Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, berete některá Euthyrox už dlouho? Měly jste potíže s otěhotněním, jako že by jste neměli ovulaci? Když ho beru (mám ho kvůli uzlíkům na šť. žláze), tak nemám ovulaci, když jsem ho na měsíc vysadila, ovulaci jsem měla.
Je to hormonální lék a spousta hormonů v těle nějak tak spolupracuje a nebo se doplńuje, lidské tělo je záležitost celostní, ne záležitost jednotlivých odborností. Hormony štítné žlázy mají i souvislost s hormony pohlavními. Jelikož je každý člověk originál a na každého může každá látka působit trochu jinak, je možné, že může ovlivnit i ovulaci. Ale na to by vám nejlépe odpověděl lékř, předpokládám, že profil hormonů štítné žlázy vám dělá, bylo by tedy vhodné doplnit ještě hormonální profil pohlavních hormonů a měl by mít lékař jasno. Ono totiž pokud delší dobu pravidelně neovulujete, je více než pravděpodobné, že budete mít nedostatek progesteronu, tímto nedostatkem může vzniknout estrogenová dominance a co to vše přináší si můžete dohledat na netu.
Beru rok a půl, normálně ovuluji každý měsíc. Otěhotnět se nedaří, ale z jiného důvodu.
Beru už cca 15 let, ovulaci mám, dvě otěhotnění bez problémů (jen jsme museli počkat, než se zadařilo). Ale každý jsme jiný, třeba to u tebe vliv na ovulaci mít může, ptej se svého endokrinologa.
Euthyrox beru 17 let, teď mám vedle sebe 1,5 ročního prcka 😊 ovulační testy mi tenkrát vycházeli dobře, otěhotněla jsem po třičtvrtě roce…