Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Musím souhlasit s Lukinem OVB. Je pravda, co už tady psalo spoustu lidí, že finanční poradenství je o konkrétním poradci, ať už pracuje pod spol.OVB, Partners či jiné. Ale musím říct, že my, co máme podporu OVB, bychom měli být vděční. Jsem na mateřské dovolené, do kanceláře chodím s malou, všechno se dá zvládnout. Mám od svého vedoucího velkou podporu a to bych v jiné práci jen těžko hledala. Vydělám si svých 30 tisíc k rodičovkému příspěvku a jsem nadmíru spokojená. Nikdy jsem u klienta nehleděla na to, jak velkou provizi budu mít. Jak už tady bylo řečeno, klient si sám vybírá, co chce. Jde jenom o to, nesedět na zadku a nečekat, že se vám peníze pohrnou samy
Nejsme v parlamentu. A alespoň v našem ředitelství OVB nezmám nikoho, kdo by dělal na klienty podvody a nutil je do něčeho, co nechtějí. To by byl poradce sám proti sobě, nemyslíte??
Zdravím,
to asi taky záleží na koho jste měla štěstí u svých nadřízených. Já a moji kolegové jsem to štěstí neměli. Ale to už je jedno, v současné době vše řeší policie a další orgány. Bohužel, jednala jsem i s vedením OVB a všechny jejich lumpárny a podvody jsou ochotni dále krýt a přehlížet. Jen, když píšou bankovní jednotky…
Smutné, že???Takže pište si tu co chcete, já za sebe radím- od OVB ruce pryč. ![]()
Ivi11, je mi moc líto, že na to takhle pohlížíte.. Je vidět, že Vás někdo zklamal a to pořádně.. Bohužel, máte pravdu, že někteří OVB berou jen jako zdroj jednotek a provizí.. Pro jiné, včetně mě, se OVB stalo posláním, životním stylem a šancí poznat nové lidi..Ale věřte mi, že vedení OVB s těmito lidmi už docela zásadně zatáčí a brzo se dočkáme výpovědí těchto lidí. Ale je hloupé tvrdit ruce pryč od OVB.. každá společnost takové velikosti má své problémy a konkurenční finančně poradenské společnosti mnohdy dělají i přímé „prasárny“ na klienty.. Zkuste nekritizovat, ale naopak chtít pochopit detaily..Kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde.. Evelíínko, máte moji úctu a údiv, jste poradce na svém místě… ![]()
Každý zprostředkovatel má registrační číslo u ČNB. To máte ve svých smlouvách od těchto lidí. Pokud jste nespokojená, obraťte se na dozorčí ogán, což je Česká národní banka. A je to.
Přesně tak. Na stránkách www.cnb.cz si najedete na odkaz ochrana spotřebitele (vlevo v horní části textu) a poté vpravo odklikněte podání ve věci ochrany spotřebitele… Tam napíšete svoji stížnost a z praxe vím, že ČNB řeší takové věcihooodně rychle. Nahlásil jsem špatnou práci poradce z jiné společnosti a do měsíce byl na koberečku. Pokud kdokoli máte jakýkoli problém s některým poradcem, nebo firmou, najděte si na netu kontakt na centrálu té dané společnosti a když ani to nepomůže, stránky ČNB slouží právě k těmto případům
Chtěla bych se zeptat, co všechno musí obsahovat ta výpověd, na jakou adresu ji poslat a jestli bývá problém s jejím schválením?
Davejte pozor na ovb pomalu se rozpada nejhorsi jsou podvody na klienty kteri ve stari nic nedostanou v nemecku v tom zahucely po generace jsou to svine nastesti jsou organizace ktere jsou na internetu a kriminalka ktera po tech parchatech jde
![]()
Mohl by mi někdo ze špatných zkušeností vysvětlit jak můžete hanit ovb, když já si myslela, že ovb je jen zprostředkovatel…pak už je ta smlouva třeba u KB nebo ČS nebo Alianz nebo Kooperativy nebo tak ne??? takže sice asi maj provize, ale ty peníze pak platíte úplně jiné společnosti ne??? a ty podmínky si přece před podpisem každý přečte…tak já to asi nechápu…já myslela že je to dobrý že vám ušetří čas a vybere ze všech společností…sem mimo??? co teda může být špatně z jejich strany???
nemluvím o individuálním přístupu třeba zrovna arogantního poradce, ale tak jako celkově
![]()
@Anonymní píše:
Mohl by mi někdo ze špatných zkušeností vysvětlit jak můžete hanit ovb, když já si myslela, že ovb je jen zprostředkovatel…pak už je ta smlouva třeba u KB nebo ČS nebo Alianz nebo Kooperativy nebo tak ne??? takže sice asi maj provize, ale ty peníze pak platíte úplně jiné společnosti ne??? a ty podmínky si přece před podpisem každý přečte…tak já to asi nechápu…já myslela že je to dobrý že vám ušetří čas a vybere ze všech společností…sem mimo??? co teda může být špatně z jejich strany???
nemluvím o individuálním přístupu třeba zrovna arogantního poradce, ale tak jako celkově![]()
![]()
Proč tě to zajímá? Jaký máš motiv to zjistit?
Teda…ctu si to tady a smeju se
ja sem v OVB pracovala 2 roky, skvely lidi musim rict, no a jelikoz sem pak dostala lepsi nabidku odesla sem. Posleze sem zjistila docela zajimavy veci, jako treba, ze smlouvu ktere nabizeji od ruznych spolecnosti jsou odlisne, osekane nez kdybyste sli primo do te spolecnosti!!! opravdu na to pozor!! sama bych se tam nevratila ani za zlate prase!!! ![]()
@Anonymní píše:
Teda…ctu si to tady a smeju seja sem v OVB pracovala 2 roky, skvely lidi musim rict, no a jelikoz sem pak dostala lepsi nabidku odesla sem. Posleze sem zjistila docela zajimavy veci, jako treba, ze smlouvu ktere nabizeji od ruznych spolecnosti jsou odlisne, osekane nez kdybyste sli primo do te spolecnosti!!! opravdu na to pozor!! sama bych se tam nevratila ani za zlate prase!!!
Kam by ses nevrátila, do OVB?
Podle me je problem hlavne v tom, ze tech produktu vsech pojistoven je strasne moc a ze oni vybiraji podle obecnych pravidel a ne klientovi na miru. Ja pojistovala auto pres kamaradku auto a nejlevnejsi pojistka vysla na 34 tisic, ale protoze s OVB mam smlouvu i ja, prosla jsem si i jine pojistovny a jsem na 15 tisicich rocne u CSOB. Ona u nich neuzavira, tak to ani nezkusila. Neznaji poradne produkty, hlavne takove ty vychytavky, ja nevim, proste je lepsi poslat maila do pojistoven s zadosti o nabidku a sam si vybrat, nez si nechat vybirat.
Co takhle čtu, tak jsem pochopila, že nabízí produkty různých společností…mě by to i zajímalo a prej se tady u nás něco bude otvírat a já hledám práci, proto se ptám…@LadyLada…jen mě zajímá jestli to funguje na formě provizí a zda se to pak nějak vrací či zda se prostě na tom dá prodělat místo vydělat…já v inzerátu četla teda že je nějaký plat fixní a prej se dá dělat i na smlouvu ne jen na žl tak nevim…mám to zkusit???
Jsem realista a jelikož mám finance na měsíc jen tak tak myslím, že by mě to i zajímalo a uměla i vybrat pro lidi to nejlepší…případně nic neuzavírat…já sem člověk kterej když něčemu sám nevěří rozhodně by to nedoporučil dál, ale nevim jak to je doopravdy…a právě nerozumim těm negativům když vlastně za to „jakoby“ nemůže ta společnost bud za to může podle mě daná instituce (třeba konkrétní banka) a nebo člověk, který podepsal něco nevýhodného…pletu se nebo sem úplně mimo???
Co to tady melete?
dostat se na pozici GST je naprosto jednoduché a díky kariérnímu řádu přesně a konkrétně dané 
a je velice zajimavé, jak píšete, že GST se stane jeden ze 100…ano, pokud čekáte, že za válení se doma Vás někdo povýší 
já jsem jeden z těch, kterým OVB plní sny a je krásné, že se mi podařilo povýšit již několik lidí na GST 
a jsou to zcela obyčejní lidé, kteří pracovali v běžném zaměstnání… Bát Vámi, zvážím příště slova, protože pojmenovat něco jako PODVOD kvůli tomu, že jste nebyl úspěšný, je trošku zavádějící
navíc OVB a. s. opět i letošní rok obhájila pozici jedničky na českém trhu
díky tomu každému nováčkovi vzrostly provize a vznikly nové benefity pro podporu do začátku.. příště si vyberte člověka, se kterým chcete podnikat, protože jedinnej, kdo Vám mohl pokazit start v OVB, nebo hatil cestu nahoru, mohl být Váš vedoucí, který Vás měl naučit práci a připravit na to, aby jste se nemusel zadlužovat
jak dle Vašeho článku soudím, že chyba vedoucího byla obrovská, protože dokud nejste GST, neexistuje práce s týmem.. do té doby je nejdůležitější Váš příjem a o vedení týmu se musí starat vedoucí, když z toho má peníze on, ne Vy..aspon takto to děláme my v našem týmu a proto u nás vládně spokojenost a přátelský duch ve všech pozicích
a věřte mi, že pokud Vám někdo ukáže OVB tak, jak skutečně je postaveno, GST je brnkačka a nikdy si žádné peníze pujčovat nemusite…