Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
prosím poraďte mi nějakou zajímavou hračku - ne příliš velkou, aby se s ní dalo i cestovat - u které se dají otevírat a zavírat dveře, dvířka nebo nějaká „udělátka“
, nejlépe na různých stranách. Malý miluje otvírání, dokáže si vyhrát s autíčkem, kterému se otvírají dveře hrozně dlouho, což je super třeba v autě, ale chtělo by to něco nového…
(je mu 18 měsíců)
Moc díky za rady ![]()
No a jak reaguje na „zastrkávání“? Napadla mě taková plastová kostka velikosti asi 15×15×15 centimetrů, bývá myslím žlutá nebo oranžová, no a má otvory - kruhový, čtvercový, trojúhelníkový… A do každého otvoru jde zastrčit umělohmotná kostka odpovídajícího tvaru. Tuhle jsem ji zase viděl v hračkářství, ale už si nepamatuju, jestli v TESCO nebo jinde…
Jinak bych poradil skládací autíčka MONTI SYSTEM, ale u těch jsou drobné díly a on by je mohl spolknout nebo vdechnout… Na MONTI SYSTEM je asi ještě malý.
Vybavila se mi trouba pro barbíny, kam jsme zavírali křečka
… no nebo pak počkat až na adventní kalendář, ne?
Nejbezpěčnější bude asi to autíčko … nebo zaklapávací mobil (véčko), vkládačky … bohužel asi nic konkrétnějšího lepšího nikoho nenapadá ![]()
Já bych se přikláněla ne k umělím,ale ke klacickým kovovím modelům autíček.U nás v hračkářství je mají,ale bývají docela drahé.
Díky všem.
Vkládací hračku máme, ta ho taky baví, ale otvírání vede.
Autíčka máme vesměs kovové modely, jelikož tatínek je vášnivý obdivovatel určitých modelů..¨. ![]()
Nakonec jsme to vyřešili myslím skvělým a velmi levným způsobem:
postavila jsem mu z Lega Dupla domeček, který má zavírací okna, dovnitř do oken jsem dala zvířátka, přidělala z boku mini tobogán, kudy posíláme autíčka a ještě navíc je tam prostor pro parkování uvnitř.)
Moc díky všem a ať jsou dětičky spokojené a hlavně zdravé! ![]()
Jinak Monti System jsem vůbec neznala (máme první holčičku.), ale je to úplně super, už se těším, až do toho doroste… Bude to určitě bavit jeho i tatínka:)