Ovoce a zelenina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14809
26.4.11 09:47

Ovoce a zelenina

Tak jsem si včera koupila v jednom z našich supermarketů jablka. Já nevím, jestli jsem tak náročná, ale to je humus. Prostě to nemá skoro žádnou určitou chut´.
Na zeleninu ze supermarketů jsem zanevřela už dávno. Respektive od té doby, co si pěstuji na zahradě vlastní. Je to nebe a dudy. Ta kupovaná - to je jako žvýkat jakousi umělou hmotu.
Jsem zmlsaná? Nebo nás supermarkety účelově berou u huby? I s těmi jejich slevovými akcemi?
A s masem je to podobné. Nebylo by lepší si připlatit a koupit méně například kvalitní šunky, než tu jejich akční hnusku ve velkém? Co myslíte?
Jen mně prostě připadá, že už se kvalitní, tím myslím opravdu kvalitní potraviny skoro nedají sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
26.4.11 09:56

Souhlasím, byla jsem nedávno v Německu, kde jsem si koupila i pár jablek a šunku. Ta šunka má 95% masa a byla za cenu za kterou se tady koupí daleko méně kvalitní :nevim: . Jablko výborné, křupavé, šťavnaté a když jsem tady včera koukala v obchodě na jablka :poblion: . Jo v Německu jsem byla v Kauflandu a když jde člověk do Kauflandu v Čechách, ta kvalita se nedá vůbec srovnávat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
26.4.11 10:02

Mně připadá, že nám sem vozej to, co by sami nedali do huby. že sloužíme jak odpadkový koše. a kvalitní potraviny vozíme za hranice, at si pochutnají, nám musí stačit drobky, co jim odpadnou od pusy. a ještě spokojeně předeme, jak je všeho dostatek. ale čeho všeho, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.4.11 10:05

Právě, že my na jídle nešetříme, jenže :roll: . Bohužel v bytě si jabka nevypěstuju, z obchodu to kolikrát je, jako kdyby jeden žvýkal polystyrénovou kouli (zavřít oči, tak možná nevím, co mám v hubě). Manžel teď vozí ze služebky z farmářských trhů, tak jsme měli jabka, co fakt chutnají jak jabka.
My jsme měli dlouho chaloupku se zahradou a bohužel si ještě pamatuju, jak chutnalo, co jsme si vypěstovali. V obchodě dávají přednost vzhledu před chutí, není podstatné, jak to chutná, pouze jak to vypadá.

Že dostáváme méně kvalitní potraviny, je známá věc, dokonce tytéž výrobky s tímtéž obalem máme s jiným složením, než např. v Německu, což výrobci odůvodňují jinými chuťovými preferencemi regionu (akorát už nevysvětlí, proč suroviny, které tam napleskali nám, jsou podstatně levnější :cert: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.4.11 10:10

To přece není novinka, že do ČR je prodáváno to horší zboží. Ale protože se kupuje, proč to měnit:-)
Ale existují krámky ovoce-zelenina, kde se občas sehnat dá. Případně farmářské trhy, jejich sezona pomalu začíná, i v tom hyper super se dá najít, když si to člověk vytipuje. Ale většina ovozel je pěstovaná na oko, ne na chuť. Speciálně španělské zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
26.4.11 10:11

Krásný článek vyšel kdysi v Instinktu … http://instinkt.tyden.cz/…y_24549.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.4.11 10:11

Taky to nesnáším. Ovoce je drahý jako prase a přitom fakt hnusný! :cert:
Jablka kupuju jen česká a většinou u stánku. Před tím, je očichám, jestli voní po jablkách (každá taky ne a ty pak nekupuju).
Banány kupuju jen zřídka (cena je děsná) a zásadně zelené. Nechám je dozrát doma.
No a co se týká zeleniny, to je taky na prd, ale kupovat musím, vlastní nemám. Nedávno u nás byly farmářské trhy, nedostala jsem se tam, ale příště určitě chci.
Loni si ségra nechávala vozit Biobedýnky a bylo to fakt o něčem jiném! Ty cuketky a mrkev, mňam!

A v marketech se snažím kupovat vše české, ale nedávno jsem valila oči - brambory Bramko, česká kvalita, či co za kecy, čtu pozorněji etiketu a co nevidím. Dovoz z Francie, balené u nás, to bych se pos…a :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
26.4.11 10:12

Souhlasim s tebou. k byvalymu jezdime s dcerou na Moravu, kde maji vybornou zeleninu i ovoce, jak oni prijedou k nam na sever,tak nechapou 8-o kdyz jsem bydlela v zahranici, chodila jsem zasadne do tzv. farem, kde prodavaji jen ovoce a zeleninu , protoze ty v obchode to byly taky hnusy,takze to neni jen v Cechach.tam spis ale lidi maji penize, aby si priplatili za bio kvalitni potraviny,tak to tam nikdo moc neresi.
vcera zrovna jsem byla v Hypernove a malem jsem se pozvracela, papriky za 80 kc/kilo a okraje hnedy.jo a mam zkusenost z jednoho nejmenovaneho Kauflandu, nereknu kde :jazyk: ale tam normalne z kokosu litaly mouchy :poblion: a byla tam pavucina jako prase :roll:
a maso, to je v Tescu zasadne zeleny,to radsi koupim v masne

Příspěvek upraven 26.04.11 v 10:19

• Citovat
  • Upravit
15074
26.4.11 10:13

A o španělských rajčatech … http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.4.11 10:14

Jo jo, maso jedině v masně. Ale kdoví, já už jsem docela skeptická, co se kvality a čerstvosti jídla týká. Na druhou stranu, na to, abych si založila farmu a pěstovala a chovala vše sama, nemám. Ani náturu, ani finance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
26.4.11 10:18

dokud to budou lidi kupovat (respektive dokud budou hledět na cenu a ne na kvalitu), tak se to těžko změní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.4.11 10:21
pomeranca píše:
dokud to budou lidi kupovat (respektive dokud budou hledět na cenu a ne na kvalitu), tak se to těžko změní :nevim:

To je pravda. Co se týká třeba zrovna té šunky, tak my ji spíše nekupujeme, ale když už, tak kvalitní. Koupíme si jí míň za stejné peníze, co bysme koupili kvanta té hnusné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
26.4.11 10:30
pomeranca píše:
dokud to budou lidi kupovat (respektive dokud budou hledět na cenu a ne na kvalitu), tak se to těžko změní :nevim:

je to tezk, taky musim hledet na cenu, jsem samozivitelka na materske,takze takove drahe dobre, kvalitni hovezi urcite nemame trikrat do tydne :mrgreen: ale je fakt, ze taky misto levne okorale sunky radsi dceri koupim drahou kvalitni sunku, ja snim cokoliv,ale ji chci doprat neco lepsiho, i kdyz nekdy proste na vyber neni. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14809
26.4.11 10:33
beruska7908 píše:
pomeranca píše:
je to tezk, taky musim hledet na cenu, jsem samozivitelka na materske,takze takove drahe dobre, kvalitni hovezi urcite nemame trikrat do tydne :mrgreen: ale je fakt, ze taky misto levne okorale sunky radsi dceri koupim drahou kvalitni sunku, ja snim cokoliv,ale ji chci doprat neco lepsiho, i kdyz nekdy proste na vyber neni. :nevim:

On člověk nepotřebuje mít 3krát týdně kvalitní hovězí. Jenže když to chceš nahradit kvalitní zeleninou, tak máš bohužel taky smůlu. Pokud tedy nemáš svou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
26.4.11 10:35

a hlavně je lepší méně kvalitního než kvanta sraček. jenže kde to shánět. a hlavně jak donutit obchody,aby nabízeli kvalitní zboží. ono je to těžky,když to většině lidí nevadí. respektive už si zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák