Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Bude to tím uzlíkem…taky mě to u uzlíků hodně táhlo..ve chvíli kdy jsem si uzlík ustřihla přišla úleva a už nic nebolelo (měla jsem vstřebávaci stehy, uzlík by se ale vstřebával dlouho tak jsem si ho buď měla odstřihnout sama nebo tam k nim přijít aby ho ustrihli…)
Jizva podle mě vypadá celkem pěkně. Ještě to je samozřejmě trochu zarudlé protože tam jsou ty stehy a je to ještě relativně čerstvé…až vindaji stehy tak hodně promazavej něčím nedrazdivym…bioilem, dětským olejem, indulonou nebo třeba nesolenym sádlem to je jedno…ale je třeba promazavat aby kuze byla hezky pružná a nestáhla se
Po cisari jsem mela nakazano patlat Betadinou, hezky to vysusovalo a udrzovalo bez zanetu..ale ja mela spek nad jizvou no ![]()
Ale mas to dobry myslim…
@Vladusxx určitě budu mazat. Tak budu doufat, že to je opravdu jen tím uzlíkem a nic z toho nebude ![]()
@Tarjei ten doma bohužel nemám, ale možná na to stříknu pro jistotu nějakou desinfekci. Díky za odpověď.
@Anonymní píše: Více
Narozdíl od zdejších radílek mám dvacet let praxi na chirurgii…
Nic nestříhej, proboha, tohle není vstřebatelný steh! Nic se tam neděje, postříkej kraje dezinfekcí a vydrž do kontroly… hlavně žádné masti na takhle čerstvou ránu…
Já měla vstřebávací stehy, tak v tomhle neporadím, ale na jedné straně jsem ji měla zarudlou taky a mám to místo červenější dodnes (3roky od cs).
Nic s tou jizvou zatím nedělej, dokud nevytáhnou stehy, až se zahojí, tak pak se teprve začne promazávat a masírovat.
Mně říkali myslim za 3-4 týdny od cs.
Ahoj,
Máte někdo zkušenosti s otokem jizvy po císaři? Na jedné straně, jak je uzlík to pne a pobolívá, ale ta strana mě vždy bolela víc. Akorát to tam mám teď i oteklé a červené. Na vyndání stehů mám přijít v úterý. Tak nevím, jestli to je jen tím stehem a je to ok nebo tam začíná zánět