Otoky nohou, rukou a obličeje v těhotenství

1244
19.11.12 15:08

Otoky nohou,rukou a obličeje v těhotenství

Ahoj maminky a budoucí maminky. Mám takový problém. Před 3 týdny jsem dostala zánět průdušek a doktor mi dal antibiotika duomox 750. Hned po první tabletě mi natekly kotníky, ale doktor mi řekl, že to s tím nesouvisí a že jsou to klasické těhotenské otoky. Antibiotika jsem dobrala je to skoro 10 dní a otoky se neustále zhoršují. Dnes jsem dle poslední MS 31+0. Nejhorší je to po ránu, vzbudím se s nateklýma nohama, rukama a obličejem. Na oči skoro nevidím, ale po nějakých 2 hodinách se otoky zmírní, jen na nohou zůstávají celý den. Když si přes den lehnu, okamžitě začínám natékat na rukou a v obličeji. Byla jsem s tím na gynekologii a doktor mi řekl, že je to normální a že je to známka toho, že je miminko v pořádku a že se na to žádné léky nedávají. Pro jistotu poslal moč do laboratoře kvůli bílkovině, jinak tlak mám pořád nízký 110/70. Každý krok mě bolí a to mám doma 18-ti měsíční dceru… Nemáte někdo podobnou zkušenost? Studené obklady, nohy nahoře, ani masáže nepomáhají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11739
19.11.12 16:45

@smon83 tedy není to úplně k tématu, ale já na tohle trpím i mimo těhotenství, byla jsem na mnoha vyšetřeních a na nic nepřišli, tak jsem nakonec skončila na alergologii s alergií na potraviny, vyšly mi ořechy a kapr, ale otoky mívám i když kapra jím jen na Vánoce a ořechům se taky vyhýbám, tak jsem to už vzdala, jen doufám, že teď v těhotenství se to nějak rapidně nezhorší :? nicméně kromě potravin mi našli taky slabou alergii na exoty a my máme doma anduláka, takže to mám asi reakci na něj :nevim: nicméně proč to píšu, napadlo mě, jestli bys nemohla mít takovou alergickou reakci na ta antibiotika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
19.11.12 17:01

@cami.m Nojo, to jsem si taky myslela, ale když už je 10 dní neberu, tak mi to přijde divný… Ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacziina
19.11.12 17:43

Já měla otoky asi od šestého měsíce a bohužel mi na to nepomáhalo nic, měla jsem k tomu i vysoký tlak - na ten mi gynekoložka dala léky a pořád kontrolovala moč. ty nohy jsou hrozný - já vím, taky mě bolel každý krok a nevešla jsem se do svých bot, musela jsem mít o 2 čísla větší. polevilo to až po porodu - ale ne hned všechno - voda (otoky jsou zadržená voda) ze mě odcházela ještě asi týden.

• Citovat
  • Upravit
11739
19.11.12 18:28

@smon83 antibiotika zůstávají v těle i nějakou dobu po dobrání, ale nemusí to být tím, to byl jen nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.11.12 19:25

Ahoj,
já taky otíkala. Napřed levá noha, ta otekla dost brzo a zůstala oteklá celé těhu, do bot jsem se nevešla a jedny úplně zničila. Pak mi otíkaly ruce i obličej, to až ke konci těhu tak 28-30tt to začalo, a nezabíralo nic. Holt jsem to nějak přetrpěla, akorát to bylo fakt dost nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacziina
19.11.12 19:41

Přesně tak, bylo to velmi nepříjemné a ke konci těhotenství jsem měla problém ujít i malou vzdálenost, nateklá jsem byla celá, funěla jsem jak lokomotiva…

• Citovat
  • Upravit
183
4.4.15 14:20

Dobrý den, obnovim diskuzi…prosim jake mate zkusenosti s otoky v tehotenstvi ve 3. trimestru? Hlavne s oblicejem…mate nejaky tipy jak se jich zbavit, nebo je alespon zmirnit? Dneska jsem se se rano v zrcadle skoro lekla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
4.4.15 14:40

@PetaBibi možná preeklampsie. Pomůže jen porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
4.4.15 15:02

Pokud jsoj otoky výrazné, tak hlavně konzultovat s doktorem, aby to nebyla preeklampsie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
4.4.15 15:11

Ja myslim ze to preeklampsie neni, jinak nemam zadne extra zdr. problemy. ZATIM! Jsem nabrala 5 kg, no 10 tydnu do finale… Spis mi to prijde jako „vedlejsi efekt“ tehotenstvi. Co vcil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
4.4.15 15:18

@PetaBibi včil už nic, jen vydržať. Pokud je to jen ten obličej, tak bych se s tim pokusila smirit, pokud by se přidaly nohy, ruce, konzultovala bych s gynekologem..ale ono asi pomůže jen porodit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
4.4.15 15:50
@PetaBibi píše:
Dobrý den, obnovim diskuzi…prosim jake mate zkusenosti s otoky v tehotenstvi ve 3. trimestru? Hlavne s oblicejem…mate nejaky tipy jak se jich zbavit, nebo je alespon zmirnit? Dneska jsem se se rano v zrcadle skoro lekla :roll:

Já jsem měla oteklé v těhotenství snad úplně všechno :mrgreen: Nohy tak, že jsem si nemohla kleknout no děs nepomohlo nic až porod a to až tak týden po porodu jsem začala splaskávat. Tak asi 14 dní po porodu zmizely otoky úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
4.4.15 16:16

Ahoj, já jsem v těhotenství měla oteklé všechno. Tlak jsem měla taky vysoký a preeklampsie to byla. Po porodu jsem jedla prášky na tlak a odvodnění, a šla jsem císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
4.4.15 21:02

Já na to také trpěla, i s tím tlakem, mám ho vysoký stále (dědičné) a beru prášky ale trochu uklidním - preeklampsie to nebyla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí