Oteklé nohy v 5. týdnu těhotenství

6703
21.4.13 18:14

oteklé nohy v 5 tt

Ahoj holky.
Mám velkou prosbu. Jsem teprve v 5tt a už mám problém s nateklými nohami. Kotníky z vnitřní strany vůbec nemám, vnější ještě tak nějak jo. Ale bolí mě stehno vnitřní strany. Tak nevím jestli to nevypadá, že by se mohl dělat křečák. Ještě kolem kolen je to nateklé. Ale ty nateklé kotníky, to je děs. Tak nějak to i pobolívá, lehce. Beru prášky na tlak, teď Dopegyt, tak nevím jestli to nemůže být i z toho. Můžete mi někdo poradit co s tím, a nebo jestli s tím máte někdo zkušenost? V takhle ranném stádiu těhotenství? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35995
21.4.13 18:20

K doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.4.13 18:24

No asi tam budu muset zajít. Jinak asi nezjistim co a jak. Jen mi prostě přijde divný, že by ty otoky byly tak brzo, když všude v diskuzích holky píšou že je mají až po 30tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
21.4.13 18:25

@prdelka184 No, jestli máš vysoký tlak a otoky nohou, taky bych mazala k doktorovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.4.13 18:32

No teď tlak už mám dva roky léčený, takže je v normě. S lékama. Ale koukala jsem že v tom Dopegytu je v příbaláku napsáno jako nežádoucí účinky i otoky. Ale je fakt, že to mi asi řekne doktorka. Aspoň obvoďačka, když mi je předepsala. Mohla by snad něco o tom vědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
21.4.13 19:06

@prdelka184 může to značit hustou krev, což je problém.. vem si anopyrin nebo acylpyrin protect ten můžeš…navštiv raději hematologii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
21.4.13 19:43

Holky, já jsem taky 5tt a nohy mám oteklé, no hrůza..ani kalhoty jsem si nemohla oblect..ale jsem prostě zavodněná, přepila jsem to a už mám dva dny pokoj.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.4.13 19:54

Jak to myslíš žes to přepila? :-) když jsi zavodněná, přebytek vody by asi měl vadit, nebo ne?

@MirkaO píše:
Holky, já jsem taky 5tt a nohy mám oteklé, no hrůza..ani kalhoty jsem si nemohla oblect..ale jsem prostě zavodněná, přepila jsem to a už mám dva dny pokoj.. :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.4.13 19:56

@len22 zkusím ty léky, ale musím si je zítra pořídit v lékárně… doma bohužel nemám. Myslíš že na hematologii by mi řekli něco víc? Chodila jsem dávat krev na transfuzku a nikdy nebyl problém… ale nikdy neříkej nikdy.. člověk nikdy neví co se všechno nabalí… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
21.4.13 20:27

@prdelka184 je to tvoje první těhu? na tranfuzce to mohlo být v pořádku, tam tohle moc neřeší, navíc v těhu houstne krev-to je přirozený jev, jen se k tomu nesmí přidat nějaký problém..zeptej se obvodního, popřípadě gynekologa, nevím jestli tě na tu hematologii vemou bez doporučení…já třebas mám mutaci trombofilního genu zjistil mi to gyndař a tak budu potřebovat ředit krev v těhu abych nepotratila, má to dost holek…ale tyhle testy se normálně nedělaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.4.13 20:36

@len22 jo jo, první těhu.. Tak jsem z toho nějaká vyjevená:-) No bojím se toho, že když řeknu na gyndě, o mých otocích, tak jsem hned doma na neschopence.. to bych se doma asi zbláznila.. ráda bych chodila ještě chvilku do práce.. zkusím se zeptat obvodní, co mi na to řekne. A ty už nějakýho svištíka máš? v kolikátém jsi tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
21.4.13 20:44

Hele raději se zeptej, první trimestr je hodně důležitej! Já právě v 7tt potratila :,(, ale přesný důvod se nezjistí, možná to bylo tou krví…držím pěstičky ať máš bezproblémové těhu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.4.13 20:47

@len22 tak to je mi líto, že to takhle dopadlo :,(. zítra, maximálně v úterý k doktorce vlítnu ať je všechno v pořádku. snad to bude všechno v pohodě.. člověk už taky není nejmladší, tak o to hůř to pak všechno kolikrát probíhá. děkuju ti za radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1547
22.4.13 03:34

@prdelka184 je to zvláštní, ale je to tak.. když si to najdeš na internetu, tak to pišou všude.. prostě jsem začala víc pít vodu a ta se přestala zadržovat v těle..raději si to „odčůrám“ než mít nohy jako konve :lol: a ještě jsem brala nonsalt, ale nevím jestli se to může i v těhu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
22.4.13 09:34

@MirkaO tak to je fakt dobry s tim pitim. Jenze ja vypiju dost vody bez bublin, nekdy 2, nekdy 2,5, nekdy 3 litry. Tak nevim jestli pit jeste vic. Aby to spis nebylo na skodu. Jednou jsem vypila neco pres 4 litry a ledviny nestihaly. Na nohy jsem se sotva postavila. Ale kazdej jsme jinej. Na nekoho pusobi to, na nekoho neco jineho. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí