Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 37+6 a před půl hodinou mě začalo hodně bolet břicho při každém pohybu, nádechu. Né podbřišek, ale jakoby celé břicho, těžko se to popisuje, je to tak trochu jak křeče po běhání, malá se dost hýbe…žádné tvrdnutí, zátka nebo plodová voda, prostě jen ta silná bolest. Kontrakce to nejsou - myslím, jsem prvorodička
Nedokáže mi někdo poradit, co by to mohlo být?
Jeď k doktorovi, tady asi nikdo nemá on-line ultrazvuk, že by se Ti kouknul do břicha.. Před porodem většinou břicho bolí jako při MS, můžou se přidat bolesti v kříži.
Neprovozovala jsi nějakou náročnější činnost předtím? Nenatáhla ses nějak blbě? Já měla poměrně silné bolesti před třetím porodem a zřejmě to byla kombinace sebemenší fyzické námahy a natahujících se vazů dělohy, nemohla jsem nic, jen ležet a čekat, až to přejde, celkem hnus.
Gladys: chodila jsem asi hodinu po obchodě, taky mě napadlo, že se třeba malá nějak napolohovala, při té mé chůzi…ale nic náročnýho jsem nedělala. Díky za reakci! Uvidím, jestli to bude přecházet.
Mě takhle divně a netypicky bolelo břicho skoro celý den a večer z toho byl fofrporod. Nebyly to typický kontrakce, v podstatě to skoro pořád bylo cítit jako slabá bolest celého břicha. Malá se pořád dost hýbe? Nezkusíš radši zavolat do porodnice a zeptat se?
Teď jsem volala do porodnice, řekli mi co jsem předpokládala, že mám dojet, že to může být cokoli…já vím, že může a je velmi těžké radit. Děkuju, bolí to stále jak čert, na bok si vůbec nemůžu lehnout, protože se mi mimi sveze a to je nedatelná bolest. Když si břicho podpírám, tak je to lepší. Tak se chystám do porodky a uvidím. Děkuji
Já bych tedy asi raději jela do porodky ![]()
Ale mě se radí no. Mě taky furt někde bolí břicho, pořád jezdím po doktorech, na pohotovosti už 3× a naštěstí z toho pak nikdy nic nebylo. Prý jen velmi citlivá děloha a rozestouplá spona. A to jsem již druhorodička a stejně stále tápu ![]()
@elnido v 38.tt se hodina chození po obchodě rozhodně považuje za zvýšenou námahu. Běžná námaha je otočit se v posteli na druhý bok ![]()
Já bych nikam nejezdila, snažila se najít polohu, která mi vyhovuje a vyčkávala. Nebo teda můžeš dt vanu, klasika, ale mě to tehdy nepomáhalo, jen dočasně v té vaně, jak se mi břicho nadnášelo vodou, tak trochu úleva a po vylezení jsem byla tam kde předtím
Tyto bolesti mám už asi měsíc. Hrozná bolest podbřišku, tlak na spodek a bolest břicha hlavně při chůzi. Pokud tě to uklidní, tak jeď.
Tak jen hlásím, že odjezd do porodnice se nakonec nekonal, postupně mě bolest břicha přecházela a asi to byl žaludek a jak mimino kopalo okolo sebe, tak to bylo 100× horší. Uff, děkuju všem za rady!