Podávat ovocný čaj od 4. měsíce?

963
9.2.11 16:28

ovocný čaj od 4.měsíce

Ahojda maminy,

naše malá trpí po UM i přes dávky laktobacilů zacpou a děsně tvrdou stoličkou. Máme dávat čaj nebo vodu. Jenže i když to do malé zkouším dostat lžičkou nebo z lahvičky, tak jak vodu nebo fenyklový čaj mi prská. Jestli do ní za celý den dopravím tak 10ml, tak je to úspěch. Koukala jsem, že se prodávají některé dětské čaje ovocné už od ukončeného 4.měsíce. Většinou obsahují jablko, ibišek, meduňku, tak jsem se chtěla zeptat, jaký an to máte názor. Ptala jsem se dr. a ta mě s tím nikterak nechtěla pomoci, prý nemá čas na tyhle věci když je sestřička (laktační poradkyně) nemocná. Takže mě napadlo zeptat se Vás. Jsme plně na UM, tak nevím, aby jí to nevadilo a ani netuším, jestli se taková meduňka může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
9.2.11 16:39

Urcite muzes.Ja male varila taky my tou dobou zacinali s prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.2.11 16:40

ja bych spis zmenila UM, vhodne mleko vyresi zacpu a bude klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
9.2.11 16:43
jizvíková píše:
ja bych spis zmenila UM, vhodne mleko vyresi zacpu a bude klid
+1
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
9.2.11 16:43
jizvíková píše:
ja bych spis zmenila UM, vhodne mleko vyresi zacpu a bude klid

Taky bych chtěla, jenže malá bumbá HA mlíčko a je blinkálek, takže to musí být zahuštěný. Buď přímo Beba ar nebo míchání s nutritonem. Zkoušeli jsme se ptát sami sebe, jestli neblindí tak hodně po Bebě, že třeba s jiným mlíkem by se to změnilo, ale netuším a nechtěla bych jí moc měnit mlíčka. Radši v tom případě naředit čajíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
9.2.11 17:26

:think: podle mě je příčina to UM. Osobně bych změnila a řešila příčinu. Proč léčit jen následky? To je nelogické.
Jinak čaj jsem dělala slaboulilinký PiGi, pak Malinu od Jemči, na bříško a kakání z obyčejného kmínu a fenyklový.
Jinak - máš „vstřícnou“ Dr. Ta moc nepodpoří, co :-? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
9.2.11 17:52
PeBa píše: :think: podle mě je příčina to UM. Osobně bych změnila a řešila příčinu. Proč léčit jen následky? To je nelogické.
Jinak čaj jsem dělala slaboulilinký PiGi, pak Malinu od Jemči, na bříško a kakání z obyčejného kmínu a fenyklový.
Jinak - máš „vstřícnou“ Dr. Ta moc nepodpoří, co :-? :roll:

Nn, nepodpoří. Malá teď oblítává samá vyšetření ohledně zduřelé uzlinky jako reakce na očkování proti TBc a Dt. nám říkala, ať jí zavoláme výsledky jedněch i druhých testů, jakmile je budeme mít. Tak tam manža včera volá jedny a když volal dneska druhý, tak ho sprdla, že jsme otravní a voláme den co den. Takže mě naštvala. Chtěli jsme malé dávat příkrmy, abychom to blinkání zmírnili a nemusela hustit jídlo, mohla i změnit mlíko, apod. jenže nám řekla, že dřív jak po ukončeném pátém měsíci, ať se neopovažujeme, protože to ničí ledviny a střeva a nevím co všechno a malá bude muset v dětství na transplantaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
9.2.11 18:12

ahoj, tak malý měl tvrdou stoličku po UM z DM, ale po přejití zpět na nutrilon se to zpravilo a nemá problém :mrgreen: , tak být tebou asi bych zkusila změnu jak radí ostatní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
9.2.11 18:28

Zkusila bych změnit UM a po tom co jsem četla dál i doktorku, tenhle přístup se mi opravdu nelíbí. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
9.2.11 18:29

ahoj, resila jsem to same, maly mel tak silnou zacpu po UM, ze uzival dokonce i laktulosu a leky… spravilo se to az pozdeji, po zavedeni prikrmu… janak k tem cajum- myslim, ze jsou ok, mzes zkusit i redenou svestkovou stavu, - radsi dat trochu stavy, nez trapit dite napr.cipkama… ja pri silne zacpe dvala i redeny pomerancovy dzus-1:6, ziji v UK a tady se to tak dela a pomaha to…, pak jsem redila vic a vic -malemu to moc chutnalo, tak pil hodne- a pak postupne zacal pit i vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
9.2.11 18:45
liky píše:
ahoj, resila jsem to same, maly mel tak silnou zacpu po UM, ze uzival dokonce i laktulosu a leky… spravilo se to az pozdeji, po zavedeni prikrmu… janak k tem cajum- myslim, ze jsou ok, mzes zkusit i redenou svestkovou stavu, - radsi dat trochu stavy, nez trapit dite napr.cipkama… ja pri silne zacpe dvala i redeny pomerancovy dzus-1:6, ziji v UK a tady se to tak dela a pomaha to…, pak jsem redila vic a vic -malemu to moc chutnalo, tak pil hodne- a pak postupne zacal pit i vodu…

A s příkrmy jsi začínala kdy přesně? Já jsem chtěla od ukončeného 4.měsíce, malá totiž kouká po velkém jídle. Spinkala mi o týdnů celou noc až 8 hodin a teď nespí ani 2 a je vzhůru a hlavně pije skoro litr mléka denně, hrozně blindí. Tak jsem slyšela od dr. na pohotovosti, že příkrmy bychom měli kvůli blindění. Jenže naše dr. je razantně proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
9.2.11 19:10

Já bych zašla na radu za jinou dr.
Buď ti řekne, ať to necháš, nebo změníš UM nebo ti doporučí ty příkrmy - sama pak zvážíš co je nejlepší. Osobně si myslím, že je to tím UM, ale příkrmy od 4. měsíce bych to neřešila :nevim: Spíš bych to změnila. A mám stejný názor, že je lepší předejít zácpě změnou UM než to napravovat čajíkem. Mně když ho malá vypije hodně, tak pak nemá hlad a aby vám to pak nebrzdilo přibírání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
9.2.11 19:20
Lucyus12 píše:
Já bych zašla na radu za jinou dr.
Buď ti řekne, ať to necháš, nebo změníš UM nebo ti doporučí ty příkrmy - sama pak zvážíš co je nejlepší. Osobně si myslím, že je to tím UM, ale příkrmy od 4. měsíce bych to neřešila :nevim: Spíš bych to změnila. A mám stejný názor, že je lepší předejít zácpě změnou UM než to napravovat čajíkem. Mně když ho malá vypije hodně, tak pak nemá hlad a aby vám to pak nebrzdilo přibírání :nevim:

Tak taky nechci řešit zácpu tímhle, ale bu´d malá může bebu HA nebo je pak jenom Nutrilon HA. Jenže s tím blinkáním je jediný AR od beby, které je i hypoalergenní. A jelikož s novým nutritonem na ublinkávání nemáme dobrou zkušenost, tak ta Beba je jedinné řešení :-( Nikdy ale malá zácpu neměla, až teď, a to dehydrovaná není. Nevím, jestli to může být třeba zuby, jelikož rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
9.2.11 19:45

Ahoj já být tebou zkusím přejít na jiný mlíčko.My jsme asi od 3týdne taky na UM a od samýho začátku dávám bumbat čajík.Od uk.4měs.kupuju od sunarky ty granulovaný a s příkrmama jsem začala taky hned od ukonč.měsíce doktor mi to doporučil,že děti na UM už můžou.Začala jsem těma prvníma lžičkama od hami a ted vaříme doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
9.2.11 20:14

…já přikrmovala, když malej začal koukat po jídle. Takže 4m + nějakej ten den, i když byl kojenej. Začala jsem jednou denně dát ochutnat něco jiného než mlíko. Myslím, že v období, kdy je dítě k jiné stravě vnímavé a chce si vzít, tak se mu má zkusit dát. Několikrát jsem tu už četla, jak si pak mamči nevěděly rady s tím, že jim pak větší děcko nic než mlíko nechtělo, protože nezačaly včas přikrmovat :nevim:
Pokud jste na UM, tak příkrmy od této doby jsou normální. Nechápu, kdesi cosi s transplantacema 8-o
Já už tu pár diskuzí od tebe zahlídla. Myslím, že bych s Dr pěkně, slušně, v klidu vyběhla :think: .
Nic proti, ale zatím mi nikdo nebyl schopný dokázat průkaznou funkci HA mlík :nevim: Krom pěkné ceny. Proč nedělají jen ta, když je dnes každý alergik? Samo, že ho doporučili i nám - pije obyčejný. Když už chceš to HA mlíko, dělají ho i jiný značky, třeba Sunar HA, Hami HA…
S tím blinkáním - to jako celý papání vyblinká nebo jen ublinkává? To malej dělal taky. Ihned, jak dopil jsem mu musela strčit dudlík, jinak ublinkával nebo když se najedl moc :nevim:
Teda většinou u zubů bývá pěknej průjmíček, slintání, mrzutost, strkání všeho do pusy i teplotka může být. Na ty mi to přijde brzo.
Jo a ještě k těm čajíkům - pro tak malé dítě je i malý napití napití.
Je to tvoje dítě, rozhoduješ za něj ty, máš odpovědnost zase ty. Chceš pro ní to nejlepší, to je jasný. Já bych rozhodně měnila Dr. Zastrašovat bych se nenechala, to by ze mě byla psychomáma :-o Od lékaře, zvláště dětského, očekávám vlídný, laskavý a citlivý přístup zvláště k miminkům. Snahu rodiči poradit, ale strašit těma nejhoršíma komplikacema 8-o ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí