Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám trochu jiný dotaz na Ovitrelle. V pátek jsem byla na měření folíků, 4tý den cyklu. Vlevo stav 20 mm, vpravo 13 mm. Ovulku mívám fakt hodně brzy, pak beru od 17tého dne vždy Duphaston 10 dní. Včera ve 21 jsem si měla vzít Ovitrelle a v pondělí má proběhnout inseminace. Včera těsně po poledni jsem cítila, ze přišla ovu.
Nevěděla jsem, jak s tím naložit a Ovitrelle jsem si ve 21 píchla. Budou mi dělat i kontrolní utz, ale fakt už začínám být trochu v depresi po 2 letech snažení. A i sliznici mám naprd na začátku cyklu, v pátek 5 mm. Stalo se některé, že jste měla Ovitrelle až po ovu? Je možné otěhotnět z druhého folíku? Když 2 dny předtím praskl dominantní folík? ![]()
@Dandulín možné je vše. Ale pravděpodobně je to mizivá šance. Já bych aspoň zkusila klasický sex.
@Džejý Děkuju moc za odpověď. My byli na návštěvě a nic jsme nestihli a teď nemáme příležitost. Když se daří… Tak zas asi za měsíc. Nejvíc mě štve, že to doktor nepozná z utz, kdy to prasklo. A sliznice asi taky bude nic moc. A pak zas čekat 22 dní na další MS… Tenhle cyklus si to jen nějak víc beru.
@Dandulín v pohodě to my všechny. Ono tp proste holt naplanovat vsechno presne nejde.My snažíme 5 let takze chapu jak se citis ksou mesice kdy mi je to celkem jedno. A pak jsou měsíce kdy brecim manželovi ať si najde někoho jiného kdo mu dá dítě
.
@Džejý Jo, přesně to je ono. Teď jsem měla pár těch lepších měsíců, tak mě tenhle zas trochu překvapil, že jsem si to tak vzala. A ty pocity, že jsem k ničemu. Jsem zvědavá, co vymyslíme do budoucna. A hodně úspěchů přeji. ![]()
@Dandulín i tobě přeji hodně štěstí ať se co nejdříve zadaří ![]()
@Džejý ahoj, tenkrát si mysleli že těhotná jsem, nakonec jsem nebyla a nikdo mi to nijak nevysvětlil ![]()
@Džejý no nevim
ale dnes jsem po iui tak jsem zvědavá jak to dopadne
a jak jsi natom ty?
@Ange90 Já měla mít na laparo, ale nakonec jsem na něj nešla s tím jak jsem řešila tt test s ovitralem jak dlouho ho mám v těle jsem zjistila že se mi už 3× podařilo od června otěhotnět ale neúspěšně
v září jsem to řešila na gynde a předepsal mi gynprodyl tento měsíc se zase opakoval. A tak jsem napsala do Caru a pak doktor mě hned psal ať se objednám a pořešíme co dál. Já bych chtěla vyšetření na imuno a genetiku. Pac x let žiju v domnění že nemůžu otěhotnět. Ale jak vidím podle testu můžu ale určitý den cyklu to potracim
. No jsem zvědavá co vymyslí.
@Džejý tak to mě mrzí
ale věřím tomu že ti v caru pomohou, budu držet
a ty jsi už v asistované reprodukci? Mě imuno a genetiku dělali jako první, pak spermiograf, oba jsme v pořádku a přesto se otěhotnět nepodařilo :/ děkuji, sama jsem zvědavá jak iui dopadne, moc tomu ale nevěřím ![]()
@Ange90 ano ale dělali jen hormonální profil a spermio. Tak snad se tedka někam dál posuneme.
@Džejý určitě ano
mě pak dali na profouknuti vejcovodu (hyfosy) potom ovitrille a snažit se doma, teď iui a když nevyjde tak jdeme hned na ivf
a kdy tam jdeš do caru?