Oteklé nohy v 5. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6703
22.4.13 09:39

Holky, tak jsem rano naklusala k doktorce. Samozrejme tam byl nejaky zaskok dr. Pripadala jsem si, ze si vymyslim. Nakonec mi nohy prohmatala a pry by to mohlo byt od zil. Na to, ze me boli cely nohy a ty otoky na kotnikach, vubec nereagovala. Napsala mi kompresni puncochy na lytka. Vubec ji nezajimalo ze mam otoky i nad kolenem. Jo a ze si mam koupit lioton a mazat a mazat. No lioton by tehotny nemely. Takze des bes. Jen koukam ze me ceske zdravotnictvi neustale prekvapuje. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
22.4.13 22:18

@prdelka184 A tlak změřila? Byl OK? Můžu se zeptat, kolik Ti je let a kolik vážíš? Myslím, že na hematologii by ti nic nového neřekli…tohle musí řešit obvoďák a gyndař. Sama jsem hematolog :-) Ale pokud je tlak OK, nemáš bílkovinu v moči a máš v pořádku jaterní testy, tak to budou otoky „normální“ a nebude potřeba, abys byla doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
23.4.13 07:53

@Ještídek tlak byl ok 120 na 80. A moc byla dobra. Jaterni testy nevim, krev mi nebrala. Jeste jsem odpoledne mluvila s nasi magistrou v lekarne a ta mi rekla, ze zadne gely mi neulevi. Ze pomuzou opravdu jen ty puncochy. Ze to urcite bude kombinace tehotenskych hormonu a tech leku na tlak. Takze to tak mozna bude. Tyjo, a to zacinam teprve 6tt. To si uziju. :-). je mi 32 let, mam 168 vysku a cca 82kg. Vim, ze mam nekolik kg navic, ale lecim se taky euthoryxem na sz. Takze pribiram snad i jen z toho ze se podivam na jidlo. :-(. Vubec se neprejidam. Tak holt budu muset bojovat a prezit ty otoky. :-). Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
23.4.13 14:45

@prdelka184 Tak to bude opravdu k lékům a váze. Snad pomohou ty punčochy - teď teda je teplo, ale budeš si muset na ně zvyknout :-) Lepší, než nemoct pokrčit nohy. Tak držím palce, takhle to vypadá, že je opravdu všechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
23.4.13 15:26

@Ještídek no dnes uz je mam od rana a docela jsem rychle privykla. Tak to snad bude v pohode. :-). nejak to budu muset vydrzet. Tech nekolik mesicu. :-) Diky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
23.4.13 17:18

Jeste se zeptam, je to normalni, ze ty otoky tak jakoby na pohmat boli? A taky kdyz mam otoky i na vnitrnich stehnech, tak jsou mi lytkove kompresni puncochy asi k nicemu co? Nemela bych mit ty vysoky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
23.4.13 21:42

@prdelka184 Bolavé otoky jsou normální, kůže a podkoží se natahuje, tak bolí…měla bys mít vysoké, i kvůli tomu, že ty lýtkové zaškrcují nohu v podkolení, což není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
24.4.13 06:36

@Ještídek ja jsem si to myslela, ze ty lytkove nebudou prave orechove. Tak musim pokoupit ty vysoke. Diky moc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
24.4.13 22:34

@prdelka184 Určitě…dělají různé stupně komprese, tak vyzkoušej…kdyžtak na ten nejvyšší stupeň je potřeba lékařský předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
3.6.15 19:14

Obnovuji diskuzi, jsem 17.tt, dnes mi hodně natekly nohy a celkem i bolí. Piju hodně, žádné léky neberu, mám zvýš. srážlivost krve, krev si neředím, ale jsem pod dozorem, chodím pravidelně na krev a vše je v pohodě. V práci sedím celý den na zadku u počítače, ale snažím se sem tam procházet a dělám různé cviky, jako kroužím nohama v kotníku, kolenu, protahuju si nohy atd…vím, že nejlíp zjistí dr. co to je, ale já nechci zbytečně plašit, tak se ptám nejdřív tady, jestli jsou otoky běžné už v 17 tt. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
6.6.15 14:23

@Ale85 ja otoky mela mnohem driv nez v 17tt. Ale dr mi rekl, ze to muze byt tim, ze beru leky na vysoky krevni tlak. A kombinace tehotenskych hormonu. Je mozny, ze tim ze sedis hodne v praci, tak otikaji. Ja v praci celkem behala, porad na nohou 10 hodin denne a vecer jsem je mela jako koule. Radsi urcite rekni doktorovi at na nohy mrkne. Bude to jistejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí