Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Zhruba před 2 dny mi kolem stolicky dole otekla dáseň.. Vůbec nevím od čeho to muže být. Zub jako takový nebolí, ale ta dáseň kolem a pod zubem teda ukrutně ano. Byla jsem před měsícem u zubaře na prohlídce, kde mi delal všechny RTG dokonce i CT a nikde jsme žádný problém nemela, tak je mi divné, co to muže být? Jediné mne napadlo odřené od jídla..? Je to citlivé na studené ta dáseň.. Když si dáseň zmacknu tak boli, i pod tím zubem..
Nema prosím někdo zkušenost? Napadlo mi zkusit herbadent..
Beru ještě antibiotika, protože jsem chytla angínu.. tak si snad říkám, ze žádný zánět by ani být neměl, ne?
Předem dekuju!
Prikladam fotku, jelikož to popsat vážně neumím.. červený otok se táhne ještě více dolů a přijde mi, ze níže ( to už není na fotce) mam malou boulicku..
Proč bys nemohla mít zánět dásně ze špatně čištěných zubů? Se mi to stává, když flákám čištění s mezizubními kartáčky. Toto mi ale spíš připadá jako poranění.
Cas od casu se mi to taky stane, taky bud když fkakam čištění, nebo se poranim jidlem ( treba se blbě škrábnu treba hodně opečenou topinkou
).
Par dni dobre cistit, používat ústní vodu a zase je to dobrý ![]()
Vypadá to na drobný poranění něčím horkým, jídlem, nebo jen špatným čištěním, za pár dnů to bude pryč. Je ale dobře, že se strachuješ a je vidět, že nejsi žádné prase a nemáš zoubky na háku. ![]()