Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě by teda vadila každá z těch věcí co popisuješ sama o sobě, natož dohromady. Rozhodně si nepředstavují jako hodného člověka někoho, kdo nesnáší celé skupiny lidí a nerespektuje tvůj spánek, domácnost, slovo… Na nevyžádané rady jsem alergická. Takže buď trp, když je tak hodný člověk, nebo mu prostě rázně nastav hranice a pak je drž. Ne, Pepo, telefon po noční nezvedám. Ne, nechci dát auto opravy řekla jsem to jasně. A když se to pořád bude opakovat, tak se ptát - řekli jsme jasně, že si toto nepřejeme, proč to tedy děláš? A možná zjistíš dle odpovědí i sama, že to hodný člověk fakt neni
@Anonymní píše:
On má manželku, bohatou rodinu, chodí do práce a hraje v kapele. Ve volném čase buzeruje. Spíš než psa mu domů pořídíme uprchlíka, ať se zabaví.
A nejmenuje se náhodou Jaromír Balda? ![]()
@Anonymní píše:
Zmínili jsme se, že bychom se rádi podívali do Indie. Řekl mi, že by se mi tam nelíbilo a začal nám plánovat dovolenou na Krétě (jezdí tam každý rok).
Vzpomněla jsem si na seriál Vyprávěj a na Scarletku Francovou… Jednejte přímo a důrazně. Když se urazí, není to už váš problém… ![]()
@Flyingfrog píše:
Nemůžu si pomoct, ale rovnou jsi měla napsat, že se chceš jen vykecat, protože podle tvých odpovědí radu nehledáš.
Můžeš mít takový pocit, já ale neberu jako dobrou radu vypnout si zvonění nebo tchánovi blokovat hovory. Přijde mi to neuctivé.
@Russet píše:
Tak mít na soukromé hovory jiný mobil a ten pracovní s jeho číslem blokovat. Hnusný je on, budí vás zbytečně, nemůže počkat. Kdyby měl zdravotní akutní problém, neřeknu. Ale on si chce jen povídat. To může i odpoledne, až se vyspíte. A chtěla bych vědět, co je to za práci, kde zaměstnavatel nutí po noční být dalších x hodin na příjmu.
Přítel má dvě práce, chodí se mnou na noční na brigádu, dále má svou práci z domu, kde na telefonu musí být dostupný.
@Anonymní píše:
Přítel má dvě práce, chodí se mnou na noční na brigádu, dále má svou práci z domu, kde na telefonu musí být dostupný.
Tak to se brzo zhroutí.
Před cizími lidmi na internetech ho tituluješ jako otravného, do všeho cpoucího nos a nejchytřejšího na světě a ptáš se jak ho poslat do p.dele, ale mít vypnuté zvonění, když spíš, ti přijde neuctivé ![]()
@Anonymní píše:
@Petrusska007Můžeš mít takový pocit, já ale neberu jako dobrou radu vypnout si zvonění nebo tchánovi blokovat hovory. Přijde mi to neuctivé.
A proč? Když spím, nechci být rušena. Kdo to nechápe, je prostě otrava. Zavolej mu v půl třetí v noci, co dělá ![]()
@DeeSocialWorker píše:
Mě by teda vadila každá z těch věcí co popisuješ sama o sobě, natož dohromady. Rozhodně si nepředstavují jako hodného člověka někoho, kdo nesnáší celé skupiny lidí a nerespektuje tvůj spánek, domácnost, slovo… Na nevyžádané rady jsem alergická. Takže buď trp, když je tak hodný člověk, nebo mu prostě rázně nastav hranice a pak je drž. Ne, Pepo, telefon po noční nezvedám. Ne, nechci dát auto opravy řekla jsem to jasně. A když se to pořád bude opakovat, tak se ptát - řekli jsme jasně, že si toto nepřejeme, proč to tedy děláš? A možná zjistíš dle odpovědí i sama, že to hodný člověk fakt neni
Děkuju za radu, pokusím se to takto s ním probrat.
Kup si nejakou knizku o asertivnim chovani, at se naucis branit a umet rikat NE.
@Jana525 píše:
Kup si nejakou knizku o asertivnim chovani, at se naucis branit a umet rikat NE.
Již jsem tak učinila, včera jsem ji přečetla a pomohlo ![]()
@Anonymní píše:
Již jsem tak učinila, včera jsem ji přečetla a pomohlo
Fakt? Myslíš v souvislosti s tím Tvým tchánem?
@Anonymní píše:
To je úplně jedno, ne? Naučte se pracovat s chytrým telefonem kterej určitě máte a nastavte mu zvonění na ticho. Můj otec by taky burcoval, ale chudák, nedozvoní se mi.
Když mám x nepřijatých hovohů, píšu SMS, co se děje a dál neberu. On SMS nesnáší - nerad píše, chce vyvolávat. Má smůlu.