Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pikola píše:
Tak záleží kolikátý jsi týden
To jsem zapomněla udat, jsem 38+2. Prej zkrácený a mekky čipek. Prý se to pomalu připravuje. A v případě, že neporidim tak mi udělá v termínu hamiltona. Tak jestli až přestanu špínit zda si můžeme s přítelem užít naposledy nebo to raději nechat být ![]()
@Anonymní píše:
To jsem zapomněla udat, jsem 38+2. Prej zkrácený a mekky čipek. Prý se to pomalu připravuje. A v případě, že neporidim tak mi udělá v termínu hamiltona. Tak jestli až přestanu špínit zda si můžeme s přítelem užít naposledy nebo to raději nechat být
Tak přinejhorším porodíš, co jiného by se mělo stát, sex není škodlivý
Jsi v podstatě termínu, sexovat můžeš, pokud ti to lékař kvůli nějakému problému nezakázal. Otevření samo o sobě v tomhle tt už nevadí. K tomu hamiltonu ti říkal nějaký důvod, proč by ho lékař chtěl dělat?
@Popokatepetla píše:
Jsi v podstatě termínu, sexovat můžeš, pokud ti to lékař kvůli nějakému problému nezakázal. Otevření samo o sobě v tomhle tt už nevadí. K tomu hamiltonu ti říkal nějaký důvod, proč by ho lékař chtěl dělat?
No on se ptal jak se mi dari, rikam ze dobre ale ze se bojim prenaseni a mam casto bolest bricha a on mi navrhnul pak toho Hamiltona abych ho mela v terminu a ve 40 tydnu, ze kdyz se to nerozjede driv ze ho s mym souhlasem udela. A nic ohledne sexu nerikal tak prave nevim a ja se na to zapomela zeptat ![]()
No, přenášení… Přenášet ale třeba týden, deset dní po termínu je v pohodě. Skutečný termín je dva týdny před daným datem a dva týdny poté, aspoň pokud je mi známo… To mi přijde Hamilton „na datum“ dost zbytečný, předčasný… Na tom není čeho se bát, ne?
Jinak mě kdysi tvrdili, že sex je naopak žádoucí, že to může napomoci rozjetí porodu…
Nám říkala porodní asistentka na předporodním kurzu, ať v termínu sexujem klidně každý den, když to zvládneme. Ničemu tím neublížíš, právě naopak, sperma obsahuje prostaglandiny, které umí porod vyvolat, když už je dítě ready jít na svět. ![]()
Jasně že můžeš já byla otevřena měsíc..do Hamiltony bych už nesla mě ho dělali 39+2
@elibro píše:
No, přenášení… Přenášet ale třeba týden, deset dní po termínu je v pohodě. Skutečný termín je dva týdny před daným datem a dva týdny poté, aspoň pokud je mi známo… To mi přijde Hamilton „na datum“ dost zbytečný, předčasný… Na tom není čeho se bát, ne?Jinak mě kdysi tvrdili, že sex je naopak žádoucí, že to může napomoci rozjetí porodu…
Tak me rekl, ze kdyz budu chtit tak to udelame v tom 40tt. Jinak mam vse v poradku
11.3. bysme ho pripadne udelali akorat on muze zabrat a nemusi no ![]()
@wendeleen píše:
Nám říkala porodní asistentka na předporodním kurzu, ať v termínu sexujem klidně každý den, když to zvládneme. Ničemu tím neublížíš, právě naopak, sperma obsahuje prostaglandiny, které umí porod vyvolat, když už je dítě ready jít na svět.
Ja se spis bala, ze kdyz budu otevrena, zda by to nevadilo, pac pritel vysiluje ze by rad ale ze kdyz jsem zaspinila po vysetreni ze urcite budu i po sexu tak ze ted ma zas brouka v hlave tady skrz to
takze ho budu muset utvrdit, ze to nevadi, ditko je donosene, ma pres 3kg takze proc ne ![]()
@Anonymní píše:
Ja se spis bala, ze kdyz budu otevrena, zda by to nevadilo, pac pritel vysiluje ze by rad ale ze kdyz jsem zaspinila po vysetreni ze urcite budu i po sexu tak ze ted ma zas brouka v hlave tady skrz totakze ho budu muset utvrdit, ze to nevadi, ditko je donosene, ma pres 3kg takze proc ne
Tak ho zkus uklidnit a vysvětlit, že je teď dole všechno opravdu hodně prokrvené, tudíž náchylnější k tomu, abys špinila. Já to na jednu stranu docela chápu, už se taky pomalu blížím ke konci, dnes končím 34tt, čípek už se mi taky zkracuje a otevírá, ale spíš než abych se toho děsila, jsem za to ráda, protože vítám to, že bych se vyhla přenášení a vyvolávání. Chlapa jsem vzala na předporodní kurz s sebou, takže jsem ráda, že nemusím vysvětlovat co a jak, a teď už nám zbývá jen zaregistrovat se v porodnici a čekat, až to přijde. ![]()
@wendeleen ja se toho taky prave nedesim. A taktez nechci prenaset, proto jsem i rada, ze mi nabidl v tom 40tt hamiltna, tedy pokud to neprijde driv samozrejme ale moc tomu neverim. Zatim si davam jen teplou sprchu a malinik
a jeste presvedcit pritele aby se nechal, pac mu hrozim, ze to muze bejt naposled a pak hezky az po sestinedeli
tak preju at ti to utece
me se to od 35tt strasne tahlo a vlastne i ted pocitam dny a nemuzu se dockat vzdy kazde kontroly ![]()
Holky, jeste me napadlo, musi se do me pritel udelat aby se uspisil porod nebo nemusi? Dekuji ![]()
@Anonymní píše:
Holky, jeste me napadlo, musi se do me pritel udelat aby se uspisil porod nebo nemusi? Dekuji
Udělat ale pokud nejsi připravena na porod tak stejně se porod nespustí ![]()
Zdravíčko dámy, mam dotaz. Jsem otevřená na 2 prsty, čípek měkkej a zkrácený. Po kontrole jsem trochu zaspinila ale tak to je normální. Až bych přestala, můžeme pak s partnerem mít sex? Nebo se to při otvíráni uz nesmí?