně kdysi bylinkářka léčila endometriózu směsí na cysty s obsajem kontryhele a cysty si rostly hodně vesele. Bolesti neskutečné.
Naopak dobré zkušenosti mám s pupalkovým olejem, drmkem (ten mi pomohl mimo jiné i na prodloužení velmi krátké luteální fáze), ostropestřcem, hlívou ústřičnou i vyššími dávkami vitaminu C. Určitě vitamin E. Myslím, že mi pomohl i Penoxal. Super je také vilcacora, akorát při ní prý nejde otěhotnět.
Ještě nemůžu zapomenout na změnu stravy, která mi podle mě pomohla úplně nejvíc - žádný lepek, sója a další fytoestrogenní potraviny (např. cizrna), mléko a cukr, kávu, alkohol a čokoládu. Výrazné omezení průmyslově zpracovaného masa. Když už, tak z nějakého domácího chovu a ne často. Vyřazovala jsem postupně, nebylo a není to lehké, ale účinek na endo se projevil asi 3 měsíce od vyřazení všeho zmíněného. A byl celkem velký.
Na progesteronové krémy slyším samou chválu a pokud bude potřeba a endo potvora se po porodu vrátí, asi to zkusím pořádně nastudovat a půjdu do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.19 15:00
@ProsteZenska píše:
Ahojky holky,čtu si tady diskuze a koukám, kolik nás je. Já se léčím skoro 10 let a k čemu bych tady chtěla přispět je něco málo k bylinkám a preparátům… Čtu tady řádky od vás všech a říkám si, že pár rad tady si myslím může více než pomoci ublížit. Kontryhel při endyně? Vážně? Holky, je spoustu případů, kdy vážně ubližoval (vytváří estrogen). Endo samo o sobě je estrogenová dominance s nedostatkem progesteronu. Je vážně dobrý ji krmit dál něčím, co estrogen vytváří??? To samé dělá jetel luční… Sama za sebe využívám pupalkový olej a Vitex (Drmek). Něco, co pomáhá doplnit progesteron. S bylinkama je to různý, každýmu sedí něco jiného a není nic konkrétního co by se dalo doporučit všem. Ale konkrétně kontryhel bych si nedovolila doporučit… Možná si přečtěte jiné příběhy jiných ženských, kdy nasekal maximálně paseku. Zároveň se doporučuje očista jater, jelikož je endyna dokáže taky pěkně zanést - tady klasika ostropestřec. V USA používají ženský progesteronové krémy a jsou s nimi spokojené, ale je docela maturita vychytat správnou dávku :-)

@Štrample obecná

Svata pravda, jsem rada, ze si nasla tuhle cesticku misto brani hormonu. :kytka: Stravu doplnujes spravne - u me to bylo vyrazeni masa krom ryb a bile mouky, ktera se bohuzel vzdy a vsude nepovede omezit, ale pokud to slo, stravovala jsem se bez ni. Zaroven stabilizatory, konzervanty - tomu jsem se vyhybala jak to slo. A ejhle povedlo se neco, na co doktor koukal jako z jara - jsem v sedmem tydnu :srdce: Ja vim, ze je to jeste brzka doba, ale uz tento pokrok ukazuje, ze vsechno tohle leceni ma neco do sebe a verim, ze to s prcickem dobojujeme dal :hug: Presne naj pises, chce to cas a ke vsemu dospet, pochopit co se od tebe chce a nerikat si, ze co dela jedna zdrava zenska je v poradku pro nas. Jsme citlivejsi na jidlo, zaneseni organismu a kdyz se tohle pochopi, tak se ty zazraky vedou a i my tu odmenu dostaneme :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.5.19 19:41

Ahojte zeny!
Muzu se k Vam pridat? :)
Endosku mi diagnostikovali kdyz se nam nedarilo otehotnet a skoncili sme v CAR-u. Netusila sem ze neco takovyho mam. Nicmene se to IVF-kem obeslo a na poprve nam vysel nas syn, ktery ma ted 4 roky. Po porodu bylo nejakou dobu dobre, a pak se to zacalo rozjizdet zase..formou bolestive menstruace. Z toho prvniho IVF-ka sme meli jeste dva lednacky tak sme je postupne oba transferovali, a nic, nechytili se. Od te doby se nam zhruba kazdy 3-4 mesice zadari otehotnet prirozene ale vzdycky to odejde samo po par dnech a dostavi se mrcha. Vypada to ze ted je ta endometrioza nejaka jina (nebo jinde). Predtim sem o ni nevedela, pred synem, a ted mam na vajecniku cokoladovou cystu velikosti delohy a nektery dny sotva chodim. Tak resi jestli me poslat na operaci nebo dalsi IVF. Uz mam z toho vseho v hlave gulas..myslela sem si vzdycky ze endoska jen brani otehotneni, tema toxinama co uvolnuje atd. Ale ted kdyz vim ze muzu i otehotnet sama a pak to odejde, sem zacala cist nejaky novy vyzkumy na tema toho ze je u zen s endometriozu pravdepodobnejsi i potratovost, a to o nejakych 80 procent skoro. Tak si tak rikam jestli by pak to IVF ko vubec melo znovu smysl? Ale zase bych radsi to, nez tu operaci..zeny moudre, mate nektera podobne zkusenosti?

