Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj tak já bych taky změnila Um já sem měla s malým to stejný od narození hodne blinká vlastně ještě ted(6 měsícu) dávala sem ze začátku taky Bebu Ha a měl po ní strašnou zácpu a nic nepomáhalo až sme nakonec přešli na Nutrilon Ha a zácpa byla pryč
ahoj, nestihla jsem uz reagovat…
muj synek zacal dostavat prikrmy od 5,5mesice… pritom byl a je hodne velky jedlik, snedl toho mlika denne i vic nez litr…s blinkanim jsme meli tez problem, doktori tady usoudili, ze ma tichy reflux- ze zacatku totiz tolik neblinkal, ale porad plakal… doporucila bych tez spise zkusit zmenit mleko a pokud nepomuzou ty redene stavy a treba ten pomerancovy dzus- opravdu funguje- vzhledem k tomu, ze maly jedl opravdu hodne, tak mi lekarka doporucila i vice redit mleko- tim se do nej dostaly tekutiny/napr.na 180ml vody jsem obcas davala jen 5 odmerek UM/… vse se upravilo automaticky po prijezdu do CR, kdyz jsem zmenila mleko, byla jina voda a zaclo se s prikrmy a sehnala jsem svestkovou stavu od Hippu
.....
jinak k tem prikrmum- i tady v UK doporucuji zacit s prikrmy az kolem toho 6.mesice a to i u deti na UM…ale pak uz pokracuji mnohem rychleji nez v CR a v 7-8.mesici dite uz ji pomalu vse ![]()
Antirefluxní mléko si můžeš vyrobit i doma
Stačí když vezmeš UM odpovídající věku a přidáš do něj moučku ze svatojánského chleba (dá se sehnat v bio prodejnách). Pak můžeš vyzkoušet kterékoliv mléko, i bez označení AR. Protože jediné v čem se liší je to, že je tam přidaná moučka ze svatojánského chleba (karobu). ![]()
Jestli myslíš, že změna mlíka nepomůže, tak bych se ňějaký ředěný šťávičky nebála - dobrou zkušenost mám s hippem. Malá mi taky nechtěla vodu, žádný čaje a ten hipp mi pije i hodně zředěný. Dělám jí 70 ml vody a do toho 30 ml šťávy a pije hezky.
A co se týče příkrmů, tak taky klidně začni (jen se asi vyhni mrkvi, jetli má malá zácpu). Však ona ti zezačátku sní 1-2 lžičky, tím jí ledviny nezničíš. Na celou porci se většinou děti dostanou tak za měsíc a to už bude mít těch pět měsíců, co vám doporučuje Dr., ale mmch. ty vůbec nemusíš poslouchat její příkazy a zákazy. Fakt uvažuj o změně a ať se malý brzo to zažívání zlepší.