Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, byli jsme s malym venku a uklouzl na ledu a spadl na zem a bouchnul se do hlavy. celou cestu domu i doma proplakal, nic ho neuklidnilo a ze ho boli hlava.ted usnul asi po 15 Minutach co jsme se vratili domu, mozna se mu chtelo spat z toho breku a taky je zvykly v tuto dobu spat ve skolce ale i tak mam strach aby nemel otres mozku.nezvracel.mam s nim jet na pohotovost? diky
Za jak dlouho od pádu usnul? Vědšinou pokud dětí pláčou tak to bývá dobrý, co chování bylo nějaký zmatený nebo normálně jen poplakával?
@luckyhorse jestli spí, tak ho průběžně kontroluj, jestli reaguje, nemusíš třást, ale jestli je kontaktní, kdyby spal moc tvrdě raději vzbudit, kontroluj zornice, reakce na světlo, případně pokud by byla jedna větší druhá menší určitě k do nemocnice jedˇ. Jinak sleduj jak se chová, kdyby byl apatický, jako takový zabržděný tak to je taky známka. Jinak dneska žádná televize a pc pro jistotu.
@luckyhorse zda se mi, že @Pudloslava má na profilu super postupy a příznaky.
Jinak dítě s otřesem mozku údajně nedokáže sklonit hlavu, tak ať se třeba koukne na pupík, až se vzbudí.
Malý výtažek od Pudlošky…
Pokud usne
V nemocnici by se dítě budilo každou hodinu, kdo má na to nerv, prosím.
Spícímu dítěti lze zkontrolovat svalový tonus na končetinách – ruka nebo noha se nadzvedne a pohýbe se s ní, jestli není jedna z nich hadrová. Při tomto se dítě obvykle samo trochu zahýbe, to je dobře.
Kontrola mimiky – obličejíček je symetrický, možno jej trošku poškádlit na víčkách nebo tvářích, aby se zašklebilo. Každou stranu zvlášť, děti se šklebí asymetricky normálně.
Test s dudlíčkem – dudlík se vytáhne z pusinky a vloží do ruky – když si ho nasadí zpět, je OK. Zkusit i druhou stranu.
@BlueFairy to je ale postup pro kojence ne? Zakl. má školkáče ![]()
@belik píše:
@BlueFairy to je ale postup pro kojence ne? Zakl. má školkáče
A to mám čmuchat kde?
napsané tam o věku nic není… Stejně myslím, že to bude celkem uni ![]()
@BlueFairy píše:
A to mám čmuchat kde?napsané tam o věku nic není… Stejně myslím, že to bude celkem uni
Zakladatelka píše, že je zvyklej v tu dobu ve školce spát…
![]()
Mala mi na koupališti taky uklouzla spadla na hlavu hrozně brečela boule jak hrom. Taky mi řikala že ji boli hlava, ale za hodinu už dobre pozorovala jsem ji jak se chova byla normalni. Nezvracela nic, ale co hodinu jsem ji večer hlidala naštěsti dobre. Měla jsem taky strach držim palce.
@kate02 já jsem dneska fakt nějaká mimo
![]()
ale i tak, myslím si, že to bude univerzální, jako ty rady ![]()
@BlueFairy píše:
@kate02 já jsem dneska fakt nějaká mimo![]()
ale i tak, myslím si, že to bude univerzální, jako ty rady
Taky si myslím, že to je univerzální, až na ten dudlík teda… ![]()
Já teda dávám na to, jak se mi děti „zdají“, prostě pokud mi přijdou v pohodě tak nic, pokud se mi něco nezdá, jedem… ![]()
@kate02 píše:
Zakladatelka píše, že je zvyklej v tu dobu ve školce spát…![]()
Tak moje dítko chodí do školky od roka a půl… a i test s dudlíčkem by u ní šel ![]()
@j.a.n.i1 tady madam by mohla přednášet o mojí dnešní mimóze ![]()
@kate02 tak ono je hlavně na houby, že většinou se malé děcko uřve, takže je pak těžko posoudit, jestli usnulo únavou nebo proč
nám se tyhle příhody stávají na just buď po obědě, nebo večer před spaním ![]()