Kacka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.20 04:04

Nadeje

Ahojky, tak tu čtu vaše příspěvky a rozhodla jsem se napsat, protoze i ja jsem hledala nedavno slova útěchy a nadeji. I mně navštívila endometrioza a pořádně me potrapila. Způsobovala mu celou řadu problemu. V polovině cyklu jsem začala spinit a spinila jsem az k menstruaci. Bylo to otrávne a neustale jsem nosila vlozky. Zkousela jsem vsechny možnosti lecby. Měla jsem endometriozu i na deloznim čípku, konizace mi nepomohla, po měsíci se mi to vrátilo. Doktorka mi doporučovala otehotnet. Moc jsme a manzelem chteli miminko, jenže… :,(. Pred endometriozou jsem 3 roky po sobe přišla o miminko. Nejprve spontánní potrat v 6 tydnu, pote v 15tt přerušení kvendimetriozu vade neslučitelné se zivotem a potom biochemicky potrat. Pred potraty jsem poradila
nasi úžasnou holcicku, za kterou jsem vdecna. S manzelem jsme si rekli, ze to zkusime naposledy a uvidime, už jsem po tech potratech neměla ani silu ani viru. Kvuli dovolene v zahraničí jsem si nechala předepsat prasky na oddaleni menstruace a musim říct po mesicich staleho spineni jsem mela poprve cyklus bez spineni. Po vysazeni jsem odmestruovala a zacali se s manzelem snažit a stal se asi zazrak a ten mesic jsem otehotnela. V sestem tydnu jsem kvuli endometrioze zacala krvacet, cekala jsem zase spatny konec, ale mimisek to zvládl a dnes jsem v 35 tt, hrozí mi od 27 tt predcasny porod, ktery je sice na spadnuti, ale podařilo se. Přeji vám úspěšné otehotneni a hlavně viru v to, že vsechno je možný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.20 04:11

Omlouvam se za časté překlepy, ale jak to pisu na telefonu, tak se mi slova casto přepisují a nevsimnu si toho.

• Citovat
  • Upravit
9.3.20 06:29
@Anonymní píše:
Ahojky, tak tu čtu vaše příspěvky a rozhodla jsem se napsat, protoze i ja jsem hledala nedavno slova útěchy a nadeji. I mně navštívila endometrioza a pořádně me potrapila. Způsobovala mu celou řadu problemu. V polovině cyklu jsem začala spinit a spinila jsem az k menstruaci. Bylo to otrávne a neustale jsem nosila vlozky. Zkousela jsem vsechny možnosti lecby. Měla jsem endometriozu i na deloznim čípku, konizace mi nepomohla, po měsíci se mi to vrátilo. Doktorka mi doporučovala otehotnet. Moc jsme a manzelem chteli miminko, jenže… :,(. Pred endometriozou jsem 3 roky po sobe přišla o miminko. Nejprve spontánní potrat v 6 tydnu, pote v 15tt přerušení kvendimetriozu vade neslučitelné se zivotem a potom biochemicky potrat. Pred potraty jsem poradila
nasi úžasnou holcicku, za kterou jsem vdecna. S manzelem jsme si rekli, ze to zkusime naposledy a uvidime, už jsem po tech potratech neměla ani silu ani viru. Kvuli dovolene v zahraničí jsem si nechala předepsat prasky na oddaleni menstruace a musim říct po mesicich staleho spineni jsem mela poprve cyklus bez spineni. Po vysazeni jsem odmestruovala a zacali se s manzelem snažit a stal se asi zazrak a ten mesic jsem otehotnela. V sestem tydnu jsem kvuli endometrioze zacala krvacet, cekala jsem zase spatny konec, ale mimisek to zvládl a dnes jsem v 35 tt, hrozí mi od 27 tt predcasny porod, ktery je sice na spadnuti, ale podařilo se. Přeji vám úspěšné otehotneni a hlavně viru v to, že vsechno je možný.

Budu ti držet palecky až do konce ať vše dobře dopadne. :palec: Ja jsem ted 37+5 a podle ivf 36+6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.9.22 14:55

@bisonka Ahojky, také se přidám. Endometriozu mám také, teď po 8 měsících jsem vysadila prášky s tím, že se uvidí zda to vyjde. Takže snad se povede a celé podělané endometriozy se zbavíme holky 🙏🏼 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí