Ovčí kožešina do postýlky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
6.4.12 22:05
@Gladys píše:
Já bych přes kožku hodila prostěradlo, ještě žádný z dětí se mi nikdy neprosrali na matraci, přes kterou je též jen prostěradlo. Navíc kůže jsou většinou pratelné, místní flíček jde vzít houbičkou a žlučákem.
Stejně tak bych dítěti dala pod hlavu plínu, když by třeba ublinkávalo. Vlna má samočistící schopnosti, takže když krz prostěradlo prosákne pár kapek UM, tak se podle mě zas až tak nic neděje.

co není, může být :lol:
syn měl teď nějakou blbou virózu, kdy jsem ho přebalovala a převlíkala 3× do hodiny přes 2 dny… to jsem byla fakt ráda, že jsem koupila 2 ty nepropustný ochranný prostěradla…
Navíc v noci, když mu tam v polospánku hodím flašku s UM, tak už se nemusím dál starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
6.4.12 22:48

no, ovčí vlna je částečně samočistící a pak - já kožešinu normálně peru v pračce - tož tolik k těm nehodám - záleží tedy, kolik jich je - flašku do postýlky nedávám a plínkovou nehodu jsme měli možná jednou za skoro dva roky, nepropustnou podložku jsem koupila, ale nepoužívám - není důvod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
6.4.12 22:58

To mě zaujalo… opravdovýho beránka dávali mojí dceři v porodnici do postýlky, aby se ohřála (špatně „držela“ teplotu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 10:32

Ja teda toho beranka davala navrch, na sobe mela jen obleceni, nebo zavinovacku, ono je prijemny i styk kuze s tim koziskem.

prani bych se taky nebala, jemne se da prat v pracce a zlucove mydlo toho sebere dost, ja teda taky nemela zadnou nehodu…teda jednou po MMR kadila jak lion.

o kozisku pise i Stadelmanova, mam se tam juknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.4.12 12:46

Suik to by bylo fajn :-)
Ja jsem zatim rozhodnuta spíš pocitově, fakt je mi to sympatický.

Ale je fakt, ze člověk si může plánovat co chce a mimi si to potom rozhodne samo, ze jo :-)

Ale každopádně i kdyby to nakonec nevyšlo, tak má i bez postýlky spoustu využití, přinejhorším z ní bude předložka před postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 14:27

Nebudu to cely opisovat, ve zkratce, ona o tom mluvi skoro jako o samozrejmosti, ze je dobre na ni pokladat i novorozence, ti maji pak vyrovnanejsi telesnou teplotu, neubyvaji tolik na vaze, resp. rychleji pribyvaji. Deti se na ni citi dobre a radi spi v postylce.

pak jen ze je treba davat pozor na to, aby se dala prat a musi se pravidelne vyvetrat.

pak prave mluvi o tom, ze se nasli odpurci kozesiny a davaji ji do souvislosti jako jednu z pricin nahleho novorozeneckeho umrti.

ona o tom pak mluvi tak, ze se to proste stava a stejne se tomu neda zabranit :nevim: a ze mame verit svemu pocitu a pozname dobre jestli se na ni diteti libi nebo ne.

ja se teda stejne bala, dcera ale spala se mnou v posteli a byla zabalena v merinozavinovacce - kterou teda taky vrele doporucuju! Mozna jsem tam obcas ten kozich ale taky mela, to si nevzpomenu, pro me bylo nepredstavitelny ji dat do postylky, …na druhou stranu spanek s rodici mnozi taky povazuji jako za dost rizikovy - pro me to teda bylo naopak.

urcite si myslim, ze ji vyuzijes, koupila bych ale co nejhebci, videla jsem i takove hrube a s otvory na pasy do autosedacky ci kocarku, i kdyz se daji i prostrihnout a zaposit. Ja mam i takovej celkem kratkej chlup.

ja jsem i dumala, ze koupim dve, abych mela jednu v kocarku a jednu doma, furt jsem ji stehovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.4.12 16:23

To je slovo do pranice, panecku! Diky za info :kytka:
Tak asi nejakou poridim a pokud se na ni miminku nebude libit necham ji pro jiny vyuziti.
Myslim, ze na branekdetem nejakou maj, ta by snad mela bejt dost vhodna.
Ja bych zrovna v nasem pripade urcite mimi v nasi posteli nechtela (mozna, az bude starsi). Muz je pomerne tezka vaha a jsou chvile, kdy ho ani ja neodstrcim, kdyz me moc utiskuje a musim ho vzbudit, tak bych se spis bala, ze ho zalehne. Tak chcem mit postylku bez ohradky na moji strane postele :)
Zavinovacku mam Miracle blanket a pak dostanu jeste tu klasickou krajkovou od tchyne, po manzelovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.4.12 16:57

Ta miracle vypada dobre, ja mela jeste swadle me a ty rucky z toho vytahla, ta merino je vlastne jen deka, ale da se taky uvazat na vanocku.

ja jsem v tom manzelovi taky moc neverila, kolikrat nas ohrozoval loktem, ja mam ale u sve hlavy kousek zdi, tak jsem dovycpala mezeru a dcera spala tam. ted jako starsi uz spi uprostred, obcas.

ty postylky jsou pekny, taky ted planuju na druhe, takovou tu malinkou, aby se s ni dalo jezdit po byte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.4.12 20:18

Postylku, co se s ni da jezdit po byte mame slibenou od kamaradky, starozitnost jako blazen, myslim, ze v ni spavala dokonce uz jeji maminka :D Je malinka, tak az ji odroste koupime hacku nabo tak neco. Tohle asi budu resit operativne, bo nevim, co za charakter ze me vypadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
26.9.13 07:24

Ahoj ozivuji diskuzi…najde se jeste nekdo s nazorem na ovci kuzi…me je to sympaticke, prave treba to dat do postylky - ma predstava je na zutulneni prostoru. mame 3.mesicni holcicku ktera je zatim zvykla spat v kosicku ze ktereho pomalu odrusta a pres den doma vubec ne, tak ji nosim v manduce. preji krasny den a budu rada za kazdy nazor :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
8.7.14 16:43

Chtěla bych poradit prosím. Máme beraní rouno, prcek je na něm docela často, i na něm spává a už je to na některých místech takové sleželé, že to jde velmi špatně načechrat. Nevíte někdo jak na to, aby ty chlupy byly všechny stejné? Nějak kartáčovat? Předem díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1979
8.7.14 16:49

Pry ae to ma dat do vlhka, ale jeste jsem to nezkousela, zatim na tom lezi jen pritel:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.3.16 22:21

Kožešina Ikea

Ahoj všem, chci obnovit téma, hodně se doporučuje pod miminka ovčí kožešina. Myslíte si, že by šla kožešina, co prodává Ikea?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
20.3.16 23:06

@Jojosefina Spíš bych pořídila nějakou z jakékoliv ovčí farmy která prodává výrobky ze své vlastní vlny. Dnes už to nejsou tak drahé záležitosti :) Na netu takových farem najdeš dost i s vlastním eshopem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
20.3.16 23:13

@Jojosefina Dcerka si ji v Ikee koupila a je spokojená, mimčo taky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie