Ovocná přesnídávka + MM ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych to nedělala
Nedávám dětem po ovoci ani vodu - tak po 15-30ti min. A u kojení už ani nevím, jaký jsem dávala odstup mezi jídly. Ale teď zpětně vím, že MM se chová jako normální mlíko. Ty by sis dala tu kombinaci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás mléko a ovoce nikdy problém nebyl. buď se přejedl, nebo mu spíš nesedl oběd..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
200g obeda mi prijde na pulrocni dite dost hodne, ale treba vas malicky je zvykly… U nas se takove porce zacaly jist az po 1,5 roce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se mlékem zapíjí vše „sladké“, přeci ovocný koktejl shake není špatný, ne? to spíš ta krůta s mlékem nic moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem normálně dokojovala při zavádění příkrmů, a spousta ženských co znám také.
Pokud měl jablko poprvé, spíš než na kombinaci s MM bych to viděla na problém se samotným tím jablkem.
Jak dlouho přikrmuješ? Mohla mu vadit konzistence, množství, nebo i prostě jen kyselost jablka… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevadí to vůbec. Když jsem začínala s příkrmy, tak přímo ze stránek kojeni.net jsem měla stáhnuté o příkrmech. A tam bylo napsano, že normálně dát třeba půl příkrmu a zbytek dokojit pokud dítě chce. Až se postupně nahradí celá ta porce místo kojení jídlem. Ale i přesto se může dát třeba po 10 minutách napít mlíka. Já dávala běžně buď dokojit nebo zapít mlíkem a malému se za celou dobu udělalo špatně akorát jednou asi se hodně najedl. MM není rozhodně jako klasické mléko..je to něco naprosto odlišného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli mu spíš nevadilo to množství…to je fakt hodně na půl roku. Má se začínat první dny nejdříve pár lžiček, po týdnu půl skleničky a myslím až za 2 týdny celá a nahradit to jedno kojení ať si to bříško zvykne a nebolí ho. Ale přesně si to už nepamatuju..to je kdyžtak hezky na těch stránkách co jsem už psala popsané.
Příspěvek upraven 19.08.13 v 22:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám napít MM po každém jídle, i po ovoci a žádný problém. Ale malá toho teda sní trochu míň. Snažím se mezi jídly delší odstup (než 2 hodiny), kdyžtak jen nakojím a dám později, když nám to nějak nevychází.
Myslím, že se napapal moc rychle po sobě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si take myslim, ze by to nemelo vadit, kdyz se muze dokojit mlikem po brokolici s kurecim napriklad tak proc ne po jablku, ja si mliko klidne dam po jablicku. Proto jsem chtela slyset vas nazor. Prikrmuju tak mesic a pul a prvni den snedl cca 6lzicek mrkvicky, druhy den pul sklenicky a od ty doby chtel vic a ji 200gramovy obed vzdy, at je to jen zelenina nebo zelenina s masem. Kdyz sni min ma hlad uz za 2,5h a normalne uz od porodnice ji po trech hodinach. Taky v pul roce mel uz 8kilo a to se narodil 3,4, jsme oba rodice vysoci a on je taky po nas, velkej kluk
tak proste ji hodne. Ale spis si myslim, ze to bylo tim, ze se prejedl. U obeda delal docela sprasky (ten nedavam zapit, ten proste ji zeleninu maso) tak jsem to do nej spis cpala, ale jako otviral furt, neprislo mi, ze by mel dost prave. Spis on kdyz uz je unavenej, tak hcce k jidlu prso, a ne ze lzicky. Proto jsem mu to davala dal. Proste otviral pusinu
ale asi jsem to vazne prepiskla spis s tim mnozstvim vzhledem k intervalum, mela bych mit prece rozum ja a ne mimco, co..zatim neni zvyklej dopoledni svaciny, tak mozna proto no..kdyz kojim, tak nevim kolik sni tehdy a tehdy. Jo a jablicko bylo od Hami ze sklenicky, nechtela jsem naporpve davat syrove.
- Citovat
- Upravit
Myslím že dokojení MM určitě nevadí, já staršího dokojovala po čemkoliv do 15m, mladšího asi do 16, a i teĎ občas dám jídlo zapít MM, když mají chuť, a nikdy jim špatně nebylo
tyjo ale fakt, 200g příkrmu mi kluk nesnědl ani ve 2 letech
ale zase bratránka stejně starý syn to v půlroce taky zvládal, a i teĎ ve 3 letech jí za 2 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My dáváme taky oběd větší, ale na svačinku dávám toho ovoce zatím opravdu málo a radši spíš dokojím. Malá taky pořád otvírá pusu, ale ona otvírá, i když vidí u někoho lžičku
Od Hami jí moc nechutnalo(ale mě teda taky ne). Člověk má strach, aby neměly
hlad, ale zase je to těžký, aby to nebylo moc. Jsem právě ráda, že ji můžu po jídle dokojit. A je spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty si dokrmovala po kazdym jidle porad? nenahrazovala si uplne?? ani v tom roce a pul treba?
(skoro) no ja ho do toho ani nejak nenutila, proste mrkvicka mu nazacatku hrozne chutnala, doktorka rikala, nedivte se kdyz sni jen jednu lzicku nebo dve a on by to hned naporpvy sporadal cely, byl uplne divej do toho
napoprvy jsem mu to nedala, kdyby neco nahodou, ale napotreti uz jo a kdyz jedl furt a furt tak jsem prestala uz kdyz snedl kelimek a to bylo tech 200g cca a od ty doby mu to zustalo proste
nikdy se po tom nepozvracel prave ani nic, a hlasil se o dalsi jidlo klasicky po trech hodinach, tak jsem usoudila, ze to bude jeho porce
a od ty doby davame k obedu 200g at je to co je to a veceri jedl kasi 150 - 200, tu spis miiin..ale ted prave nevim jak s tema svacinama, to mu nechci davat tolik, ale jak mu dam jen 125g tak jak je zvyklej na vic, tak se prave jeste odzadoval toho mlika ![]()
- Citovat
- Upravit
Asi u toho ovoce taky budu davat nejdriv min a pak MM, to si vezme kolik chce, presne jak rikas, neotvira jen proto, ze vidi lzicku
treba zatim pul ty maly sklenicky, nebo max celou..nez si zvykne a ja nez si zvyknu kolik potrebuje ![]()
- Citovat
- Upravit
Klidně po přesnídávce dokojím. Občas se stane, že ublinkne, většinou když sebou pak praští na břicho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahooj, chci se zeptat, mam pulrocni dite a dala jsem mu k svacine poprve jablicko ze sklenicky 125g a dala mu to zapit mlikem (MM) jeste(predtim jedl dve hodiny pred MM), jeste se trochu dozadoval, a po dvou hodinach plakal zas hlady a tak jsem mu dala uz obed (mrkev brambor kruti maso 200g).Potom se vyspal dlouho a docela dost se mi pozvracel pak, tak nevim, zda tim, ze se prejedl, normalne ji po trech hodinach ne po dvou, a nebo nemuze to byt tim, ze jsem mu dala jablicko zapit mlikem??Davate taky ovoce nekdy zapijet mlikem nebo po tom se to nema??