Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
zakládám diskuzi, protože by mě zajímal názor ostatních (třeba i z oboru), určitě nechci nikoho nějak urazit nebo tak… Ale dneska jsem četla článek o tom, jak nejsou lékaři pro děti a jak je situace kritická, viz:
https://www.seznamzpravy.cz/…-vzit-220708
Přijde mi to fakt smutné, ale když nad tím tak přemýšlím, jakou otevírací dobu mají vaši pediatři? Protože ta naše má kromě pondělí, skoro každý den od 8 do 11, v pondělí má déle. Ve čtvrtek má dokonce otevřeno jen od 13:30 do 16, tedy 2 a půl hodiny. To samé ale i moje praktická, i můj gynekolog. Pak se potřebuji objednat a je to strašný problém, že není kdy, čekací doba taky hrůza…
Říkám si, že chápu, že práce doktora asi není žádná pohádka, ale přeci jen, při kritickém nedostatku pediatrů, když už rodiče jsou opravdu zoufalí, proč nemají ti pediatři delší otevírací dobu? Když to řeknu blbě, každý má přeci pracovní dobu alespoň 6-8 hodin denně.
Není také problém v tomto a nebylo by potřeba to měnit? Samozřejmě s adekvátními příplatky.
Děkuji za názory!
Naše doktorka má od 7 do 14:00 každý den. Jen pátek má do 12.
Naše doktorka má od 9 do 16, zbytek je na telefonu i o víkendech a svátcích. Je sice soukromá, ale neměnili bychom.
Jeden důvod je ten, že slouží i v nemocnici. A druhý důvod je vícero ordinací. Naše lékařka má taky každý den “jen” dvě hodiny. Ale za den takhle obslouží ještě dvě ordinace v dalších dvou vesnicích. Pro mě to je fajn, můžu si běhen týdne vybrat, jestli k ní chci jít ráno nebo odpoledne a nemá přecpaný čekárny.
A ty si myslíš, že reálná ordinační doba = počet za den odpracovaných hodin? Třeba naše pediatrička má každý den taky ordinaci pro nemocné jen cca 2-3 hodiny. Pak má stejnou dobu různé prevence a mimina, očkování atd., pak nějakou hodinku dvě chodí za pacienty domů a v práci je reálně déle, než 8 hodin, protože papírování se taky samo neudělá..
Naše má od 7 do 11,ale vím, že pracuje i v nemocnici(párkrát jsme na ni narazili na pohotovosti).
Záleží odkud jste. Naše doktorka u nás na vesnici taky pracuje pár hodin, pak ale přejíždí do dalších 3 vesnic. Takže pracuje celý den. Nebo se může jednat o doktora v důchodu, který už má kratší úvazek.
V pondělí a v utery od 7 do 14, ve středu od 9 do 14 (asi), ve čtvrtek od 11-16, v pátek od 7 do 12. K tomu má rozdělené dny po zhruba 2 hodinách na prevence, kojence a nemocné. ono ordinační doba se nerovná času, kdy tam doktorka sedí. Přijde mi to dostatečné.
@Gabiiinka jak už tu několikrát padlo, víš na 100% že dělá JEN tu vaši ordinaci a nic jiného? A druhak, třeba ji stačí/potřebuje dělat méně. Jinak toto smeruj na Ministerstvo zdravotnictví a školství.
Jenže ona může mít i ordinaci jinde, práci v nemocnici, někdy musí vyřídit administrativu, může mít vyhrazený čas pro telefonické konzultace, může chodit po pacientech doma atd. Ty hodiny, co si „odsedí“ v ordinaci určitě nejsou její celá pracovní doba
Nevím už, jakou otvírací dobu má naše doktorka, funguje přes mobil a Medevio, ve čtvrtek mívala od 12 - 14, ostatní dny ráno ![]()
@Jahru píše:
Jenže ona může mít i ordinaci jinde, práci v nemocnici, někdy musí vyřídit administrativu, může mít vyhrazený čas pro telefonické konzultace, může chodit po pacientech doma atd. Ty hodiny, co si „odsedí“ v ordinaci určitě nejsou její celá pracovní doba
dětská doktorka chodící po pacientech doma? to asi fakt ne,
to snad existovalo naposled před 60 lety
@stinga píše:
U nás ano. Chodí k novorozencům propuštěným z porodnice.
@stinga píše:
určitě to není 60 let, spíš tak 20, u nás doma tehdy byla.
@stinga píše:
Naše chodí, minimálně 3× týdně. K novošům povětšinou.