Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den kolik sníte denně ovoce v těhotenství? Nechci jist vitamíny a zase někdo tvrdí že se můžu previtaminovat ???? sním tak 5 ks denně (jablko, banán, hruška, kiwi, mandarinka)..co vy? Kolik toho sníte?
Ze začátku jsem byla převážně na ovoci, nic jinýho jsem do sebe nemohla dostat. 5 ks denně je v pohodě.
Jim dost zeleniny i ovoce a to tehu nejsem. Jen nemusim kiwi, ananas. Na me moc agresivni. Kazdopadne 5ks takhle za me v pohode. Pokud nemas virazku nebo jiny problem, tak se jic stat nemuze. Co telu bude stacit - zbytek nezpotrebuje a posle ven. Jist nejaky vitaminy v pixle za par stovek - to je o nicem. To vitaminy ani nevidelo
@Mama963 Já sem v těhotenství ovoce nejedla, obecně já ho nikdy moc nemusela, jím ho opravdu málo. Ale za to ujíždím na zelenině a je tam spoustu vitamínu co má i ovoce. Například červená paprika má spoustu vitamínu c.
@Mama963 já v těhotenství byla schopná sníst 2kg mandarinek denně, celej meloun atd ![]()
Ze zacatku jsem fungovala pouze na bilem jogurtu + banan, nebo hrozny. Hodne i jablka, ta doslova zeru i ted ve 23 tt
Kazdy den si dam a tesim se na meloun. U dcery jsem zase do sebe ladovala nektarinky. Neublizi ti to neboj. Jako doplnek mam Boruvkovy Narosan.
Přírodních vitamínů v ovoci se fakt nemůžeš převitamínovat
. Tělo si vezme jen to, co potřebuje a zbytek vyloučí. Předávkovat se můžeš jen vitamíny A, D,E, K a v našich končinách navíc jen v případě, že je bereš uměle. Jez na co máš chuť a nebabrej se v tom tolik…
Když ti po tom není blbě tak je jen dobře, že snis tolik ovoce
znám maminy, které přežívaly několik měsíců na suchém rohliku nebo jogurtech a ovoce je určitě lepší volba ![]()