Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V okolí jen slýchávám „fňukaní“, aby těhotenství konečně skončilo, že je to dlouhé i na internetu to hodně čtu. Ale já mám opačný „problém“, já si těhotenství neskutečně užívám, líbí se mi jak mám velké bříško, že celá zářím, že do mě kope prcek, opravdu těhotenství zažívám jako svoje nejkrásnější období a nějak se nedokážu smířit s tím, že za 5 týdnů mi tohle nádherné období končí. Máte to taky některá? A jak se s tím smířit?
@štastná těhotná měla jsem to úplně stejně. Moc jsem si to užívala a teď stále doufám že si to ještě někdy užiju ![]()
Ahoj, já jsem sice teprve v půlce, ale nedá mi to nenapsat. Je to zvláštní
Teda já si těhotenství taky užívám, mám ho pohodové a jsem šťastná, ale zároveň se těším, až se malá narodí a budu jí držet v náručí. Ale nemám to ani tak, že bych chtěla rodit hned zítra, to ne. Prostě si to teď taky užívám, ale po porodu to určitě bude zase něco nového a krásného, určitě ještě víc než těhu
Budeš mít své miminko u sebe a budeš mu moct svou lásku hned předávat. A třeba to není poslední těhotenství a uteče to jako voda a budeš se těšit z nového
.
Když se budeš snažit a hodně jíst, tak si bříško zachováš i po porodu
Jinak já byla ráda za to, že místo břicha mám mimino a konečně jsem si mohla zavázat boty ![]()
Nas prcek uz ma 7 mesicu, ale v tehotenstvi jsem to mela jako ty. Pohoda, spokojenost, uzivani si.
Smirit se s tim budes muset, jednou ven musi ![]()
Jinak ja mam pocit, ze to „fnukani“, aby uz to skoncilo prichazi vetsinou az tak posledni 2-3 tydny. K tomu ja jsem nedosla, protoze se maly narodil o 2 tydny driv, takze jsem si fakt jenom uzivala.
Ved si to co najskor zopakujte a mate vsetky po probleme
v tomto su neobmedzene moznosti skoro, ked si trufate na vela deti mozete si to obdobie uzivat niekolkokrat
a obdobie po narodeni babatka je sice mozno tazsie, ale tiez nadherne ![]()
@sieta.m píše:
Jinak já byla ráda za to, že místo břicha mám mimino a konečně jsem si mohla zavázat boty
Joo, tak funění u zavazování bot mi opravdu chybět nebude ![]()
Já si těhotenství taky užívala plnými doušky, pohoda, skoro žádné starosti a líbilo se mi jak mi každý čučel na pupík a vyptával se
. Už půl roku je bříško pryč a těším se s krásné zdravé dcerušky a užívám si to ještě víc než v těhotenství, sice víc starostí a únavy ale pro mě jsou to takové milé starosti (většinou
)pak na to budu ještě ráda vzpomínat. Chtěla bych časem ještě jednoho rošťáka ale to těhotenství už nebude taková pohoda jako u prvního, přece jen se budu muset starat ještě o dcerku a ne se jen válet a kynout
.
Tak to já jsem si taky docela užívala, ale posledních 6 týdnu mi bylo tak ouvej (do té doby jsme ani nevěděla, že jsem v tom), že jsem ho chtěla už mít venku a to jsem ještě 15 dní přenášela. Spíš než mě chybí pupek partnerovi. Teď mě občas pohladí po tý plácačce co mi zbyla po porodu a ptá se, kdy bude už ta Nella. Nebude. ![]()
Já si to taky užívám, strašně to uteklo a utíká, ale já nechci konec spíš z důvodu že se bojím porodu a jak to zvládnu…
takhle se mi to líbí, pohyby, žádný obtíže nemám až na pálení žáhy
a celkově je to fajn, špulit si venku břicho ![]()
@štastná těhotná já jsem to měla taky-čím dýl jsem byla těhotná, tím šťastnější jsem se cítila, žádná omezení jsem si nepřipouštěla, prostě všechno to patřilo k tomu požehnání, na které jsem se pěkně načekala. Takže rozhodně nejsi jediná, je to dobře a normální. Ale až se mimi narodí, tak to bude taky nádhera
, život dostane zas jiný rozměr a dlouho nebudeš mít čas moc nostalgicky vzpomínat, spíš si jen občas povzdechneš, že by nebylo špatný, aby se zas na pár hodin zavřel do břicha ![]()
Pro mě to bylo nejkrásnější období
Byla jsem neskutečně štastná, připadala jsem si krásná ![]()
Ale poslední týdny už jsem chtěla porodit, ne pro to, že bych se cítila špatně, ale už jsem chtěla mít miminko u sebe.
Jo, a já se těšila i na porod ![]()
První jsme si užívala přesně tak. Ale druhý je teda teď ke konci horší, vzhledem k tomu, že mám doma 18m divošku. Na jednu stranu se těším až to skončí a na druhu si řikám že by tam malý mohl ještě tak půl roku vydržet, aby malá byla větší ![]()